Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Dalak Yokluğu (Splenektomi) nedeniyle malulen emeklilik derecesinde rapor..?

Hayrullah178

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba,

Sayın Ali, Şevket Tezel'e yazdım cevap alamadım .

Adım Hayrullah Doğan. 01.02.1978 doğumluyum. SSK başlangıcım 01.01.1998. bugün itibariyle hakedilmiş SSK prim gün sayım 3300 gündür.
1990 yılında geçirdiğim trafik kazası sonucunda Amaliyatla tamamen alınan dalağımın 01.01.1998 yılında GATA Askeri Hastanesi tarafından Dalak yokluğu (Splenektomi) rahatsızlığımdan ötürü organ eksikliği nedeniyle tarafıma Askerlige elverişli değildir muaf raporu verildi.
1999 yılında iş kurumu vasıtasıyla SSK ya müracatta bulundum heyet bana %35 rapor verdi. 1,5 yıl sonra tekrar 2001 yılında iş kurumu vasıtasıyla SSK ya müracatta bulundum heyet bana %13 rapor verdi .

Bu duruma göre tekrar müracaat etsem tek başına Dalak yokluğu (Splenektomi) için sakatlık/özür oranı % kaçtır?

Askeriye muaf sayarken devlet neden muaf demez. Kanunlar bu duruma yetersiz mi?

3300 günlük primim var malulen emeklilik hakkı kazanır mıyım?

Organ eksikliği nedeniyle askere alınmıyor sakat sayılıyorum, malulen emeklilik hakkı da elde edemiyorum. Bu kanunlar neden böyle çelişkili ve tutarsız. Dalağım olmadığı için vücudum da örneğin sürekli kilo kaybı gibi rahatsızlıklar yaşıyorum çalışamaz duruma geldim. 50 kilonun altındayım ağır işlerde çalışamıyorum. Masa başı işi de bulamıyorum
Ülkemizde benim durumumda olan binlerce insan var… Askeriye tarafından malul ilan edilip devlet tarafından malul sayılmayan bu kanun hep mi bizi haksız çıkaracak şekilde. Devlet muaf yapıyor, yine devlet dışlıyor.Ne olacak bizim gibilerin hali, Ne yapmam gerekiyor ,nasıl bir yol izlememiz gerekir?

Lütfen konu ile ilgili uzman kilişerin yorumlarını bekliyorum...Benim durumumda olan yüzlerce insan olduğunu biliyorum...

Teşekkürler...

Maalesef söylediğin haksızlıklar sistemde mevcut. İnsanlar iki arada bi derede bırakılıyor...
İş gücü kaybı cetvelinde %40 ve üzerinde işgücü öngörülmüyorsa, maalesef sakat statüsünde erken emeklilik söz konusu olamaz. Eğer cetvelde yer alan başka bir hastalığınız varsa, belki bu ikisinin toplamı %40'a ulaşır...

misafir

sayın oturan boğa cevabınızı okurken umutlandım benimde dalağım alındı sol kolumda dirsekten çıktı elle dirsek arasındaki kemiklerde kırıldı cahillik edip platin taktırmak yerine çıkıkçıya yaptırdım sonuç ise hüsran gözle görülür bi bozukluk var tam açamıyorum fakat soğuk havalarda ağrıma hariç sorunsuz kullana biliyorum birde sol kulağım aldığı şidetli darbeyle zarında yırtılma oluştu yani hemen hemen yarıyarıya duyum kaybı var 15 senedir sigortalıyım yaklaşık 4000 gün pirim günüm var bana fikir verebilirmisiniz

dalağın amaliyatla alınması özür oranında gözükmüyor. raporumu bugün aldım.

Üst Alt