Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Danışabileceğim avukat arıyorum. İçinizde avukat olan var mı?

kunta

Aktif Üye
Konular
158
Reaksiyonlar
5
arkadaşlar yıllardır forumdayız engelliler olarak tüm dertlerimizi paylaşıyruz birbirimize yardımcı olmaya çalışıyoruz benim bir avukata ihtiyacım var bazı konularda danışmak istiyorum

aslında bir avukat tutmak istiyorum ama hiçbirine güvenim kalmadı rahmetli babam 2-3 tane ayrı avukatla çalıştı hepside üç kagıtçı çıktı hep kan emici o yuzden kendim mahkeme açığ süreci kendim takp etmek istiyorum şimdi o vefat etti ben kendim bir dava açıp devam etmek istiyorum bikaç ozel sorum olacak aranızda yardımcı olabiliecek bir avukat varsa çok memnun olurum tesekurler.

Her meslekte olduğu gibi bizim meslekte de bazı kötü niyetli kişilerin olması doğaldır.Zira 100 bin kişilik bir camiadan bahsediyoruz.Unutmayın avukatların öncelikli görevi müvekkilin hakkını korumak ve savunmaktır.Son olarak avukatım ve teknik/hukuki konularda soru sorabilirsiniz :)

Av.Halil bey. Hakem hastanenin verdigi raporla ssk maaşımı sağlık guvencemi duruttu.90 gün oldu halen m

Müfettiş incelemesi devam ediyor. Sorum şu SSK kestik diyemiyor. Incelemesi bitmeden raporu duzenleyen doktorlara karsi görev ihmalinden dolayi dava acabilirmiyim bariz doktor hatasi var tahlil ve sonuclari yorumlamasinda. Hastane kayitlarinda dosya icerisindeki sonuclar uzman doktorlar tarafından incelense anlaşılır

Nasil bir yol izlemeliyim yardimci olursaniz sevinirim

Benimde ihtiyacım var avukata danışmak istediklerim var

Geçmiş olsun;
Şu aşamada dava açmanız faydanıza olmayacaktır.Tarafınıza resmi tebligat/bildirim yapıldıktan sonra hukuki mercilere taşıyabilirsiniz konuyu.Ancak şu anda resmiyete dökülmüş bir kusurun bulunmadığı görünmektedir.Biraz beklemelisiniz SGK sonucunu.

Elbette :)

Av.Halil bey ssg nin bu rapor inceleme süresi yokmu kanunen 90 gün oldu maasimi saglik guvencemi durutali. Bir süreleri olmali bence 1,2,3 sene de devam etse incelemeleri resmi yaziyimi beklicez, bimer uzerinden sürekli yazmama ragmen devamli müfettiş raporlari bekleniyor deyip salliyorlar, sonucta rahatsizliklarimiz var ve hastaneye gidemiyorum, son yazimda rahatsizligimdan dolayi herhangi bir sikinti olur , solunum yetmezligine bagli ölüm felan olursa sorumlu tutacagimi bildirdim yazimda

Av Halil bey biz şuan da 100 bin tl ile başlattık davayı 100 bin tl banka hesapları nda tedbir var buna istinaden protez ihtiyacı için ön ödeme talep ettik bunu ne zaman alabiliriz yada alabilir miyiz

Dilekçe ile başvuru yapın, elden almazlarsa iadeli taahütlü mektupla başvuru yapın ve ardından cevap bekleyin, 60 gün içerisinde cevap vermezlerse veya olumsuz cevap verirlerse, dava yolunuz açılmış olur.

Mahkemeden bu yönde talepte bulunduysanız, hakim sonraki ilk duruşmada olumlu veya olumsuz ara kararını açıklayacaktır.

av.halil

Avukat Bey size bir sorum olacak hakim gerekçeli kararı yazdıktan sonra karşı taraf veya biz itiraz ettiğimiz zaman dosya istinaf mahkemesine mi yoksa direk Yargıtay amı gider ? Bu yasa 2016 yılından sonraki davaları kapsıyor .
2016 yılından önceki alacaklar direk Yargıtay a gidiyordu.

40 bin tl ve altı istinafa gider diye biliyorum 40 bin tl üstü Yargıtay a gider diye aklımda kalmış.

şimdi alacak miktarı ne olursa olsun tüm dosyalar önce istinafamı gidiyor?

Miktara bakılmaksızın, istinaf mahkemeleri KURULDUKTAN SONRA KARARA ÇIKAN DOSYALAR ÖNCELİKLE İSTİNAFA GİDER.Daha sonra miktara göre ya istinafta kesinleşir ya da istinafın vermiş olduğu karar da yargıtaya gider.

av.halil

istinaftan sonra Yargıtay a gitmesi süreci daha da uzatır sonuç olarak istinaf Yargıtay ın yükünü ve süreci kısaltmak için yapılan bir sistem değil mi ? miktar derken 40 bin tl ve altı istinafta sonuçlanırsa Yargıtay süreci olmaz ama 40 bin tl ve üstü Yargıtay a gider bunumu demek istediniz

o sınır miktarı yıllık olarak değişiyor. Tam olarakda onu demek istedim.

av.halil

o zaman şunu diyebiliriz düşük tazminat alacaklar istinafta yüksek tazminat alacaklar önce istinaf sonra Yargıtay da soluğu alacak.

yani tazminat miktarı küçük meblağ olanlar istinaf mahkemesinde 6 ay yada 1 yılda sonuç alacak

peki Yargıtay a giden bir dosya incelendikten sonra ve Yargıtay tarafından karar bozulursa dosya tekrar bağlı olduğu mahkemeye gelir ve akabinde 3 yada 4 mahkeme daha olur ve tekrar karara bağlandığında süreç bitmiş olur sistem böyle mi işliyor acaba ?

Bende birşey sormak istiyorum biri benim kimlik cüzdanını caldi baskasina para karsiligi satti satin alan kiside kimligimi ne yapacaksa para alip buna tekrar para verecekmis ve ben bunu yakaladim whasaptan yazismalari cikardim karakola gittim polis nederse beyenirsiniz bundan bi cacik cikmaz dedi benim ne yapmam gerekiyor simdiden tesekkur ederim

çekirge88

polis doğru söylemiş bir cacık olmaz:eek: hahahaha

kardeş e devletten sürekli girip adına açılan şirket telefon hattı veya adına kayıtlı araba vb . vergi borcu , icra davası var mı diye kontrol edeceksin. bunlardan birini e devlette ve uyap vatandaşlık sisteminde görürsen hemen avukat tutup dava aç.

av.halil

Halil bey selam bir sorum olacak

pazartesi emekliliğime hak kazanacağım ama şirkette tekrar çalışmak istiyorum ama insan kaynaklarına sordum emekli daha önce çalıştırıyorduk şuan için öyle bir hakkın yok dediler.

geçen hafta bizim departmandan bir adam emekli oldu ve çıkış aldı bir hafta sonra tekrar işe aldılar.

şimdi benim sorum ben bu işyerini mahkemeye versem kazanır mıyım. çünkü geçen bir yazı okudum (sizinle paylaşıcam o yazıyı) bana bir yardımcı olursanız sevinirim

https://www.aksam.com.tr/-okan-gura...len-isci-isten-cikartilabilir-mi/haber-501730
[FONT=pt_sansregular]Mahkeme işe iade kararı verecektir[/FONT]
[FONT=pt_sansregular]
Emeklilik hakkı elde etmiş kişilerin çalıştırılamayacağı yönünde işyeri içi yönetmelik hükmü bulunan bir işyerinde emekli olması nedeniyle işten çıkartılan bir kişi, işyerinde emekli olmuş bir kişinin halen çalışmaya devam ettiğini iddia ederek işe iade davası açabilir. Bu durumun mahkeme nezdinde ispatlanması halinde işçinin talebi kabul edilir ve işe iadesi gerçekleşir. Bu nedenle bu yönde bir yönetmelik hükmü bulunuyorsa bunun hiçbir ayrım gözetilmeksizin bütün işçilere uygulanması gerekir. Aksi taktirde işveren işe iade davasını kazanan işçiyi yeniden işe almak zorunda kalır. Bunun yanında işveren işe iade kararına rağmen bu kişiyi işe başlatmaz ise, işçiye hem boşta geçen sürelere ilişkin ücreti, hem de mahkeme tarafından belirlenen işe başlatmama tazminatını ödemek zorunda kalır.

[/FONT]

Üst Alt