Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Danıştay ÖTV’siz araç alımında on yıllık sürenin geçmişe dönük olarak uygulanması iptal etti

@Engelli52, benim aracım nissan qashqai 2019 Model ve daha 25 bin kilometrede. Ancak bu bile bana yetmiyor daha büyük bagajli arabaya ihtiyacımız var. Maalesef şu anda %40 yerlilik oranı şartı nedeniyle alabileceğim büyük bagajlı araba olmadığından ve alabileceğim diğer arabalar elimdeki mevcut arabadan daha iyi olmadığı için yeni araba almaya gerek görmüyorum.
Mahkemeye verebilmem için, arabamı satmam, yeni araba bulmam, belgelerle beraber maliyeye ötv muafiyeti için müracaat etmem, muracaatima Maliyenin olumsuz cevap vermesi gerekiyor. Bu olumsuz cevabı aldıktan sonra ancak mahkemeye verebiliyorum. O nedenle benim maliyeye karşı dava açma hakkım bulunmuyor mevcut durumda.

@duayen, dava acabilmeniz için yeni bir araba bulmanız, bunun belgeleriyle vergi dairesine ötv muafiyeti için müracaat etmeniz ve ret cevabı almanız gerekiyor. Yoksa dava açma Hakkı elde edemezsiniz.

Son düzenleme:
@barcan88, evet haklısınız anayasa mahkemesi çok uzak değil diye düşünüyorum iptal davasını götürdük diye umutlarımız arttı bakalım nasıl bir karar verecek mahkeye vermeye gerek yalnız mahkeme karar verdikten sonra verilen kararı 9 ay sonra yürürlüğe girebilir diyebilir bekleyip göreceğiz

Üst Alt