Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Dava açma yetkim yok, vasi de bulamıyorum..? [Hukuk]

basari

Aktif Üye
Konular
193
Reaksiyonlar
4
evt bi konuda hukukçu arkadaşlardan yardım bekliom konu şu sevdiğim bi kadın var eski eşi 22 haziran 2011 tarihinde vefat etti vefat eden eşi onu bana emanet etmişti zaman zaman söylüyodu yani ben varken kardeş olarak gör benden sonra evlenerek sahip çıkmamı istemişti kadının niyetide olumluydu fakat kadının görümcesi ona bi adam buldu zorlamayla kadını bu adama yamadı imam nikahıyla evlendiler ben kadını görmeye devam ettim amacım onu ikna etmekti çünkü adamın niyetide kendide kötüydü velhasıl kısaca kadın adamında kışkırtmasıyla beni polise şikayet etti sonrasında kadına koruma kararı çıktı bende bu koruma kararını kaldırmak ve karşı dava açmak istedim fakat benim 2001 yılında vasi kararım var babam vasimdi fakat 2005 yılında vefat ettiğinden dolayı vasizsiz kalmıştım yakın zamana kadar vasi lazım olmadı hukuki bi olay olmadığından şimdi vasi lazım dava açmam için kendim dava açamazmışım avukatın dediğine göre vasi olması içinde bi yakınım bu olmazsada mahkeme kararıyla bi vasi atanabilir dediysede danıştığım avukat arkadaş bu olamadı çünkü kardeşlerim vasim olmadı mahkeme kararı içinde bi dilekçeyle 2001 yılında daha önceden verilen 3.sulh hukuk mahkemesine dilekçeyle müracat edeyim dedim yeni vasi kararı için fakat benim dilekçemi yetkisizlikten dolayı kabul etmediler her hangi birinide bulamıom bu durumda hukuki olarak napabilirim daha doğrusu napılabilir

engelim piskolojik die savunma hakkım elimden alındı resmen suçlama yapılırken hiç bakmıolar bu olaya napalım insan hakları mahkemesine götürtürler bunlar adamı bunlar ondan anlıo bunlar tazminat ödücekler illa kafalarına o zaman dank edicek sonunda

iğide bu nasıl bir hak onu anlayamadım :D iği tamam allah rahmet eylesin ölen beyefendi sana emanet etmiş ama bayan her ne olursa olsun bir şekilde birbaşkası ile evlenmiş onun namusu olmuş sende demek artık hal ve hareketlerin ile rahatsız etmiş olacaksın ki çareyi polise şikayet etmekte bulmuşlar iğide sen şimdi mahkemeye ne deyipte dava açmayı planlıyoorsun onuda anlamış değilim sonuçta kadın adamın eşi öyle veya böyle bence fazla kurcalama mazallah başına olmaz olmaz işler açarsın demedi deme işn içinde kadın var ise tekrar tekrar düşünerek hareket etmekte fayda var diyeceğimde o ki bence bırak herkez yolunu seçmiş

işte anlaşılmayan kısım burda kadını zorla aldı die düşünüom ben o bana emanet edildi yani benim namusum oldu o ben varken kardeş olarak gör benden sonra evlenerek sahip çıkmamı istiodu rahmetli eşi bunlar ahirette ortaya çıkacak kısımlar zaten ama dünyadada benim yapmam gereken görevler var resmi evlilikte değil onlarınki zaten kısaca velhasıl gidebileceğim yere kadar gidecem bakalım nolacak bu işin sonu

Aynı hikayeyi 'kalp gözü'nde izlemiştim...

Sonunda ak sakallı nur yüzlü dede 'emanet ata binen tez iner yeğen' diye nasihat ediyordu.

bu konudaki gelişmeler şöyle vasi kararını veren 3.sulh hukuk mahkemesine vasi bulunması için dilekçe verdim benim 7 kardeşim var ama hiç biri vasilik yapmak istemiolar bana 3. sulh hukuk mahkemesi yazı işlerindeki elemanlar oranın hakimiyle konuşmuşlar dediklerine göre kardeşlerden birisini mecburen vasilik yaptırcaklarmış başka vasi bulunamazmış dielimki bi vasim oldu benim dediklerimi yapmak zorunda olacak heralde ben öyle biliom peki ya kendi başına iş yaparsa bana sormadan benim adıma o zaman neler olur acaba buna itiraz hakkım olabilirmi olursada nasıl olur hukuktan anlayan arkadaşladan bu konuda yardımlarını bekliorum

bence arkadaşım uzaktan izleyerek konuya hakim ol madem bayan kendisi seçmiş e baktın mutlular sende tamam emin ellerde deyip tamamen çekilirsin e baktın yardıma ihtiyacı var ozaman ne yapacağını düşünür ve yardım etmeye çalışırsın ama yok bayan mutluyken e seni bana eşin emanet etti benimle evleneceksin seni ben bu şekilde koricam buda olmaz mazallah başına türlü türlü belalar gelir demedi deme adam namus sahibiyse ki öyledir namus herkez için ön pilandadır adam gözünü kırmadan alnının çatısına sıkar mermiyi ceza bile almaz arada afedersin bo... yoluna giden sen olursun buda iği olmaz

kare o benim içinde namus olayı oluo 3 yıllık ilişkideydim sonra bu adam çıktı geldi çaldı deyim artık yaramaz bi adam bu daha önce evlilik yapmış 2 çocuğu var boşandı sonra bunu aldı kendi çocuğuna bakmayan nasıl olurda başkasının çocuğuna bakar anlamış değilim zaten adam pısırın teki onunla bi kere kavga ettik korkulcak bi tip değil artı korkulcak tip olsa kaç yazar ben ölümden korkmam zaten yaşamımda yaşam değil engelli yaratıldım ölünce cennete gitme ihtimalim çoktur die umuyom işte o yüzden ölümdende korkmuom ölüm bana kurtuluştur ancak

Üst Alt