Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Darbe sürecinde boşalan kadrolar yeni atamalar için şans doğurur mu?

merkez

Yeni Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
Arkadaslar 80 üstü puanları olanlar şansımız memurluk ta 2 atamada boşalan kadrolar doldurulacak şansımız 2 atamada memurluk garanti inşallah 15 bin mebte açığa alınanlar bu kadrolara yerlesiriz inşallah yolunuz açık olsun

:) arkadaşlar hakkaten o kadar kadro açığı meydana geldi. bizim gibi güvenilir dürüst vatan sever ve iş e muhtaç engelli vatandaşları memur kadrolarına yerleştirirlerse süper olur :)

Boşalan kadro sayısına bakmayın siz, görevden alınan personel içinde engelli sayısına bakın, %05 bile olacağını sanmıyorum ki bu durumda engelli kadrosu artmaz azalır, Çünkü mevcut personel sayısı düşünce buna oranla çalıştırılması gereken engelli kontenjanı da düşer.

engelli bir insan istesede istemesede bir zamandan sonra duyarlı oluyor. o insandan zaten vatan zarar ziyan beklemek zor olur. o yüzden engelli kadrosu çıkmaz bence

150.000 memur görevden alındı! haydee KPSS'ye baş vurmaya! :)

[SIZE=4]Meçhul darbe[/SIZE] olayı ardında kamu da yaklaşık 150.000
memur görevden alındı lisansları iptal edildi!
Kpss'de puan tutmanız daha da kolay olacak!
[FONT=Arial Black][SIZE=4]hayde hazırlanın çalışın koşun Kpss'ya girin..[/SIZE][/FONT][FONT=Arial Black][SIZE=4] Başarılar :)[/SIZE][/FONT]

Atilan memurların yerine vb ekpss de kadro acılsın imza kampanyası

Arkadaslar malum kamudann çok sayıda memur atıldı bunların yerine girmek için bimere cumhurbaşkanı sitesine yazalım bütün arkadaşlar yararlamsin

tb2nhf
Boşalan normal kadro engelli ile doldurulmaz, Engellinin zaten belli bir kontenjanı vardır.
Boşalan bu kadrolar engelliler için hiç bir şekilde avantaj değildir.

açılan kadro kadar, o vasfı yerine getiren kadroda önemli yani bu olaya destek veren kaç engelli kadro olabilir ama 150000 kadro boşalınca yeni alımda %5 oranında engelli kadro alma mecburiyeti var kanun böyle olması lazım yani özel sektör 3 kamu 5 ti buda en aşşağı 7500kadro açılacağı anlamına gelir yani sayı 300000 olursa 15000. ama şuda bir gerçek alınacak kadrolarda fen yada fem (hangisi cemaate ait bilmiyorum) dersanelerine bile gitmek kadroya alınmama sebebi olacak haberiniz olsun...

Ya kamuda işine son verilen asker polis öğretmen hakim savcı bürokrat daire müdürleri şube müdürlüğü gibi kadrolar bu uzaklaştırlanların yüze 5 anca düz memeurdur
Burada şöyle bir durum var uzaklaştırıldı kişiler soruşturma geçirecek sucu olmayan belki geri dönecektir
Demem o ki bu durumdan engelli kadrosuna pek bişi çıkmaz
Açılan kadrolar dan belli değilmi kurumlar engelli personel istemiyor sağlık ve milli Eğitim olmazsa ortada kadro yok doru düzgün
Bu durumda ösym sınavları ertelendi atamalar bile şüpheli ortam toz duman

Yukarıda arkadaş yok şu kadar atılırsa %5 oranla şu kadar engelli de almak zorunda şeklinde tuhaf hesaplar yapmış?
İyi de belirlenmiş açık engelli kadrosu zaten görevden alınan o personel görevde iken belirlenmişti, yerine yine aynı sayıda personel alındığında engelli kadrosu neden artsın?

devlet 50000 kadro açtığında bunun belli bir yüzdesini engellilere açmak zorunda mesela şu anda 300000 kadro açsa bunun dediğim gibi %5ini ki ben öyle biliyorum 10 da olabilir engelli almak zorunda galiba avrupa kriterlerine göre böyle olmak zorunda yani uydurduğum birşey değil. bu normal işyerlerindede böyle mesela 100 kişi olan bir iş yerinde yasa gereği 3 tane engelli kadro olması şart o yüzden gerekli engelli kadrolarından birşey çıkmasada bu yasal zorunluluk olayından dolayı mutlaka birşey çıkacaktır.Birde kadrolar açıldı evet siz şu anda 1. atama sırasında zaten bu kadroları görmeyeceksiniz bunlar 2. 3. atamalar gibi sonradan yapılan atamalara denk gelir büyük ihtimalle yani bu atamalara yetişmez.
Öbür taraftan bir olay daha var yani yeni yılda büyük ihtimalle devreye girecek %35 üzeri engelliler ağır engelli sınıfına girerken %35 altı kalanlar hafif engelli sayılarak işgücüne göre istihtam edilecekler gibi bir durum söz konusu. Bu durumda açılacak kadro sayısı belki 10 lara çıkarılır ama engelli sayısı artacağından sorun olur gibi bir durumda var.

Englli sayısı kadar engelli alımı yapılır...
Fazla umut etmeyin...

umudunuzu yitirmeyin tercih kılavuzu hatalı heralde yada hemşire yerine seramikçi arıyorlar ama vardır bi bildikleri

orman müdürlüğüde 2045 arıyordu bide o dikkatimi çekti

Ufukalp sayon hocam alakasız bir soru sorucam önemli olduğu için cevaplarsanız sevinirim. 2015 te sanırım atandığın yere başlamadan dilekçe ile istediğin başka yere gidebilmeşansı verilmişti. Acaba bu durum tüm kurumlar için mi geçerli yoksa sadece m.e.b için mi geçerli ?

BLACKSAGAT
Yazdığınız varsyıma cevap veriyorum zaten ama sanırım okumadan ha bire yazıyorsunuz.
Evet devlet 50.000 kadro açtığında bunun %4 ünü (iddia ettiğiniz gibi %5 değil) engellilere tahsis etmek zorunda.
Devlet hali hazırda mevcut personel sayısına göre engelli kontenjanı belirledikten sonra 50.000 kişiyi görevden aldığında haliyle bu sayıya tekabül eden miktarda engelli kontenjanı da azalacaktır. Bu 50.000 kişi için tekrar alım yapıldığından ise engelli kontenjanı eski seviyesine çıkacak, dolayısıyla bu durum engelli kontenjanında bir değişime sebep olmayacaktır.
Sadece örnek verdiğiniz görevden alınan bu 50.000 içinde çok çok az sayıda engelli olması sadece bu sayıda engelli açığı oluşturacak ki bu da hiç bir şekilde dikkate alınacak bir rakam olmayacaktır.
Bu arada kamuda engelli çalıştırma zorunluluğu %5 değil %4 dür.

5919sayılı kanuna göre devlet kamuda %4 oranında engelli çalıştırmak zorunda deniyor yani burada 300000 kadro açılınca 12000 engelli kadrosu olmak zorunda ama bence bu kadar memur çıkarılması saçma olur belki bir 3te 1 oranında geri dönemez falan ona göre kadro açılacak yasa gereği. 50000 kişi gittiğinde engelli kadrosu 2000 olmak zorunda bu az bi rakam fakat yine de mecburi sınırlar içinde garanti olması gereken hani vermiyorum diyemiyecekleri bir rakam. ben özel sektörde çalıştığım için memur kadro rakamını tam net bilmiyor olabilirim ama devletin mecbur kadro açacağını biliyorum.

ben bu konuda ufukalp bey e katılıyorum sadece benim düşüncem kamuda memur açığı olacağı için normal alımlar için söylüyorum 5-6 ay sonra alım yapmak yerine daha önce daha erken alım yapabilirler ve bu da bize değil normal kpss ye girenlere yarar, dolaylı olarak bize şöyle yaraya bilir eğer kamuda açık çok olurda normal kpss den çok alım olursa (ki olmaz ihtiyaç kadar olacaktır) ona göre bizim %4 lük oranımız arta bilir diye düşünüyorum

Arkadaşlar atılma diye bir durum yok şu anda açığa alma var bilmeyenler açığa almanın ne olduğunu araştırabilirler.

arkadaşlar ufuk abi bilimsel konuşuyor. haklıdır veya haksızdır o ayrı. bize düşen bimere yazmak bu yer açılan memur kadrolarından engelli vatandaşların istifade etmesini sağlamaktır. :)

boşalan kadro diye birşey yok tutuklanan vali ve paşaları kastetmiyorsanız

şu an için boşalan bir kadro yok. sadece açığa alınan personel var. bunların daha sonra dava ile geri dönebilecekleri de göz önünde bulundurulmalıdır.

bunun dışında, engelli kotası denilen uygulama nedeniyle, aktif çalışan personelin yanlış hatırlamıyorsam %4ü civarında bir oran ile engelli kotası belirleniyor, aktif çalışan sayısındaki azalma haliyle o kotayı da engelleyecektir. bununla birlikte hepimizin malumu, engelli kotasının çok altında bir personel alımı gerçekleştirdiği için devlet, durumda herhangi bir değişiklik haliyle beklenmemelidir.

gerçekçi olmak hepimiz için en mantıklısı.

Gerçekten çok ilginç şeyler bekliyorsunuz arkadaşlar. şu andan bile binlerce engelli kadrosu boş ama alım yapılmıyor bu açığa alınanlaramı yapılacak!!! birde görmüyormusunuz lise düzeyinde 2514 kadro açılmış bunun neredeyse 2300 ü hizmetli. engelliere verilen değer bu kadar. engelliye neden hizmetli işi yaptırıyorsunuz diye sormak lazım.

Hayretle okuyorum bu başlıktaki yorumları ... siz engelli bile olsanız Vatanseverlik kriterine uygunsunuz diye gidip bir fizik matematik öğretmeninin boşalan kadrosuna yerlese bilir misiniz veya bir doktorun? İnanamıyorum size

aram21 aynen ben yazacaktım hali hazırda engelli kadroları boş onları dolduramamışlar... PURHAPS aynen pınar katılıyorum...

havanda su dövüyoruz bizim yapmamız gereken -giden yerine bizi alın demek yerine (engelli kadro sayısında hiç bi değişiklik olmayacak) kadro sayısını konuşacağımıza hali hazırda olan açık engelli kadroların fazladan alınıp bu açığın kısa yıllar içinde kapanmasını için çalışmak.

Arkadaşlar [FONT=sans-serif]@[/FONT]Ufukalp abimizin söylediği bilgiler doğrudur boşalan kadrolar normal kadrodur engelli kadroları değildir, ancak sizler yine de birlik olarak Ak Parti İletişim Merkezi'ne Bimer'e ve Cumhurbaşkanlığı'na boşalan kadrolara engellilerin atanması hususunda talep ve isteklerinizi yazmanızda hiç bir mahsur yoktur, bakarsınız değerlendirmeye alınır :)

Kamudan Çıkarılan Personeller

Selamın
Aleyküm arkadaşlar
Bildiğiniz üzere kamudan 50bine yakın personel çıkarıldı bunların 2.atamalarda bize bi faydası olurmu :cool:

Üst Alt