Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Defalarca ilaç değiştirmeme rağmen iyileşme göstermiyorum. Ne yapmalıyım?

Konular
8
Reaksiyonlar
0
Merhabalar, 19 yaşındayım . 15 yaşında 1 sene selectra ve abilify 5mg kullandım.son 1 yildirda abilify 5mg,lustral 100mg, rixper 1mg , rexapin 5mg, prozac 40mg, invega 6 mg gibi çeşitli ilaçlar kullandım ve hala prozacla invegaya devam ediyorum.sorunum sürekli bunaliyorum yaptığım her şeyden sıkıliyorum. Bir nevi depresyon durumundayım diyebilirim.Bunun yanında kaygı ve takıntı problemlerim var. En önemli problemim ise ders çalışamıyorum.ders calisamamla birlikte gelen ailevi sorunlar , gelecek kaygısinda artış vs. Zincirleme gidiyor. İlaç kullanmaya başladığımda ilk bir kaç ay hafif faydasını gördüm daha da ilaçların bir faydasını göremiyorum.duzenli kullanıyorum ilaclarimi , psikologumda ısrarla ilaç degistittirme ve doz arttırımı yaptittirma diyor ama ben kendimi gerçekten çok kötü hissediyorum.elimde olsa bütün gün yatıp telefon bakicam ama ondan bile sıkılıyorum sizce ne yapmalıyım ? İlacı bırakmayı düşünüyorum zaten 1 sene oldu bir faydasını da göremiyorum.

İlacında faydası var ama ilk önce kendi kendini tedavi edeceksin.

Psikolog değilim ama bir-iki öneride bulunmak istedim. Sanırım bir idealiniz yok, bir amacınızın -uğraş, çaba- olmaması insanı bunaltabilir ve hayattan isteksiz, beklentisiz bir ruh haline sokabilir. Eğer bir idealiniz yok ise, kendinize bir hedef koyun. Neyi başarmak, meslek edinmek veya yapmak istiyorsanız ona odaklanarak bunun için bir plan yapın. Belirlediğiniz bu hedef doğrultusunda da hareket etmeniz sizi canlandırabilir ve sıkılmalarınız sona erebilir. Mesela, uyku düzeninizi önce ayarlayın, sabahları aynı saatte kalkmaya başlayın. Her gün belli bir saat spor yapmayı deneyin, hareket etmek de sizi canlandıracak ve daha mutlu olmanızı sağlayacaktır. Gelecek için de endişelenmeyin, gelecek yok, sadece zamanda şu an var. Gününüzü düşünün, an'ı yaşayın, o anki zamanı en iyi ve faydalı şekilde geçirin. Bir uğraştan sıkıldığınız an başka bir uğraşla ilgilenmeyi deneyin, biraz mola verip tekrar o işe dönün. Düzenli yemek, uyku ve çalışma için saatler belirleyin. Doktorunuzla iletişiminizi de kesmeyin, gerekli görülen ilaç tedavisini aksatmayın ama ilaçların da bir yan etkisinin olduğunu unutmayın.

Spor yapıyorum, psikolojik tedavide kullanılan kitapları okuyorum.ilac kullanmaktan cekinmiyorum utanmiyorum tedavi olmak için elimden geleni yapıyorum.psikologa gidip sorunlarima çözüm bulmaya çalışıyorum ama yolunda gitmiyor bir şeyler.

cok doğru bir tespit yapmışsınız.evet bir hedefim hayalim,idealim maalesef yok.buda biraz küçük yaşta psikolojik sorunların başlamasından ötürü oldu diye dusunuyorum.insanlar genelde ortaokul ilkokul çağlarında kendine hedef koyar ve o hedefe odaklanır ben ise o yaşlarda kaygı sorunu ve takıntılarla mücadele ediyordum.psikolog, psikiyatriste gitmeyi reddediyordum.yasim küçüktü sonra başka etmenler de oldu ve sonuç bu şekilde.dediklerinizin bir kismini uygulamaya çalışıyorum kalan kısmını da bugünden itibaren deniyecegim.cevabiniz için teşekkür ederim.🙂

Arkadaş ortamın nasıl?Sosyal misin?

Yok hocam , bu sene mezuna kaldigim için yalnız basima kaldım. Kütüphaneye giderken 1-2 arkadaşım vardı şimdi onlarda yok.genel anlamda da asosyalim ama.

Sizin sorununuz benim gibi konsantrasyon bozukluğu ve dürtüsellik olabilir.Bir işe konsantre olamama akabinde işi tamamlamadan yarıda bırakma.Her uğraştan sıkılma ve özgüvende düşüş.Bu da eşittir kendi kendine yetememe sendromu.Hayat da çok acımasız olunca bu endişe hali pik yapıyor yani tavan yapıyor.İlaçlarda sizi daha pasif en ufak bakkal matematiğini yapamaz hale getiriyor bunun üstüne asosyallikte eklenince iyice bunalıma sürüklüyor.Burdan da anlaşılacağı gibi insanlar en çok da ekonomik sebeblerle rahatsızlanıyor.Anne baba kaybetme korkusu da vardır sende.Allah yardımcın olsun ümidini kaybetme tıp olduğu yerde durmuyor.Alternatif doktorları denemekten çekinme.

BU ANTİDEPRESANLAR ilaçlar mahvetti hayatımızın içine etti resmen ... :( :( :

Rispedral 4 mg venegıs Xr 75 mg Depakin 500mg kullanan arkadaşlar yan etkileri neler

Depakin ilk dönemlerde saçlarda dökülme ve kepeklenme yapabilir. Benim 2 yıl sonunda bu belirtiler kalmadı. (5 yıldır kullanıyorum)
Venegis ve risperdal ı çok önceden kullanmıştım, hatırlamıyorum.

Sizin tanınız nedir, bu ilaçları kullanıyorsunuz?

Bipolar mizaç bozukluğu teşekkür ederim zaten saçlarım dökülüyor b12 ve d3 eksikliğinden dolayı 😔@ismira86 dün doktorum ilaçlarımı değiştirdi tabi şimdi korkuyorum bnde alerji de var dönemsel olarak şişme tansiyon çıkması dilde yutkunma yaparmı diye korkuyorum açıkçası

Bende aynı hastalıktan muzdaribim. 9 yıl önce teşhiş konmuştu. İlk senelerde çok sık ilaç değişimi yapıldı, çok fazla ilaç kullandığım dönemler olmuştu. Bunlara bağlı olarak troid, sedef, aşırı kilo, kepek, saç dökülmesi, aşırı idrara çıkma vb. yan etkiler yaşamıştım.

Son 2 yıldır sadece depakin ve lamictal kullanıyorum ve hemen hemen hiçbir yan etki kalmadı, ataklarım bitti sayılır.
Darısı başınıza inş.

Rabbim şifa versin inşallah cümlemize çok teşekkür ediyorum bilgilendirme için ismira86 🙏🙏😔ilaç değiştirmek bir yana dozaj artırmak bir yana birde bünyeyi buna alıştırmak 😔😔😔

İlaç muhabbeti; başka bir dünya gerçekten.
Rabbim, bu mübarek günde bütün hastalara şifa versin inşaALLAH.

Üst Alt