Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

DBS ameliyatı oldum, beynime pil takıldı. Askerlikten muaf mı olacağım?

mastis

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Selam arkadaşlar , sitenizi uzun süredir takip ediyorum ama ilkkez yazıyorum , bilginiz dahilinde yardımcı olursanız çok sevinirim

Ben 1981 doğumluyum yaklaşık 7 ay önce DBS ameliyatı oldum , beynime pil takıldı , geçen seneye kadar eğitim nedeni ile tecilliydim , geçen sene ise sağlık sorunu nedeni ile tecil ettirdim , tecil işleminden 3-4 ay sonra bu beyin ameliyatını oldum , her hangi bir özürlü raporum yok , talepte etmedim ama manyetik alanlarda bulunmam MR çektirmem ve gereginden fazla hertürlü hareket yasak. sizce beni askere alırlar mı ? Vijdani retçi olarak algılamayın ama ben yapmak istemiyorum . ayrıca bu beyin pili ameliyatı hakkında bilği almak isteyenler , parkinson / esansiyel tremor / distoni nedeni ile bu ameliyatı yaptırcak olanlarada bilgi sunabilirim .

Saygılar

Çok geçmiş olsun kardeşim.

Bu derece önemli bir ameliyat ve sonrasında şart koşulan hareket kısıtlılığı varken bence askerlikten muaf olursun. İlgili yönetmelikte "Wolff-Parkinson-White sendromu." muafiyet sebebi olarak sayılıyor.
Ayrıca, vicdani red gibi neredeyse tüm ülkelerde varolan bir hak burada da olmalı artık. Seçim sonrasında bu tür bir düzenleme olacak bence...

Zamanın olduğunda, parkinson / esansiyel tremor / distoni ile ilgili olarak şu foruma bir başlık açıp tecrübelerini yazarsanı çok sevinirim. Birçok kişiye faydalı olacaktır: Sağlık / Genel

Öncelikle çok geçmiş olsun yeni gördüğüm için yazmak istedim..umarım hayatınız bu pil sayesinde daha güzel olmuştur bu ameliyati kim yaptı merak etmekle birlikte yaklaşık bir önce babam da çok istedi fakat olumsuz cevap verdi ameliyat sonrası beyin kanaması sonucu kaybettik :( çok merak ediyorum pil den sonra hayatnız gerçekten sizin kontrolünüz altına geçti mi?

Beyin pilini hangi rahatsızlıktan dolayı taktirdiniz,hangi hastanede ameliyat oldunuz ve pil ayarlarını kim yapiyor

Üst Alt