Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Defterdarlığa başvurmadım ama sakatlık-vergi indirimi maaşıma yansıyor..?

deniz21x

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar; vergi indirimi için defterdarlığa herhangi başvuruda bulunmadım ama maaş bodrosunda 3. dereceden sakatlık indirimi karşısında 190 tl gözüküyor vergi indiriminden yararlanıyor muyum?

özel sektörde çalışıyorum. işkur aracılığı ile buldum turizm acentasında çalışıyorum.

Vergi indiriminiz yoktur,muhasebe birimi konuya hakim değil ve yasal olmayan bir şekilde sakatlık indirimi uyguluyor.
Sigorta başlangıcınız 1 Ekim 2008 öncesi ise,erken emeklilik konusunu sağlama alma açısından defterdarlığa başvurarak vergi indirimi talep ediniz.
Bizzat maliyeye başvurup hastaneye sevk edilerek ya da mevcut raporunu sunarak almak dışında vergi indirimi almanın başka bir yolu yoktur.

ufukalp;

bu şekilde olma ihtimali yüksek benim ve aynı işyerinden arkadaşımında başında böyle bir sorun var.
2005 tarihli sürekli ibareli raporumla 2006 tarihinde komu kurumunda işe başladım hala çalışıyorum
geçen seneye kadar benimde muhasebenin bilinsizliğinden olsa gerek maaşıma yansıyan sakatlık indirimi yansıyordu.
Arkadaşım konuya netlik getirmek için ilgili kuruma durumu anlatmış sizin anlattığınız gibi olduğunu doğrulamış.
Fakat geçen zaman içinde raporların oranları yönetmelikte değişti.
şu dakikadan sonra vergi indirim başvurusu aynı oranda veya %40 ve üstü oranında rapor almayı imkanıszlaştırdı
arkadaşım şansını denediğinde bu dediğimi yaşadı artık elindeki raporla v.indirim yazısı alamıyor

bu durumda ne yapmak gerekir. Emeklilikte bu yazı şartmış

Lahay Kardeşim;
işte bilinçsiz,bilgisiz muıhasebe elemanlarının mağdurlarından birisiniz malesef.
Sizler uygulanan vergi indirimine güvendiniz ve geçen bu süre içerisinde elinizdeki rapor da vergi indirimi açısından geçersiz duruma düştü.(Özür oran cetveli değişti)
Şimdi ise aynı oranı alamıyor,engelli dahi sayılmıyorsunuz anladığım kadarıyla.
Evet erken emeklilikte vergi indirimi şart tabi işçi iseniz bu böyle.Devlet memuru iseniz zaten engelli kadrosunda işe girmiş olmanız size zamanınız dolduğunda hiçbirşey yapmanıza gerek kalmadan erken emekli olma hakkı sunacak.
İşçi iseniz tekrar tekrar başvurma,olumsuz sonuca itiraz etme gibi yollarla sonuca ulaşmaya çalışmaktan başka çareniz yok malesef.

1996 da işe girerken aldığım rapor ile,aynı zamanda kasım 2012 yılından beri vergi indiriminden de yararlanıyorum.

aynı rapor ile.

Turkuaz;
yani 1996 da almış olduğunuz raporla 2012 yılında vergi indirimi için maliyeye başvurduğunuzu ve bu raporun kabul edildiğini mi söylüyorsunuz?
Eğer öyleyse bu çok büyük bir şans olmuş sizin için.Özürlülük ölçütüne esas cetveldeki son değişiklikten önceki raporlar genellikle kabul edilmiyor.
Bence durumunuzu fazla da dillendirmeyin,tutup bir kontrol falan isterler durgun suya taş atmaya gerek yok de mi?

bencede Turkuaz hiç dallandırıp budaklandırma..

ömss ile vhki olarak tkhk ye atandım.mutemetlige aslı gibidir ibareli raporumu verdim.onlar da maliye aracılıgıyla engel oranıma göre vergi indiriminden yararlanacagımı söylediler.herhangi bir şekilde vergi indirimi için daha önce maliyeye basvurmadıgım halde yuzde 40 olan raporumla 3. dereceden vergi indirimine tabi oldugumu ve maasıma yansıtıldıgını söylediler.bir sorun olmasın, daha once vergi indirimi almadım desem de, muhasebeci 2 yıl once vergi indirimi için siz ugrasıyordunuz; suan sizin adınıza biz basvuru yapabiliyoruz. maliye onayıyla vergi indiriminden yararlanıyorsunuz dedi.umarım bir aksilik olmaz dedim (vergi indiriminin bu kadar kolay verilmedigini forumlardan çok okumustum.)bu işlerlik dogru mudur? ileride herhangi bir sorun basıma açar mı?bu konuda bilgisi olan benimkine benzer bir olay yasamıs birisi varsa bu şekilde vergi indiriminden yararlanıp yaralanamacagım hakkında yardımcı olurlarsa sevinirim.(bu arada raporumu yeni sakatlık hesaplama yonetmeligine gore almıstım 2012 tarihlidir.)

Selam FORNAKS rumuzlu arkadaşım bizde maaş yapıyoruz ve yeni başlayan arkadaşlar var vergi indirim belgesini görmeden asla giriş yapılmaz üstelik bu iş için mutemetlerde uğraşmaz.Bizzat şahsın kendisi uğraşır.senin söylediğin tarzda bi olay yeni yaşadık sadece raporu var diye okulun birinde vergi indirimi girilmiş 3 yıldır alıyormuş arkadaş şimdi farkedildi ve geriye dönük borç çıkarıldı.şimdi başladı ve ödüyor.

Herzaman söylüyoruz,vergi indirimi sadece defterdarlık/vergi dairesine bizzat başvurarak,hastaneye sevk ile heyete girerek ya da yeni tarihli geçerli bir raporu ibraz edip maliyece onaylanmasını sağlayarak alınır.İşveren sizin adınıza vergi indirimi A L A M A Z .
kokusu çıkmasa bile erken emekli olmak istediğinizde hüsrana uğrarsınız.
Yukarıda Yakamoz arkadaşımız bu tür mağduriyetlere net bir örnek de vermiş.Lütfen hala yok ben alıyorum,yok oluyor vs şeklinde diretmeyin bu sizin menfaatinize.Bu durumdaki arkadaşlar yol yakınken,hala çalışıyorken en kısa zamanda vergi indirimini almaya çalışsınlar.

Üst Alt