Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Damar daralması ve göz probleminden % kaç oran alırım?

umitkirtil

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Öncelikle selamlar ,
Siteye üye olmadan bi süredir konuları takip ediyordum ancak net bir karar veremediğimden danışmak istedim.

doğuştan (akciğer ile kalp arasındaki bi damardaki darllıktan dolayı) 6 yaşında bi operasyon geçirdim.Hatırladığım kadarıyla 4/6 oranında üfürüm ve ritm bozukluğu vardı. Üfürüm 2012 yılında askerlikten muaf olurken 1/6 ve ritm bozukluğu devamlı olarak tekrar bi rapor verildi ve askerlik yapmadım.

Bir de sol gözümde doğuştan tembellik var.. Şaşılığım düzeldi ancak tembellik %80 olarak devam ediyor.

Sizce bu iki rahatsızlık %40 için yani (araç alımında ötv mtv ) için yeterli olur mu ? ...

Bir de ameliyatımı yapan doktorumu buldum ancak benimle işin yok dedi ... Sgk lara başvurabilirsin dedi ...

Başından mı savdı bilemedim...

Yanlış anlaşılmasın ille almak gibi bir derdim yok .. herhangi bir engelim de ... Ama çevremdeki benzer durumdaki arkadaşlar verilmiş hak sonuçta bir dene dediler...

Ama nereden başlayacağımı bilemiyorum ... Bir yandan üye olarak forumu gezmeye devam ediyorum ...

Kısaca yönlendirme yapabilirseniz sevinirim.

cevabınıza teşekkür ederim öncelikle ...

hmm ..yani illa kötürüm olmak gerek diyorsunuz .. yani fiziksel engel ... ancak şöyle bir durum var ...
şeker hastası yani diabetik olarak süreklidir ibaresi ile yüzde 40 almış bir abi burada hem engelli kadrosundan kadro aldı .. hem de vergilerden indirim ...

ve dediğiniz gibi onda da dıştan baksan hiçbir problemi yok ...

bi çelişki var ama bakalım ... Çanakkale de yaşıyorum ... listeden bakınca devlet hastanesi buradaki tek "hakem" hastane ..

yarın 9:30 'a randevu aldım ... hem bi kontrol yaptırmış olayım hem de durumu soracağım ... Bu konudan olumlu / olumsuz haberdar ederim ...

Cevabınız için tekrar teşekkürler :)

Araç için mümkün değil. % 40 alırsa engelli statüsünde sayılır ve iş hayatında hakları olur.

Ancak rahatsızlığın komplikasyon yapmış olması ve alt-üst ekstremitelerde kısıtlılığa yol açmış olması gerekiyor araç için.

Hakem hastanesinden değil Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi 'den birinden almalısınız.
Eğer rapor aldığınız itiraz ederseniz İl sağlık müd.'ne herhangi bir sebepten sizi yeni hastaneye sevk ederler. Bu hastaneden alacağınız raporla elinizdeki rapor arasında fark olursa bu durumda hakem hastanesine yollanırsınız.

Çanakkale - Çanakkale Devlet Hastanesi
Çanakkale - Çan Devlet Hastanesi
Çanakkale - Biga Devlet Hastanesi
Çanakkale - Onsekiz Mart Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi
Çanakkale - Çanakkale Asker Hastanesi
Çanakkale - Gelibolu Asker Hastanesi

bu hastanelerden birinden alabilirsiniz.

Şimdiden kolay gelsin. :)

hmm tamamdır hakem hastanesinin ne olmuş olduğu şimdi anlaşıldı.

Randevu almamış olsam askeriyeye giderdim ... 2012'de muafiyet işlemlerinden sıkılınca komutanın yanında gayri ihtiyari "ben askerlik yapacağım istemiyorum muaf olmak" dedim ... "O senin bileceğin iş değil" diyerek ters ters davranıp 2 hafta sonunda vermişlerdi raporu.

şimdi gidip yapmışken bi güzellik yapıverin diyeceğim ... Yarın ki duruma göre tabi ...

Normal atanmış bir memurum listede göremedim ... Bizden daha maaş yatmadan vergi kesintisi oluyor ...
bunda bir faydası dokunur mu .. misal 2000 lira maaşta 200 lira kesinti olur ve 1800 alırsınız ... burdan alınacak raporun buna bir faydası olur mu ?

ilginize teşekkürler .. bu son sorumdu :)

Devlet hastanesinden tamamla bakalım o halde. Sonuç olumsuz olursa itirazdan önce mutlaka başka hastanelerden almayı dene. Çünkü sistemi tam oturtamadılar henüz, bazı hastaneler sistemden bakıp yeni almışsınız itiraz edin ya da 6 ay sonra gelin diyorlar. Bazıları ise rapor veriyorlar yeniden. Eğer sistemde görünürse o zaman yapacak birşey yok ama siz şansınızı deneyin son çare itiraz ya da beklemek olur belli bir süre.

en az % 40 alıp, kurumdan çalıştığının belgesini alıp vergi dairesine başvuru yaparsan Ankara'ya yollarlar raporunu. Vergi indirimi hakkı kazanırsan ufak miktarlarda artışlar olur derecesine göre:
http://www.engelliler.biz/forum/sak...68-2014-yili-sakatlik-indirimi-tutarlari.html miktarlarının %15'i kadar artar.

http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html

Üst Alt