Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Datça'ya tayin gideceğim, Datça hakkında bilgisi olan var mı?

(Gölge)

Aktif Üye
Konular
243
Reaksiyonlar
166
Datcaya tayin gidecegim mebte çalişiyorum datca nasil bir yer bilgisi olan

[SIZE=3]Hocam ben Datça’ya iki veya üç kere gittim, belki dört de olabilir. Biri hariç diğerleri sadece günübirlik. Diğerinde 2016 senesinde Mesudiye köyünün ova bükü mahallinde birkaç gün kaldım.
O günden sonra da bir daha Datça’ya gitmedim. Benim bu seyahatlerim ile ilgili açtığım iki tane başlık var burada. Onları okumanız sanırım size yararlı olur.
[/SIZE][h=1][SIZE=3]Hisarönü ve gökova körfezi hakkında bilgi[/SIZE][/h][SIZE=3]İstanbul - Datça arası seyahatimizden bilgiler

Yine de çok kısaca bahsetmem gerekirse (bilgiler 2016 yılı itibariyledir, Datça değişmiş olabilir.), Datça; Marmaris, Fethiye, Kuşadası gibi tatil yörelerine nazaran daha tenha, curcunası az ve daha ufak bir yer. Ama havası çok güzel, hep rüzgarlı ve denizi pırıl pırıl. Yalnız Datça sık sık deprem olan bir yer. Bizim gittiğimiz zamanlar fiyatlar uygun idi ancak şimdi her yer gibi orası da oldukça pahalı hale gelmiş. Datça’nın içi nispeten düz sayılır ancak Mesudiye, Palamutbükü ve sair bölgelere gitmeniz gerekirse yollar orman içinde, virajlı, inişli çıkışlı, yani bir özel oto iyi olur diye düşünüyorum. Minibüs seferleri var her yere. Datça-Marmaris arası 70-75 km ve yolu son derece düzgün. Deniz kenarında ufak bir devlet hastanesi ve yine sahil kenarında öğretmen evi var, ordu evi var mı yok mu hatırlamıyorum. Yalnız hastane ve öğretmen evinin yıkılacağı söyleniyor idi, yıkıldı mı, yıkıldıysa yenisi yapılmış mı bilmiyorum. Datça’dan Bodrum’a karşılıklı feribot seferleri var idi, sanırım günde iki kere. Datça’da en uçta Knidos denilen bir antik kent var. Yolu uzun, denizi tertemiz ama devlet baba antik kente girişte para alıyor idi.
Velhasıl benim aklımda kalanlar bunlar. Kısaca bizim hoşumuza giden sakin bir yerdi.
Kolay gelsin ve hayırlı olsun.
Selametle. [/SIZE]

Hangi kurum(bakanlık)? Nasıl tayin oldunuz? Engel raporu ile mi?

artık çok pahalı bir yer ---kira olsun yemekler olsun

Datçada öğretmenim nasıl yardımcı olabilirim

Üst Alt