Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Dalağım olmadığı için askerlikten muaf olur muyum?

KRALL_2009

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
saygı deger uyeler 7 yasında trafık kazasında dalagımı kayıpettım. sizce askerlıkten muaf olur muyum?
cevremdekı kısıler askere almazklar dıyorlar. sizce beni askere alırlarlar mı?
bir de annem den gecen kalıtsal astım hastalıgı baslangıcı var. bazen nefes almakda zorlanıyorummm. sizce beni askere alırlar mı?

cevaplarsanız jevinirim
saygılarımla
krall_2009

Bence dalak yokluğu ve astım başlangıcı olması askerlikten muaf olmak için yeterli görülecektir.
Askerlik şubesine başvurduğunda GATA'ya sevk ederler seni. Orada karar verilir...

hocam bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim.Birde şunu öğrenmek istiyorum bu trafik kazası sonucunda dalağımı kaybettğim gibi sağ bacağımda kırılmıştı.Bir sene alçıda kaldıktan sonra ileşti ama şuanda disk kapağımdan aşağsı bazen sabahları ağrı yapıyor.Bu kazadan sonra vucudumun belli yerlerinde kırıklar ve dikişler belli oluyor.Bunlarda rapora yansırmı.2 ay öncede ankara polatlı 52.piyade tuğayında muane olucaktım eğitimim için belge istiyorlardı askeri doktor muane ederkene ben gerekli özürlülük durumumu izah etmedim çünkü 1 hafta süreyle doktor gözetiminde kalacağımı söylediler benimde işim olduğu için normal insan gibi belge aldım tekrar kontrolden geçmek istesem bunlar benim önüme çıkarmı.saygılarımla inanın 10 senedir hep bu sorularıma cevap arıyordum.sizlere teşekkür ederim.iyiki varsınız.

E hastalıklarını sen beyan etmezsen kimse bilemez :) Bundan sonraki ilk askerlik yoklamanda GATA'Ya sevk istersin. Varolan tüm rahatsılıklarını da iletirsin. Ve 1 hafta yatman gerekiyorsa da işyerinden izin alıp yatarsın... Aksi halde 15 ay yatırırlar adamı! :)

tşk ederim abbııı ama gulduk hakkınızı hellal edın (aglamayana meme yok) demii

Dalağım yok. Askerlik için çürük raporu verilir mi?

9 yaşında duvardan düştüm ve dalağım patladı. iç kanama geçirdiğimden dolayı 3 gün hiç bir müdahale yapılamadı ve 3. günün sonunda dalağımı aldılar. şuan yaşım 22 öğrencilikten dolayı tecilim vardı kasım ayında bitiyor. 2 yıllık okuduğum için kısa dönem şansım yok. acaba dalağım olmadığından dolayı, çürük raporu alabilir miyim???

evet askerlikten muaf olursun ("En az bir yıl süre ile devam eden ve kot kenarını geçen splenomegaliler; görüntüleme yöntemleri ile ortaya konan geniş dalak infarktları; organik nedenliler hariç bütün splenektomiler; konjenital dalak yokluğu." askerlikten muaf olma nedenidir)

dalağı olmayan rapor yüzde 40 almak cok zor.
askerlik raporu bazıları özür oranı yazmiyorlar..
cünki dalak hayati bir organ değildir. dalaksız insan yaşabilir
dalağı olmayan özür oranı en fazla yüde 35 dır. başka hastalık varsa ilave et yüzde 40 alabilirsin

Sizi askeri hastaneye sevkederler, gerekli muayene ve tetkik sonucu heyetin vereceği karar sonucuna göre işlem yapılır.Başka rahatsızlıklarınız varsa muayene sırasında belirtin muafiyet kazanmanıza etken olabilir

2011 şubat ayında aldığım heyet raporunda dalak yokluğuna(trafik k
azası sonucu dalağım komple alındı)%10 sol bacak diz üstü ampüdeye %48 verdiler.16/12/2010 da çıkan yasaya göre dalak yokluğuna % 10 veriliyor.

avcıkomando;
şimdi dalak yokluğuna verilen oran %10

hepinize çok teşekkür ederim cevaplarınız için.

cockpit;
yazdığın o ingilizce terimleri anlamasamda :) muaf olduğumu öğrendim :)

özür oranına gerek yok benim için tek derdim muaf olmak. peki sizce muaf olma oranım kaçtır. bende başka hastalık yok sadece dalağım yok. kesinlik oranı kaç bu muaf olmanın :)

çünkü kasımda tecil im bittiğinde muayane ye gideceğim.

sivil hastaneden rapor alıp gitmem lazım dimi, garanti olması için

baya bir araştırdım da herkes muaf olacağını yazıyordu. o yüzden muaf olurum diyiyordum. birde buray sorayım dedim.

ben yoksa 2 yıllık okulun üzerine açıkörtimden 4 yıllığa tamamlayıp kısa dönem gideyim diyordum.
daha hiç muayane ye gitmedim. kasımda sadece muayane gitmeyi düşünüyorum.
bilmem siz ne dersiniz? yoksa açık öğretimi bitirince mi gideyim muayane ye ?

biraz elde ettiğim bilgilerden şunu buldum. milletin bir kısmı bilerek aldırıyormuş dalağım yok diye. eğer ki ameliyat olduğun hastaneden ne için dalağının olmadığına dair rapor alırsan işin daha kolaylaşıyormuş

sonuçta bir organım eksik. ve Allah boşuna yaratmamıştır. illa ki bir şeyi vardır
atıyorum benim kanım temizlenmiyor. vucudum kan üretmiyor.
geçen gün askerlik şubesine gittim tanık olduğundan dolayı rahat gittim sırf bunu sormak için. adam bana şunu dedi. senin bir organın eksik ben nasıl seni göndereyim dedi. seni askeri hastaneye gönderirm dedi.
bir çok insanın söyledigi de şu. hastaneden dalağının patlayıpta alındığına dair rapor alırsan almaz seni dedi. askeri hastanede iyice incelerler gerçekten yoksa dalağın muaf olursun dediler. tabi bunları duymama rağmen tatmin olmadım. buraya sormak istedim..

avcıkomando;

]hüseyin dalagi olmayanlari askere almiyorlar bu ASKERIYENIN saglik tüsügünde de mevcutur ,bunu arkadas ASKERIYENIN saglik yönetmeligine baksa ydi kendine bukadar kafa yormazdi alacaklarmi almiycaklarmi diye ,birincisi ben le bir asker olmayan yükümlü heyete girmisti dalagi yoktu ve o arkadas ,,, kod: B elverisli degildir aldi ,geri hizmete de veremesler cünkü dalagi olmayn bir kisi ASKERI saglik tüsügünde b kodu askerlik yapamas diyorsa ve askeri hastanede deki doktor ona bunu bile bile geri hizmet verse bile heyeteki sahlik kugrulu baskani ve ordaki heyeteki doktorlarda imzalamas yani o doktorun kararina uymazlar bunuda o doktor bunu bildigi icin bile bile sen normalinde tüzük te cürüksün ama ben sana A vereyim yani arzali askerlik yapar verim diyemes cünkü bunu heytekiler kabul edmes cünkü kendilerini riske atarlar diye ,bAkin ASKERIYE saglik tüsügünde neyse mecbur onu verir bile bile yada bile bile saglamsa cürük vermesler is o doktorda bitmiyor heyet deki doktorlarda o karara bakip imza atip o doktora uyarlar yanlis bir kararsa o karara uymaslar onun icin heyet diyorlar ya ,hadi diyelim dalak olmadigi halde geri hizmete aldilar ve bu arkadas ihtiras eti ve yeninden askeri hastaneye yoliycaklar buda hakem karari olarak en üst gata profösörler karar vercek ve burda anlasilacak o doktorun bile bile askere aldigini ,ve busefer o önceki heyete yanlis yapanlarin rütbeleri daha büyümes ve heyeten bile atilabilirler o yüzden bile bile almaslar geri hizmet bile almazlar,geri hizmete alinanlar ASKERI saglik tüsügünde sinirda kalanlar yani hem hasta hem iyi yani iyide deyil kötü de deyil bu bu hastalarda gözden olabilir geri zekaliktan olabilir kulaktan olabilir bacaktan olabilri elden olabilir ,ama organ dan ic hastalikldan sinir yoktur ya A arzali askere alinir ya B CÜRÜK verili ya d cürük verilir yada C sevki gecitirme yada ertesiyila birakma olur

DALAK niye onemli dalagi olmayan kosamas cabuk yorulu ve kani hizli temizlenmes ve dalagi olmaynlarda sansislikda olabilir ömü boyu diyet yemekleri yemeleri lazim bunlarida askerde yapamaycagi icin kesi cürük veriliyo geri hizmet yapamazmi askeri ye göre yapamaz cünkü askeride geri hizmet yaptigi yerde diyelim yangin cikti yada saldiri oldu buna benzer biseler oldu diyelim ve cabuk kosmasi lazim yani cabuk olmasi lazim dalagi omayanlar yada safra keseinden haric organi omayanlar bunlai yapamas ve agir da tasiyamas o yüzden askeriye saglik tüsügünde kesin askere alinmamali denmis demeki benim düsüncelirim bunlar askeriyede bengibi düsünmüs olabilir
dalak böbrek olmayanlar simdiki saglik tüsügüne göre askere kesinlikle alinmazlar önemli organ olduklari icin,ama safra kesesi alinanlar askerlik yapiyor hemde 100de100 yapiyor ama arzali yapar
simdi diyceksiniski bacakdan geri hizmet yapanlar nasil kosacak dedim ya demek bacagi kosacak kadar iyiki geri hizmete almislar yani normal kosabilo hizli kosamiyo ama yorulmuyor

kesin karar nerden ki ? Bazıları gidersin diyor

Dalaım yok ve askere alınmadım..dalagı olmayan adamı askere al mı yor lar nokta.

aliıyorlarmış agır iş yapamaz raporu veriliyormuş

ugir dediği gibi, muafiyet veriliyor diye biliyorum ben de.

Güncel deneyimi olan var mı?

Üst Alt