Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Dalağım alındı. Emekli olabilecek şartlarım olabilir mi?

proleter

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
İyi günler hayırlı ramazanlar.

Yıl 1999 da geçirdiğim bir kaza sonucu dalağım alındı askerliğe elverişli değildir raporu aldım.. bunun yanı sıra tazminat parasıda aldım..
Şu an sadece mehmetçik vakfından 3 ay aralıkla yardım parası almaktayım.. zannedersem malul sayılmayan gaziler arasındayım..

Sene 1998 den beri tarım sigortalıyım 2900 günüm var pirim günümün bitmesine yaklaşık 2-3 sene var.

Benim ve benim gibi arkadaşların malulen emekli olma hakkları varmı acaba? Teşekkür ederim.

Dalak alınması, başka bir rahatsızlığınız yoksa ne malulen ne de erken emeklilik için yeterli rapor oranı sağlamaz.

Konuyu açtıktan sonra yaptığım araştırmaya göre
"Emeklilik aşamasında SGK tarafından maluliyet derecesi belirlenmektedir.
SGK sağlık kurulu 1’den 6’ya kadar olan bu dereceleri 1053 Sayılı Vazife Malullüklerinin Nevileri ile Dereceleri Hakkındaki Nizamname’ye göre belirlemektedir. Bu nizamnamede hangi rahatsızlığın kaçıncı dereceye ait olduğu yazmaktadır.

VAZİFE MALULLÜKLERİNİN NEVİLERİ İLE DERECELERİ HAKKINDA NİZAMNAME

5. DERECE
161 - Dalağın çıkarılması."

Böyle bir yazıya rastladım.. ilgilenenlerin bu adresten yazının tamamına ulaşabilirler
http://www.gazihaber.com/m/haber/19...leri-ile-dereceleri-hakkindaki-nizamname.html

proleter

O alıntı yağtığınız madde askerlğe dair. Oysa siz tarım sigortasından emeklliği soruyorsunuz. Bu statüde malulen emekli olabilmek için maluliyet cetveli kullanılır. Ve dalak yokluğu maalesef size bir emeklilik sağlamaz.

Anlıyorum..Zaten bende gazilik statüsüyle soruyu sormuştum...Emekli sandığına dilekçe yazıp gönderdim...bakalım sonuç ne olacak..yardımlarınız için teşekkür ederim.allah razı olsun ağabey

Üst Alt