Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Dayım için engelli raporuna itiraz ettim, %86'dan %83'e düşürdüler!?

mfatihtufan

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Dayım için engelli raporuna itiraz ettim %86 dan %83 e dusurduler ama işitme ve duyma sorunuvar zıhınsel engelli 2,3 tane kelımeyı zor konusuyor kulak burun boğazda sadece ağır işitiyor dedik konusmasıyla ılgılı bırsey soylemedık % 8 verdı doktor sımdı otv ındırımı ıcın rapora tekrar ıtıraz edecegız konusmasıyla ılgılı engel oranıda verebılıyor mu kulak burun bogaz

İşitme sorununa bağlı konuşma bozukluğu içinde oran alabilir dayınız..Yapılacak testlerle aldığınız değerlere göre sakatlık oranı cetvelinden hesaplanacaktır.. O testler yapılmadan biz buradan x oranda rapor alır diyemeyiz..

Peki gecen sene alınan raporu % 86 idi ıtıraz edıp % 83 e dusurduler ama muayene esnasında konusma bozuklugu var demedık dogustan gelen bır konusma bozuklugu var sımdı bız tekrar kulak burun bogaza gıdıp mı konusma bozuklugu var dıyıp yukseltmesını ısteyecegız nasıl olacak

bırde okuma yazması yok nasıl metın okutacaklar yanı 2-3 kelımeyı yarım soyleyebılıyor baska hıcbırsey konusamıyor sımdı çıkan 2 tane rapor var hastalıgının ılerledı dıyemı gıdecegız doktora

MADDE) 10:
(1) Özürlü sağlık kurulu raporuna; özürlü, velisiveya vasisi ve yahut raporu isteyen kurum tarafından itiraz edilebilir.İlgililer itiraz dilekçesi ve ilk özürlü sağlık kurulu raporunun tasdikli birörneği ile birlikte, bulunduğu ilin sağlık müdürlüğüne başvurur. İl sağlıkmüdürlüğünce, özürlü sağlık kurulu raporu alacak kişi en yakın farklı birözürlü sağlık kurulu raporu vermeye yetkili hastaneye gönderilir. İtiraz edilenözürlü sağlık kurulu raporu ile itiraz üzerine verilen özürlü sağlık kuruluraporundaki kararlar aynı yönde ise özürlü sağlık kurulu raporu kesinleşir.

(2)Özürlü sağlık kurulu raporlarının farklı olması durumunda, Sağlık Bakanlığıncabelirlenmiş olan hakem hastanelerden, kişinin ikamet ettiği yere en yakın birhakem hastaneye, kişi yeniden muayene edilmesi ve özürlü sağlık kurulu raporutanzim edilmesi amacıyla yine il sağlık müdürlüğü kanalıyla gönderilir. Hakemhastanenin özürlü sağlık kurulunca verilen kararı kesindir.

Sizin bu rapor sorununuz geçen yıl mı yaşandı, yakın tarihte olan birşey değil galiba.. Silbaştan başlayın o zaman.. Çıkmış rapora zamanında belirtmediğiniz konuşma sorunu için ekleme yapılmayacaktır.. Aradan 6 ay, ya da 1 yıl geçtiyse yeni rapor başvurusu yapabilirsiniz.. O zaman unutmadan tek tek bütün hastalıklarınızı söylersiniz.. Konuşma sorununa KBB uzmanı bakar evet..

Okuma yazması olmayanlara konuşma testi nasıl yapılır bilmiyorum.. Metin okutmazlar da belki başka türlü konuşturmaya çalışarak anlar doktorlar, şu dediğimi tekrar et falan gibilerinden.. Bilgim yok bu konuda..

Gecen sene ılk çıkan rapor % 86
geçtıgımız ıtıraz ettık ve mayısın 5 ınde % 83 vedıler
sımdı ıtıraz etmemız halınde hakem hastanesıne ıl dısına gonderecekler

ıl saglık mudurlugune sordugumda bana 6 ay ya da 1 sene gıbı bır surenın soz konusu olmadıgını soyledıler
ancak hastalıgın ılerledıgıne daır doktor yazı verırse oluyormus dedı

???????

İtiraz dilekçenizde konuşma bozukluğununda değerlendirilmesini talep ederseniz sonuç alırsınız sanırım..

Konuşma bozukluğu engeli

Herkese iyi gunler
dayımda %70 mental retardasyon zihinsel özürü var bununla bırlıkte konuşma bozuklugu var en fazla 2 kelımeyı yarım yamalak soyleyebılıyor
psıkıyatrının yanında kulakburun bogaza gıtsek konusma bozukluguna zıhınsel engel ıcın + olarak engel oranı verıyor mu

Konuşma bozukluğu için oran alabilir. Doktorun yapacağı testler belirler ne kadar oran alacağını.

Ben balthazar formunda kusuratlı çıkması sonucunda ne oldugunu merak edıyorum
mesela %89,4 çıkınca dırek %89
ya da %89,6 çıkınca %90 mı
%89,5 çıkması sonucunda ne oluyor onu merak edıyorum

Balthazar formuluyle doktorun verdıgı oranları hesapladıktan sonra 89,6 gıbı bır durum çıkınca bu 89 olarak mı 90 olarak mı gecıyor gecen sene çıkarttıgımzı raporda 85,6 olan rapor 86 olarak gecmıs
bu sene 83,44 olan rapor 83 olarak kalmıs bu konu hakkında bılgı ıstıyorum

83.44 oran 83 olsa ne değişir, 84 olsa ne değişir.
ayrıca kesin cevap istiyorsan raporu aldiğin hastanein heyet başkanı olan başhekim yardımcısına sor sana kesin cevabı verir.buradaki yorumlar varsayımdır.

Üst Alt