Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Danıştay kararı sonrası tayin isteme süresi..?

ekin0x

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
İyi geceler..

Malumunuz hiç beklenmedik bir kadro dağılımı ve tercih sürecine girdik malesef. Daha önceleri önlisans düzeyinde girmiş olduğum ekpss sınavına (81 puan almıştım) mezun olamadığımdan ötürü tercih verememiş ve tercih hakkımı üçüncü tercihlere bırakmıştım. Dikey geçiş sınavı ile şu anda başka bir şehirde eğitimime devam etmekteyim, ne yazık ki tercih listesinde şu an yaşadığım şehir bulunmamakta ve bir çok tereddütler beni tetikliyor.

Öncelikle yaptığım araştırmalar sonunda ataması yapılmış olan aday memur'un bir defaya mahsus tayin isteme hakkının bulunduğunu okudum ve bunun neticesinde bu tercihlerde herhangi bi yeri tercih edip atandığım takdirde hemen tayin istemeyi düşünmekteyim. Acaba bu yaklaşımım doğru mudur, artı veya eksi yanları nelerdi

Danıştayın kararı güzel ancak bu Milli Eğitim Bakanlığının engelli personeline uyguladığı nokta tayini mi kastediyor yani istenilen il/ilçeye yapılabilen nokta tayin dediğimiz tayinin kısıtlamasını mı kaldırıyor, bir de bu tüm kurumlara mı uygulanacak, resmi yazı ve detaylar önemli.

engellı memura 1 seferlık tayın hakkı cok onceden verıldı danıstayla ılgısı yok. 1 defalık dıye kısıtlama olmaz dıye kaldırdı danıstay ama bunun resmı karar metnını bulamıyorum bı turlu. ben zaten daha once 1 seferlık tayın hakkı ıle tayın olmustum sımdı baska bır yere tayın olmak ıstersem olabılecegım kararın ozetı budur.

kendihalinde, tercih sonuçlanığı esnada gelen tebligat ile birlikte malumunuz, gerekli belgeleri ankaraya gönderdiğimizde evraklar ile birlikte tayin dilekçemi de yollasam kabul olunur mu acaba ve olası durumda kaç günde tayinim gerçekleşir.?

Aynı zamanda tercih kılavuzunda SOSYAL GÜVENLİK KURUMU adı altındaki tercihleri tercih etmeyi düşünmekteyim ve yaptığım araştırmalarda resmi gazetede şöyle bir ibare geçiyor, 28 Şubat 2015 CUMARTESİ sosyal güvenlik kurumu yönetmelik kararnamesinde;

“Engellilik durumuna bağlı atama
MADDE 14/A – (1) İlgili mevzuatına göre alınan sağlık kurulu raporunda en az yüzde kırk oranında engelli olduğu belirtilen memurlar ile ağır engelli raporlu eşi veya bakmakla yükümlü olduğu birinci derece kan hısımları bulunan memurlar engellilik durumundan kaynaklanan gerekçelere dayalı olarak yer değiştirme talebinde bulunabilir.
(2) Bu kapsamdaki talepler bu Yönetmelikte yer alan kısıtlayıcı hükümlere tabi olmaksızın kurumların kadro imkânları ve teşkilat yapıları dikkate alınarak karşılanır ve bu haktan bir defadan fazla yararlanılamaz. Memurun kendisinin veya birlikte yaşadığı eşi ve bakmakla yükümlü olduğu çocuklarının engellilik durumunun tedavisi sebebiyle yer değişikliğini talep etmesi halinde, yer değiştirme suretiyle atama yapılacak yerin, memurun ve bu fıkra kapsamındaki yakınlarının engellilik durumuna uygun olması esastır.
(3) Engellilik durumu devam ettiği sürece kurumlarca isteği dışında memurun yeri değiştirilmez. Engellilik durumu ortadan kalkan memurlar hakkında bu Yönetmelikte yer alan diğer hükümler uygulanır.”
MADDE 7 – Aynı Yönetmeliğin 18 inci maddesine aşağıdaki beşinci fıkra eklenmiştir.
“(5) 8/3/2012 tarihli ve 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi uyarınca hakkında adli makamlarca işyerinin değiştirilmesine ilişkin koruyucu tedbir kararı alınan memurun nakil talebi değerlendirilir.”
MADDE 8 – Aynı Yönetmeliğin 19 uncu maddesinin ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“(2) Personelin hizmetine ihtiyaç duyulması halinde altı ayı aşmamak ve süresi açıkça belirtilmek kaydıyla birimler arası görevlendirme yapılabilir.”
MADDE 9 – Aynı Yönetmeliğin 20 nci maddesinin birinci ve ikinci fıkrasındaki “iki yıl” ibareleri “onsekiz ay”, ikinci fıkrasındaki “özür” ibaresi ise “ mazeret” olarak değiştirilmiştir.
MADDE 10 – Aynı Yönetmeliğin 21 inci maddesine aşağıdaki üçüncü fıkra eklenmiştir.
“(3) Bu maddenin uygulanmasında, büyükşehir belediyesi olan illerde il merkezi ile büyükşehir belediye sınırları içerisindeki ilçe nüfusları birlikte değerlendirilir.”
MADDE 11 – Aynı Yönetmeliğin ekinde yer alan Ek-2 yürürlükten kaldırılmıştır.
MADDE 12 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
MADDE 13 – Bu Yönetmelik hükümlerini Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı yürütür.

http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2015/02/20150228-19.htm

adayken yapmayabılırler cunku mesela mıllı egıtımde calısırken bıze yazı geldı adaylıgı kalkanlar tayın ıstıyorsa dılekcelerını alın gonderın yapalım , adaylıgı kalkmayanlarınkınıde adaylıgı kalkınca gonderın bıze onuda o zaman yapalım dıye

zaten oyle yada boyle goreve baslamınız lazım goreve baslama yapmadan herhangı bır sekılde baska yere tayın olamazsınız. atama kararnamenız gelmesı memurıyete basladıgınız anlama gelmez once kazandıgınız yerde goreve baslayıp aynı gun dılekce vermenız gerekır kurumunuza tayın ıcın

oda ama bılemıyorum adayken yapmazlar gıbı gelıyor bana

nokta tayının falan bu danıstayla ılgısı yok sız zaten mıllı egıtımdeysenız ısınız daha kolay ılk atama bıle olsanız sıze soruyorlar adresınız nerede nerede calısmak ısıtyosunuz dıe kolaylık gosterıyorlar sızde ilçe milli eğitime tayın ıstersınız dılekcenızde yazarsınız bu sekılde. mısal saglık bakanlıgında il sağlıktan il sağlığa halk saglıgından halk saglıgına tayın olur ama kadro yoksa saglık sebebıyle il sağlıktan halk saglıgıda yapılır. bu bırazda kadro unvanıyla alakalı zaten duz memur ıse heryerde kadro var ilçe mıllı egıtım dıye nokta atısı yazın sız tayın dılekcenıze ama dedıgım gıbı goreve baslamadan olmaz

Milli Eğitim ve diğer kurumlar bu karara uymayabilirler, ilerki günlerde bu karara istinaden tayin isteyip tayinini yaptırabilen varsa buradan bilgilendirirse iyi olur.

gorev yerinizde baslamadan tayin isteyemezsiniz. O yonetmelik sgk icin degil tum kurumlarda ayni sekilde cerceve yonetmelik kapsaminda duzenlenmis olarak var. Biz milli egitimdeyken dedigim sekildecyazi gonderdiler o zamanda bu yonetmelik vardi. Adaylar adayligi kalkinca digerleri hemencisteyebilir diye. Her durumda gorev yerinize baslayip ondan sonra dilekce vermek durumundasiniz. En fazla ne olur adayken ilk gun baslayinca verirsiniz dilekcenizi ama once tabi bakanliktan isinizi ayarlayip cunku yoksa kurumun gozune batarsiniz hepten zorlastirirlar isinizi. Bakanlikla gorusup kurumunuzu aratip haberli sekildecyaptirin. İste falan personel goreve baslicak su gun hemen dilekce verecek yazisini hemen yazip fakslayin bize bize bburda halledicez daha sonra orjinalini yollarsiniz diye.

Meb'in verdiği nokta tayinden bende yararlandım benim kasttettiğim bu çerçeve yönetmeliğin ilgili maddelerinin bizlerin lehine iptal edilmiş olması sebebiyle bunu kurumların uygulamaması olasılığıdır. Bildiğiniz gibi mahkeme kararıyla tekrar göreve iade edilen müdürlerin bile eski görev yerlerine meb tarafından görevlendirilmemiş olması haberlerini gazetelerden ve haber sitelerinden öğrendik, yani burada da bir mahkeme kararı var ama meb uygulamıyor. Bunda da aynı durum geçerli olacak mı meb ve diğer kurumlar danıştay kararı gereği engellilere birden fazla tayin hakkını tanıyacak mı yoksa uygulamayacak mı bunu zaman gösterecek, bu sebeple [FONT=sans-serif]Milli Eğitim ve diğer kurumlar bu karara uymayabilirler, ilerki günlerde bu karara istinaden tayin isteyip tayinini yaptırabilen varsa buradan bilgilendirirse iyi olur demiştim.[/FONT]

Arkadaşlar danıştayın bu kararından faydalanmak isteyenler. Hiç bir defaya mahsus mevzusundan bahsetmeden dilekçelerinde engellilere tanınan tayin hakkından faydalanmak istiyorum diye yazsınlar. Bir defa mevzusu yüzünden red cevabını yazılı olarak alırsanız bukez ilk dilekçenizi sonra verilen red cvp yazısını ilgi tutup birde danıştayın kararını ilgi gösterip tekrar yazın tekrar red gelirse tüm bu yolları tükettiğinizi gösteren bu yazışmalarla danıştaya dava açın %100 mahkemeyi kazanıp gidersiniz.

Arkadaşlar bende ikinci kez tayin istemeyi düşünüyorum

sorum şuki büyükşehirde a ilçesinden b ilçesine tayin isteyebilirmiyim

Sent from my iPhone using Tapatalk

birden fazla tayin isteme hakkı ile ilgili danıştay kararının tarihi ve numarası elinde olan varmı.

Üst Alt