Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Dairenin ana vanasının masrafı yönetimden mi bizden mi çıkar?

GRAHAM BELL

Emektar Üye
Konular
286
Reaksiyonlar
258
Aprtman yoneticiliginden anlayan varmi aranizda arkadaslar.
bizim ana vana su damlatiyor diye kapamislar tatil gunu:(herkes ben gibi sagir degilya damlayan dudan rahatsiz olmus kottaki komsu. su gelecek bekle allah bekle, gelmeyince indim baktim kapatmis komsu. iyide bi soyle ama dimi. anlayissiz insanlarla komsuluk hic iyi degil.
yuzgoz olmamak icin sulari doldurduk kapkacak tekrardan indik kapattik vanayi.

bunu bizmi yaptimaliyiz yoksa apartmanmi. baktim bizim hizadakilerin hepsini kapatmislar vanalari.ehhh biz yaptircaksak usta cagir, yaptir, bii suru pARA. GITTI PARACIKLAR.... ama apartman yaptircaksada yarin pazar mecbur melih donemine donduk bikac gun:(

shukufe öncelikle vana yeri nerede , toprak altı veya ana hat vanası ise Sular İdaresi tamir eder . Bina girişi vana ise apartman yönetimi yaptırır herkesten katkı bedeli alır . Daire giriş vanası ise o hanenin sahibi yaptırır .

Vananın nerede olduğu önemli :eek:

bodrumda her dairenin vanasi varya ayri ayri iste orda.in pin is.
yani bizmi yaptircaz buna gore.

Daireye ayrı ayrı hatlar verilip vana verildi ise her dairenin vanası ayrılmış oluyor . O daire vanasının tamiri ve değişimi size ait . Apartmana verilen giriş hat vanası olsaydı ortak vana olurdu . 3 - 3/4 parmak yani üç üç çeyrek vana alınıp takılması gerekiyor . Bina ana vanası kapatılıp sizin vananın değişimi gerekmekte .

35-40 TL civarında vana fiyatları + el işçiliği ustalık parası + kek börek kola çay masrafı :)

20 lira eve gelme, bide ustalik etti 150 filan:(bide komsular susuz beklicek. napalim.
tesekkurler ibrahim bey...

Bizimki de aynı dert 😟
5 katlı apartman 10 daire giriş katta oturuyoruz. Asansör bozuluyor tamir ücretini aldılar Bizden de 150 lira, 10 daire toplam 1500 lira oluyor.
Yönetici ücretide her ay 40 lira.
Sorum şu; giriş kattan niye alınıyor Asansör hiç lazım değil bize,
Ne yapmak lazım haklarımız falan var mı

shukufe

apartman da kaç kişi oturuyorsa kapılarını çalıp topla parayı . malzeme ve usta parası en az 200 tl tutar . 150 tl den aşağıya usta gelmez kiracıysan ev sahibine kirayı verirken bu ay eksik ver .

İron
vallah bu sagirda dilenmeye cikmis der apartmandakiler:eek:zaten insanin eksik yerini arastirip duruyorlar, bi isleri oldumuydu zil calmak:( degil kapiyi kirar gibi gumletiyorlar.200 lira iyi ama bak modetorumuz sen vercen diyor.eksik olma. tesekkurler iron:eek:

Bizede bir çare ver @-DORLİON-
Asansör her bozulduğunda Bizden de mi para almak zorunda, geçen yılda arızalanmıştı.
Haklarımız var mı Nereye danışalım

Zorro Erdal senin iş karışık iş çünki hakkaniyet yok . Hem asansör tamir bedeli hemde asansörün kullandığı elektrik tüketimine ortaksın . Tüketici hakem heyetlerine danışmak gerekir . Bir ortamda vicdan ve hakkaniyet yoksa boşuna uğraşma derim .

shukufe

11 ay site yönetimi yaptım ve geçen ay istifa ettim. Ev alma komşu al lafı çok doğru neler yaşadım anlatsam film olur , insanlar sıkıntılı , para istediğin zaman suratları düşüyor hemen.

İron yöneticilik yapmış olarak soru sorayım; giriş katta oturan ücret olarak verme hakkı var mı, merdivenler yıkanıyormuş, asansör v.b.

Zorro

asansör arızası , merdiven yıkama , otomat elektriği ödemek zorundasın ister kullan ister kullanma ayrıca daire senin ama başka evde oturuyorsun dairen boş olsa bile aidat ödemek zorundasın ben evde oturmuyorum dairem boş demek yasalara aykırı

İron

site yonetimi kolay degil, para var cunku:eek:
bizim apartman gibi mutevazi yerde cok kolay apartman idaresi:mad:merdivenlikte kapimizin onundeki ampul kesilir, haftalarca bekle ampul takilsinda anahtari sokarken goriyim diye. banamisin diyen olmaz.ehh artik merdiveni dayar kendin takarsin ampulu kapiya anahtari sokmak, kapiya geleni gormek adina.

1 yıl önce binaya 5 güvenlik kamerası takıldı,10 daire×400 TL=4 bin TL para toplandı.
TV'den görüntü veriyordu.şimdi yok, nedenini soruyoruz; 2 aydır sallıyorlar.
Ne yapmak lazım nereye şikayet etmek gerekli

@İron

site yonetimi kolay degil, para var cunku:eek:
bizim apartman gibi mutevazi yerde cok kolay apartman idaresi:mad:merdivenlikte kapimizin onundeki ampul kesilir, haftalarca bekle ampul takilsinda anahtari sokarken goriyim diye. banamisin diyen olmaz.ehh artik merdiveni dayar kendin takarsin ampulu kapiya anahtari sokmak, kapiya geleni gormek adina.

shukufe anladığım kadarı ile komşuların vurdum duymaz , sıkıntılı insanlar yani hiç bunlarla tartışmaya girme kendini yıpratırsın cahile laf anlatmak deveyi hendekten geçirmekten zor bildiğim bildik der hep karşı tarafı dinleyip asla haklısın demez o yüzden apartman yönetimini bu işi profesörce yapan kurumsal firmalardan birine ver . apartmandaki komşuları topla yönetimi dışarıya verin bu kurumsal firmalar a dan z ye apartmanın tüm sorunlarını çözer her ay herkes aidat öder ben ödemem diyen avukatlık olur yani icra takibi başlar en güzeli bu ver kurumsal firmaya uğraşma komşularla

Kurumsal firma pahalıya gelmez mi İron
Daire başı 40 TL toplanır aidat, tabii yönetici binada 3.katta oturur

Zorro

aylık 50 tl yada 40tl ödersiniz ama herkes öder ve adam gibi hizmet alırsın. komşularla her ay papaz olmaktan iyidir.

İron

buna hicbir daire sahibi yaklasmaz:)eski oturdugumuz evde kiraciydik.merkezi sistemden kombi sistemine gecince kapiciyi isten cikaracaklarya,iyi bir para lazim olmus,kaloriferi yakmadan bizden 2 misli yakit aidat aliyorlar diye kazan kaldirmistik apartmanin sahibine. o da bizi cezalandirmak icin aidati bankaya odeyeceksiniz diye bi olay cikardmisti. isi gucu birakip onun dedigi bankaya gidip odemistik havale parasi olmasin bari diye.kolaymi uc kurus icin bankaya gitmek.
kuramsal firmaya oyle odenir kanimca.

shukufe

şekerim senin gibi akıllı bir bayanın telefonunda internet bankacılığı vardır . telefondan 2 saniyede fatura öder gibi öde yıl 2018 ne bankası ya neyse sen işini bilirsin . komşulara kazan kepçe kaldırma umursama he de geç

İron

laubaliligi hic sevmem:mad:akilli telefonlar yoktu o zaman.internet bankaciligini nerden cikariyosun 10 yil once;)

@shukufe

sana da iyilik yaramıyor. komşulara kazan kepçe kaldırma diyoruz neyse küçük bir öfke sorunu var anlaşılan . kendine iyi bak bir daha asla senin forumuna yazmam. ayrıca internet bankacılığı 2005 yılından itibaren tr de vardı . yani 13 sene önce kullanıyorduk bunu da bilmeni isterim. akıllı telefon yoktu ama bilgisayar vardı yani

Son düzenleme:
Üst Alt