Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Dedeme ve anneanneme maaş bağlatmak için rapor almak istiyorum..?

asheales

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhabalar

ben dedem için yardım isteyeceğim dedem emekli ve 1500 civarı maaş alıyor geçen yıl çoklu organ yetmezliğine bağlı olarak böbrekleri iflas etti 2 günde bir diyalize girmekte nakil bekleyebilir ama nakil istemedi korktu öyle diyelim

soruma gelecek olursak ben dedemin engelli maaşı veya annennemin dedeme bakım parası almasını istiyorum doktorun sekreteri getirin yazalım raporunu alın belge dedi daha önce alan aynı durumda olanlar varmış öyle söyledi.

Dedem hayatını tek başına idame ettiremez 10 dakikadan fazla ayakta duramıyor diyalizden geldikten sonra çok kötü oluyor büyük ihtimalle rapor vereceklerdir.

1- ben dedeme ve annanneme maaş bağlatabilirmiyim
2- olmazsa sadece 1ine maaş bağlanabilirmi
3- bu raporla maaş almaları ve araba alabilmem için nasıl bir dilekçe vermem gerekiyor tarif edebilirmisiniz. şimdiden teşekkürler.

kimse yokmu cevap verecek acaba pazartesi ayın sinde götürmeyi düşünüyorum dedemi en yakın il merkezi 180 km bukadar yolu boşuna veya bişey bilmeden götürerek adamı yormak istemiyorum

asheales;

Dedenizin maaşı 1500 lira evde 2 kişi bunu 2 ye bölünce 423 lirayı geçtiği için 2022 maaşı bağlanmaz.

Eğer ağır engelli evet raporu (enaz%50)alabilirseniz hane kişi başı gelir 847 lirayı geçmeyeceği için dedenizden dolayı bakıcı olarak göstereceğiniz nenenize evde bakım maaşı bağlanır.

Gitmeden önce hastaneyi arayıp randevu alın randevu alırken durumunuzu anlatın raporu evde bakım maaşı ve araç alımında kullanmak için almak istiyoruz deyin. Gittiğinizde size bir belge veriyorlar o belgedeki bölümleri tek tek dolaşıp dedenizi drlara muayene ettiriyorsunuz.

Yapmanız gerekenler.

Öncelikler hastaneden randevu alın. Randevu alırken raporu alma sebebinizi(engelli kimlik kartı, evde bakım maaşı ve araç alımı..gibi)bildirin.

Hastaneye gittiğinizde size dolaşmanız gereken bölümlerin olduğu bir belge veriyorlar o belgeyi alırken raporu alma sebebinizi mutlaka hatıratınki raporunuzda bunu belirtsinler.

Randevu alırken mutlaka rapor için ücret isteyip istemediklerini sorun.

Bazı hastanelerde rapor için para alıyorlarmış(yerine göre değişiyormuş 150-200lira gibi. Ben randevulu gittim rapor ücreti ödemedim.

Varsa dedenize ait eski yeni rapor muayene bilgilerinde götürün ki drlere durumunuzu anlatmakta yardımcı olacaktır ben öyle yapmıştım.

Bakım maaşı için %50 ağır engelli raporu yetiyor ama araç için yetmiyor diye biliyorum. Siz yine de randevu alırken sorun.
Not: Gelir hesabınızı evde dede ve nene(2 kişi)var olarak hesap ettim. Kişi sayısı fazla ise geliri kişi sayısına bölerek hesap edin

asheales
dedene emekli olduğundan dolayı 2022 aylığı hiçbir şekilde bağlanmaz. başvurusu bile alınmaz.

yukarıda arkadaşın da dediği gibi % 50 ve üstü ağır özürlü engelli sağlık kurulu raporu alabilirse, hanede kişi başına düşen aylık gelir 847,16 TL altındaysa ve bakıma muhtaç durumda ise (bkz:https://www.engelliler.biz/forum/ev...4442-engelli-bakima-muhtaclik-kriterleri.html ) evde bakım aylığı baglanabilir. bu saydığım 3 şartın birinde bile uygun çıkmadığı takdirde baglanmaz.

araç alabilmeniz için dedenizin % 90 ve üstü engelli sağlık kurulu raporu olması gerekiyor. % 90 altı oran aldığı takdirde ÖTV'siz araç alamazsınız.

evde bakım aylığı için de agır özürlü kısmının "evet" olarak işaretli olması şarttır. agır özürlü engelli sağlık kurulu raporu olmazsa evde bakım aylığı başvurusu alınmaz.
diyalize girerken evde bakım aylığı alanlar elbette var. dedeniz de bakıma muhtaç durumda ise ve diğer şartlar uygunsa evde bakım aylığı baglanır.

engelli sağlık kurulu raporu Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'den alınır. size yakın yetkili bir hastaneden rapor alabilirsiniz.

evde bakım aylığı için aile ve sosyal politikalar bakanlığı il/ilçe müdürlüğüne başvuracaksınız.

Annanene evde bakım maaşı baglatabilirsin en doğru bilgiyi aile sosyal polikalar bakanlığı verir Orayı ara ilgileniyorlar. Ayrıca büyüklerinle ilgilenmen çok hoşuma gitti

Üst Alt