Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Daimi sonda kullanan kişilere öneriler..?

aetsihi

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Babam 65 yaşında 9 yıldır c3 c4 omurilik felçlisi boynundan aşağısı hiç tutmuyor.

önceleri tak kullandık ama yanında her zaman bulunamıyordum benden başkası da yapamıyor diye daimi sondaya geçtik.

bir süre ayda bir değişerek antibakteriyel silikon foley sondakullandık ancak çok pahalı olması sebebiyle (ortalama 100TL) alamadık.

Şimdi ayda bir değişerek bu klasik silikon foley sonda'dan (15TL) kullanıyoruz.
silikonlu_foley_sonda.jpg

Ancak idrar yollarında enfeksiyon, iltihap, taş, tahriş vs herhangi bir sorun omasından korkuyorum. zaten hiçbir yeri tutmuyor allah korusun bi de ameliyat falan gerekmesin.

Ne gibi önlemler alabiliriz?

1. düzenli olarak ürolojik bir antibiyotik kulanılmalı.
2. ?
3. ?
.
.
.

görüş ve önerilerinizi önemle bekliyorum...

İlk ve mutlak önerim: http://www.engelliler.biz/forum/sag...ne-kuculmesi-icin-rehabilitasyon-onerisi.html

Sabit sondayı ayda bir değil de 3 haftada bir değiştirin derim

Arada bir birkaç gün de olsa TAK'a dönerseniz, o arada üretra ve mesane rahatlayacaktır.

Bol su içmek ve idrarın renginin sürekli açık renk olması iyidir. Koyu renk ve koku enfeksiyona işaret eder. Eğer enfeksiyon nedeniyle ateş, titreme vb. durumlar oluyorsa, kültür testi sonucu doğru antibiyotik kullanmak ve enfeksiyondan kurtulmak lazım.
Ayrıca günde 1 adet PİYELOSEPTYL alarak mesanede enfeksiyon oluşmasını önlemeye katkı sağlayabilirsiniz.

Haftada bir banyo yapılamıyorsa 2-3 günde bir tüm genital bölgenin sabunlu bezle silinip sonra güzence durulanması çok önemli. Bu da enfeksiyon riskini azaltıcı bir etki yapar.

ben 15 günde bir değişiyorum.mesane jımlastığıde yapıyorum( kapatıyorum idrarı biriktirip tekrar boşaltıyorum).15 günü gecirmemeye çalışıyorum değişim için.idrar torbasını devamlı aşşağıda tutmaya özen gösteriyorum(hortumun içindeki idrarı geri kaçmasını önlemek için)2 günde bir torbayı değişiyorum.değişim yaparken hıjyene cok dikkat ediyorum(hiçbir yere temas ettirmiyorum sondayı)diğerlerini yukarıda arkadaş yazmış..

1. mesane jimnastiği (sonda torbası hortumunu mandalla sıkıştırmak).
  2. 3 haftada bir sonda değişimi.
  3. torbayı daha sık değiştirmek.
  4. arada birkaç gün tak kullanmak.
  5. bol su içmeli, idrar rengi önemli.
  6. 1x1 Piyeloseptyl 50 Mg Kapsül (üroloik antiseptik).
  7. sık banyo yapılamıyorsa 2-3 günde bir bölgesel temizlik.
  8. hortumun içindeki idrarın geri kaçmamasına özen göstermek.
- - -
  • ayrıca bunlara ilaveten: eğer sonda torbası aşağıda çok kalırsa çok fazla idrar çekmesi olumsuzluk yaratabilir mi ve bunun önüne geçmek için idara torbasını vucut seviyesine yakın bir noktada (idrarın geri kaçmayacağı kadar) tutumak daha iyi o mi?
  • bir de: imkan olduğunda antibakteriyel silikon foley sonda alıp kullanırsak onu da 3 haftada bir değişmek mi gerekir yoksa antibakteriyel olduğu için kullanım süresi daha uzun mudur?

Yok yok, aşağıda olmasının bir zararı olmaz. Aksine, zaten mesanedeki idrarı ne kadar çok çekerse, o kadar iyi.

antibakteriyel silikon foley sondayı bilmiyorum. Satıcısı ne önermişse o uygundur diye düşünüyorum

Silikonlu sondayı mi yoksa kaucuklu sonda tercih etmeliyim

Ben de 6 yıldır daimî sonda kullaniyorum ve silikon sonda tercih edin ben öyle yapıyorum ayda bi değiştiriyorum tabi 3 haftada olunca da değiştirme olabilir enfeksiyon olmasın diye temiz tutmak şart 'kauçuklu sondalarda latex olur genelde ve benim başıma gelen olay latex alerjim varmış kauçuklu sonda taktık evde 2 saat sonra hertarafim şişti kizardi kaşındı nefes borum şişmeden acile zor yetiştim serum takıldı kendime geldim doktora en son sonda taktilar o yüzden mi oldu diye sordum cvp ise hayir sonda yapmaz dedi sonradan araştırdım baya karşıma latex yani bi pilastik alerjisi olduğunu öğrendim bu arada ben c5 c6 omirilik felci bi hastayım .diyeceğim önce bi alerji testi yaptirin sonda kullanmadan önce.

arkadaşlar c5-c6 omuriik felçliyim, 6-7 yıldır daimi sonda kullanıyorum son zamanlarda, bogaz kısmı ve omuz yakınlarında kızarıklık ve kaşıntı başladı,bu alerjiler sondayı çıkarınca geçti, kauçuk sonda kullanıyorum,ne yapmam gerek, dün tak sonda yaptım, hemen kaşıntı ve kızarıklık oldu, idrar açık koku idrar kukusu dışında her hangi bir koku yok, ateşlenme yok, acaba hiç dinlenmediği için tahrişmi oldu, yoksa başka birşymi, TEŞEKÜLER şimdiden

C5 kırıgı 22 yıldır kalıcı sonda kulanıyorum. almanyaya gittiğimde gobegi delip ordan taktılar.
ellerini kulanmayan bir hastaya en uygun çözüm.

- bol su için
- mumkunse 16lık taktırın.
- 2 ayda bir değiştirin
- mesane jimnastiği yapın hergun.

Üst Alt