hepinize çok teşekkür ederim cevaplarınız için.
cockpit;
yazdığın o ingilizce terimleri anlamasamda
muaf olduğumu öğrendim
özür oranına gerek yok benim için tek derdim muaf olmak. peki sizce muaf olma oranım kaçtır. bende başka hastalık yok sadece dalağım yok. kesinlik oranı kaç bu muaf olmanın
çünkü kasımda tecil im bittiğinde muayane ye gideceğim.
sivil hastaneden rapor alıp gitmem lazım dimi, garanti olması için
baya bir araştırdım da herkes muaf olacağını yazıyordu. o yüzden muaf olurum diyiyordum. birde buray sorayım dedim.
ben yoksa 2 yıllık okulun üzerine açıkörtimden 4 yıllığa tamamlayıp kısa dönem gideyim diyordum.
daha hiç muayane ye gitmedim. kasımda sadece muayane gitmeyi düşünüyorum.
bilmem siz ne dersiniz? yoksa açık öğretimi bitirince mi gideyim muayane ye ?
biraz elde ettiğim bilgilerden şunu buldum. milletin bir kısmı bilerek aldırıyormuş dalağım yok diye. eğer ki ameliyat olduğun hastaneden ne için dalağının olmadığına dair rapor alırsan işin daha kolaylaşıyormuş
sonuçta bir organım eksik. ve Allah boşuna yaratmamıştır. illa ki bir şeyi vardır
atıyorum benim kanım temizlenmiyor. vucudum kan üretmiyor.
geçen gün askerlik şubesine gittim tanık olduğundan dolayı rahat gittim sırf bunu sormak için. adam bana şunu dedi. senin bir organın eksik ben nasıl seni göndereyim dedi. seni askeri hastaneye gönderirm dedi.
bir çok insanın söyledigi de şu. hastaneden dalağının patlayıpta alındığına dair rapor alırsan almaz seni dedi. askeri hastanede iyice incelerler gerçekten yoksa dalağın muaf olursun dediler. tabi bunları duymama rağmen tatmin olmadım. buraya sormak istedim..