Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Dalak ameliyatı sonucu askerlikten muaf oldum. Şimdi hangi oranda rapor alabilirim?

ticeenn

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
1992 yılında gecırdıgım kaza sonucunda dalagım alındı. askere gıtmek ıcın basvurdugumda ise dalak amelıyatı oldugum ıcın askere elverıssızdır raporu aldım yanı curuk raporu alarak askere alınmadım.
turk sılahlı kuvvetlerının bana vermıs bu rapor dogrultusunda sakatlık raporu alabılır mıyım. alabılırsem % kaç olabılır.

Bu konu hakkında bılgılendırmenızı arz ederım.

merhaba

bizim bir komşu çocuk vardı oda böyle sizinki gibi bir durumla karşilaşti.. ama sakatlık raporu alamadı...

neden alamadı veya neyı gerekce gostererek rapor vermedıler yardımcı olursanız sevınırım.

Hayır, askerliğe elverişli olmadığına dair rapor ile Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu raporları farklıdır. Raporunuzu alırken hastaneye onu da gösterirseniz bir faydası olabilir.
rapor yüzdesi hakkında bir şey söylemek zor. İlgili yetkili hastanelerden birine başvurup şansınız deneyebilirsiniz. %40 ve üstü alabilirseniz belli bir haklarınız olur onun dışındaki oranlar işinize yaramaz.

86 yılında gecırdıgım trafık kazası sonucu dalagım alındı ve askerlıkten muaf tutuldum hastane dalak yoklugu için  oran biçti ve ben bu raporu almadım bu olay 2002 yılında olmıştu 2002 yılından sonra bır çok fabrıkaya başvuruda bulundum ve hepsı dalak esksıklıgını bahane edıp benı işe almadı :) son edındıgım bılgıye göre dalak eksıklıgı organ eksıklıgı lıstesınden çıkartılmış bende 2012 yılı basında tekrardan şansımı denemek ıstedım ve o yıllarda benı işe almayan bır fırmaya baş vuruda bulundum fırma dalagımın olmayısının benım çalışmamı etkılemıyecegını söyleyıp benı işe aldı ve şu anda o fırmada çalışmaktayım bılgınız olsun arkadaşlar

Dalak yokluğu için kişinin sakat statüsünde sayılmasına yetecek derecede bir oran verilmiyor.

Bilgi için teşekkürler brdogdu. Hayret nasıl almışlar sizi iş! Oysa dalaksız iş yapabilmek, mümkün değil! :)

Üst Alt