Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Dedemden miras tarla yüzünden evde bakım aylığım kesilir mi?
@Kalem abla babasın dan(dedemden) anneme miras yolu ile tarla düştü. Sosyal hizmetlere bildirdik konisyon inceleycek biz bisey diyemeyiz ordaki görevli. Acaba sorun olur mu ?
kaderimsee çekerim.. evde bakım aylığı alıyorsunuz di mi? tarlayı bildirmeniz iyi olmuş. İl müdürlüğü il tarımın tarla için belirlediği aylık geliri hane gelirine ekleyecektir. tarladan elde edilen aylık gelirle birlikte hanede kişi başına düşen aylık gelir 847,16 Tl'yi geçmiyorsa sorun çıkmaz evde bakım aylığı devam eder.
Kalem evet abla evde bakım aylığı alıyoruz. Bildirdik ama tarla miras yolu ile dedem anneme verdi.
Yani bir ücret ödemedik biz komisyon kararını verirken bu tarlayı nasıl almış bunlar derse. O zaman sorun çıkarmı onu merak ediyorum.
kaderimsee çekerim.. yok ablacım sorun çıkmaz o konuda rahat ol sadece tarladan elde edilen aylık geliri hane gelirine dahil ederler. hanede kişi başına düşen aylık geliri sınırı aşmıyorsa hiç sorun çıkmaz. zaten tarlayı da bildirmişsiniz.
gelişmelerden de beni haberdar edersin zaten.
@Kalem abla rahatladım şimdi. Çok tesekkür ederim ilgi ve alakanız için.
Bugün eve geldiler abla.. dilekçe verdmişitik. Evde 7 kişi yaşıyoruz iki tane küçük yeğenim var abimin çocukları.(4 yaş 5 yaş) ama ikisini de yazmadılar gelirleri yok dedi. Bende bişey demedim yeğenlerimi niye katmadılar abla hadi fazla gelir çıkarsa? Ne yapayım ben?
kaderimsee çekerim.. iki yegenin de hane kişi sayısına eklenir ablası. onlar geliri olanların gelirini yazmışlardır. hane gelir hesabı yapılırken yegenlerin de eklenecektir. içinin rahat etmesini istiyorsan evde bakım aylığı aldığın aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğünü arayıp onlara sor. gelişmelerden de haberim olsun.
NOT: yalnız ablası bu başlık yersiz ödeme borçlarına gelen afla ilgili. senin konun bu başlıkla alakalı değil. o yüzden senle olan yazışmalarımız ayrı bir başlığa taşınsın mac72OturanBoğaLife