Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Danışmanlık firmaları emeklilik işlemlerini hızlandırabilir mi?

teasolves

Üye
Konular
23
Reaksiyonlar
0
slm arkadaşlar
teşhisim paranoid şizofreni ve malulen emekli olmak istiyorum.
Malulen emeklilik hakkında birşey bilmediğim için bir danışmanlık firmasına başvurdum.
Benden ilk başta heyet tarihi almak için 500 tl emekli oluncada 2000 tl istediler.
Sizce bu parayı vermeye değer mi dosyamı gerçekten hızlandırabilirler mi?

Kendim uğraşsam hangi yolları izlemeyeliyim bilen var mı?
Birde danışmanlık firmasındakiler 1800 günden emekli olabileceği mi 10 yıl sigortalılığın önemli olmadığını söylediler.
Doğrumudur acaba her yerde 10 yıl sigortalılığın önemli olduğu yazıyo ama firmadakiler önemli olmadığını söylüyor.

Danışmanlık firmalarını boş geçin. Hiç bir işinize yaramazlar ve paranıza yazık.

MAlulen emekli olmak için en son sigorta priminizin yattığı işyerinin bağlı olduğu sigorta müdürlüğüne gidip malulen emeklilik için başvuracaksınız. Sizi hastaneye sevk edecekler. Hastaneye gidip rapor sürecini tamamlayacaksınız. Hastane raporu sgk'ya gönderecek. SGK sağlık kurulu raporu inceleyip durumunuzun maluliyet cetveli'ne göre malulen emekliliği gerektirip gerektirmediğine karar verecek ve sonuç sizin adresinize yazılı olarak bildirilecek.

Malulen emeklilikte 1800 gün prim ve 10 yıl sigortalılık süresi şartı vardır. 10 yıl sigortalılık süresi şartı sadece Başka Birinin Sürekli Bakımına Muhtaçlık söz konusu ise yoktur. Sizde bu durum yoksa, ilk sigortalı olduğunuz tarihten itibaren 10 yıl geçmeden malulen emeklilik başvurusu yapamazsınız.

Danışmanlık firması neden öyle söylüyor o zaman amaçları para almak mı acaba ?

Bilemem. Ama bilginin yanlış olduğu ortada.

kardes bak senın bılmedıgın sey su tesısın agır sızofrenık ılerı derece ve agır ozurlu rapor alırlar 1800 gunun var ıse senın emeklı olmanı saglarlar hastaneden ahbap cavus ılıskısı oldugu kılr vardır oyle emeklı olmanı saglarlar senın hastalıgında bakıma muhtaclık yazılırsa ozaman malulen emeklı olma sansın olur onun dısında emeklı olman zor sızofren hastalıgı ılacını ıyı kullanırsan kısmen duzelebılen bır hastalık grubudur sen su yazılarını ıyı yazabıldıgıne gore senın emeklı olma sansın zor

Son msjdan ağır şizofren raporu alınca bakıma muhtaç raporu olmadan 1800 günden emekli olunabilir sonucunu mu çıkarmalıyım ?

Sigorta başlangıcım 2005 ve 1800 günden biraz fazla yatmış primim var.

su durumda malulen emeklılıgın ıcın bakıma muhtac olma durumu soz konusu olursa emeklı olabılırsın aksı taktırde malulen emeklılık zor gorunuyor saglamken maulul duruma dusup maululen emeklı olmak ıcın 10 yıl hızmet suresı 1800 ıs gunu gerekıyor malulul derecede ıse gırıslerde maullen emeklılık zor bır durumdur

Bütün umutlarım suya düştü arkadaşlar. Firma emekli olacağımı söylediğin de ne kadar sevinmiştim. Koca firma para için yalan söylüyor. Resmen depresyona girdim ya.

"Süreli veya sürekli ruh sağlığı ve hastalıkları kliniğinde kalmayı gerektiren ve tedavi edilemeyen psikotik hastalıklar." yoksa, 1800 günde emekli olunamaz maalesef.

Ben hastanede yattım hemde çok kez bu raporları heyete göstersem.
Belki bakıma muhtaç raporu verirler mi. Bu arada hastanenin verdiği raporu görebiliyormuyuz.
Yoksa sgkdan adresimize gelecek belgeyi mi beklemeliyiz.

Bakıma muhtaçlık raporu ayrıyeten mi düzenleniyor yoksa teşhisten mi anlaşılıyor.

teşhis önemli. ama aynı zamanda raporda da bu yönde değerlendirme bulunur zaten.

Oturan boğa çok teşekkürler gerçekten çok yardımcı oldun. Peki bu raporu biz görebiliyormuyuz yoksa hastaneden kuruma mı gidiyor?
Birde raporda sadece "
b) Süreli veya sürekli ruh sağlığı ve hastalıkları kliniğinde kalmayı gerektiren ve tedavi edilemeyen psikotik hastalıklar.
" yazması yeterli mi? yoksa bakıma muhtaç diye ayrıyeten yazmalı mı? Çünkü bende hastanede yatarken aldığım istirahat raporu var. Bunu heyete göstersem etkili olur heralde.

Birde kurum sevk etmeden bir hastaneden rapor nasıl alınıyor. Geçerli oluyor mu?

SGK hastaneye sevk eder, sonrasında hastene raporu sgk'ya gönderir.

O ibarenin olması yeterli. Ayrıca "bakıma muhtaç" yazmasına gerek yok. Ama yazsa, fena olmaz tabii.

Önceden alınmış rapor veya epikrizler varsa, hastanede yararı olur. Yanınızda bulunsun mutlaka onlar

Hayır, kurum sevki şart. Kendi başınıza alacağınız raporla malulen emeklilik işlemi başlatamazsınız

Üst Alt