Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Defterdarlık aracılığıyla aldığım raporla malulen emekli olabilir miyim?

kemall37

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
SAYIN Bülent bey sizin başınızı ağrıtmak istemem ve bana soracağım soru hakkında bilgilendirirseniz sevinirim
1970 doğumluyum1991 ssk girişliyim işe girmeden önce sağlıklıydım hatta tecilli olarak 1996 yılında askere gittim vatanı görevimi yaptım deftarlık gelir vergisi bölümüne iş yerimden aldığım çalışıyor kağıdımla başvurarak %90 hastadır raporu aldım ( bu arada koa hastasıyım) raporum ankaradan onaylanarak vergi dairesine geldi işyerime gönderilmek amacıyla şu anda postada daha elime ulaşmadı şu anda toplam ssk çalışmış prım gün sayım 2000 dir bu çalışamaz raporuyla veya artık bilmiyorum engelli raporumu deniyor onuda bilmiyorum vücudumda hiçbir eksik ve çalışmama engel bir şey yok ama nefes darlığım var geride gören sağlam der birde obezite var 130kg neyse 2011ve 2014 sekizinci ayına kadar yılları arasında isteğe bağlı ciftci bakurum var şu anda ssk lıyım halen çalışıyorum yalnız ben ssk emekli olmak istiyorum bagkurumu devreye sokmadan 10 yıllık siğorta geçmişi ve 1800 gün prim yeterli biliyorum ama bu deftarlık aracılığıyla almış olduğum raporla emekli olabilirmiyim sgk ya sorkdugumda en son ssk 1200 küsürlü bir s ayıydı çalışmış olmam ve 3600 tamamlanmış olması gerek dediler bunuda bagkurdan tamamlarsınız ama enson çalışmışlığım ssk olup ve 3sene mü artık bilmiyorum pirim yatmışlığı olması gerek dediler
1- sorum ben enson calışıtığım kurum olan ssk emekli olabilirmiyim 1800 günle elimdeki raporla
2-vergi indirimini işyerimi ulaşınca raporum ben bir şey yapmadan iş yerim bunu devreye sokup maaşımda artma olurmu yoksa benim elime geçtikten sonra ben vergi indirimden yararlanmak için ne yapmam gerek
3-bu raporumla ben ötv den yararlanıp araç arabilirmiyim
4-emekli olmadan vergi indirimden yararlanıp bir iki ay veya bir ay çalışıp maaşıma yansıdıktan sonra emekli dilecekcemi verirsem en son maaşım yüksek olacağından emekli maaşıma olumlu yansırmı
5-ssk girişinden önce ve ssk girişinden sonra hastalanıp hastalanmadığımı nasıl ispatlarım askerlik teskere belğesi bunu ispatlarmı çünkü askere giderken ben ssk lıydım hastalığımıda ssk lı süresi içinde yakalandım 1800 günden emeklik işlemlerinden yararlanmak için sanırsam ssk girişinden önce sağlam olmam gerek li sanırım hastalığıma ssk çalışırken yakalanmış olmam gerektiğini biliyorum saygıalarımla cevaplarsanız beni mutlu edersiniz..

kemall37

1) son 3.5 yıl,1261 gününüz hangi kurumdan ödendi ise o kurumdan emekli olursunuz.
2)işyerinize geldiğinde işveren bordronuza işlemeli ve vergi indiriminden sizi faydalandırılmalıdır.
3)Bu raporla alamazsınız.hareket kısıtlılığı bir engelinizin olması durumunda ve yeni alacağınız raporonuzda özel tertibatlı araç veya otomatik vitesli araç kullanması uygundur ibaresi varsa aracı kendiniz yoksa raporonuzun %90 ve üzeri olması durumunda adınıza araç alınabilir.
4)Vergi indirimi vergiyi etkiler.SSK primini etkilemez.
5)Askere gitmeden önce SSK lı ve adınıza yatırılan prim varsa ve aldığınız engelli raporu yoksa bu sizin sağlam olduğunuzu gösterir.

Defterdarlıktan aldığınız raporla malulen emekli olamazsınız.SGK' ya malulen emeklilik için başvurup şartlarınızın oluşması durumunda malulen emekli olabilirsiniz.

Son düzenleme:
kemall37
İlk sigorta başlangıcında rahatsızlığınızın olmadığını ve rapor oranınızın %90 olduğunu belirtmişsiniz.
Bu şartlarda, durumunuz maluliyet cetvelinde yer alan aşağıdaki değerlendirmelerden birine uygunsa sgk ya malulen emeklilik için başvurabilirsiniz.

[FONT=sans-serif]1. Kronik Pulmoner Yetmezlik: Kronik obstruktif akciğer hastalığı, kronik restriktif akciğer hastalığı, klinik olarak belgelenmiş akciğer hastalığına bağlı olarak gaz değişiminde kronik kalıcı bozulma olan durumlar[/FONT]
[FONT=sans-serif]A. Ağır fonksiyonel etkilenme; istirahat PO2 değeri 50 mmHg’dan az veya 60 mmHg’nın altında ve beraberinde pulmoner hipertansiyon, kor pulmonale, egzersizle artan ağır hipoksemi bulgularının olması [/FONT]
[FONT=sans-serif]veya[/FONT]
[FONT=sans-serif]B. İdame tedaviye rağmen ağır veya çok ağır dispne (Modified medical research council, MMRC 3-4), şiddetli fizik muayene bulguları ve spirometride hastalıkların tanısı dikkate alınarak; FEV1 <% 45; FVC <% 45; DLCO<% 45 veya VO2 maks<15ml/kg-dk olması

[/FONT]

Malulen emeklilikte 3,5 yıl şartı aranmaz, en son hizmetinizin olduğu ssk statüsünden emekli edilirsiniz.
SGK daki memur durumunuzu malulen değil erken emeklilik olarak değerlendirdiğinden 1261 gün şartından bahsetmiş.
Raporunuz %90 olduğundan fiziksel kısıt aranmaksızın ötv muafiyetli araç alabilirsiniz.

Calışırken sgk araçılığıyla hastaneye malulen emekli olmak için sevk aldım

Raman72 Ufukalp

CALIŞIRKEN SGK ARAÇILIĞIYLA HASTANEYE MALULEN EMEKLİ OLMAK İÇİN SEVK ALDIM,heyete girdim evraklarım ankaraya gönderildi bu süreç içinde raporumun sonucu gelmeden işten işverenle karşılıklı anlaşarak işsizlik maaşı alabilmek için normal bir çıkış aldım yani ne ben istifa ettim ne beni şirketim istifa etmiş gibi göstermedi
bu arada daha ankaradan malulen emeklilik raporum gelmediği halde ben işsizlik maaşı alırsam ne gibi bana zararı olur ve eğer istenilen düzeyde raporum gelirsede sgk sunmuş olduğu şartları taşırsam emekli olabilirmiyim ,

bu arada eğgelli raporuda aldım yüzde %90 koah hastasıyım ama vergi indirimi raporumda onaylandı daha işyerime ulaşmadı
bana artıları ve eksileri ne olur
işsizlik maaşı alırsam sanırım zaten yeterince sgk aracığıyla alacağım rapor uygun emeklilik şartlarda gelirse işsizlik maaşımı kestirir emekli işlemlerimi yaptırmaya başlarım

beni bu konuda aydınlatırsanız sevinirim...

Raporumun aslına nası ulaşırım

Kastamonu vergi dairesine raporum ankara maliye bakanlığı sağlık kurulundan onaylanıp raporum geldi Kastamonu vergi dairesine geldi burdan çalıştığım yerin şubesi Kastamonu araçta olduğundan elden vermediler çalıştığım yerin ana merkez ankarada olduğu için kastaonu vergi dairesi bunu TC GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI ankara vergi dairesi başkanğlı mükellef hizmetleri gelir vergileri grup müdürlüğü ne benim merkezde bulunan ankara daki işyerime gönderilmek üzere postalandı 19,04,2016 tarihinde daha hala gelecek işyerime işyerimdende ben aslını alacam sanırsam yanlışsam düzeltin arkadaşlar ben bunu şimdik ankara vergi dairesi başkanlığı mükellef hizmetleri gelir vergileri grup müdürlüğü nden rica minnet e mail yoluyla aldım yalnız aslı yok bu arada bende raporum %90 olduğu için yeni araç alacaktım ajanta aslı olacak ve noterden onaylı aslının aynısıdır diye iki adet rapor istiyor acaba diyorum bu raporun aslı aldığım hastane arşivinde aslısı varmadır ve ya maliyeye elimdeki fotokopilerle hastaneye veya Kastamonu deftarlığa aslının aynısı onaylattırıp noterden de aslının aynısı diye yaptıra bilirmiyim vereceğiiniz cevap için şimdikten teşekkürler,,,

Son düzenleme:
kemall37

Defterdarlık aracılığıyla aldığınız raporla malulen emekli olamazsınız.

Vergi indirimi için rapor aldığınız hastaneye gidip raporun bir nüshasını Aslı Gibidir şeklinde (üzerinde başhekim kaşe ve imzası olması şartı ile) alıp araç alımında kullanabilirsiniz. Ama raporun aslı da zaten işyerinize gönderilir. Oradan da aslını alabilirsiniz. Aslın işyerinde durmasının hiç bir anlamı yok.

%90 raporumla aldığım aracı kendim kullanabilirmiyim ben da uyku abnesi artı koa var h sınıfı ehliyet almadan kullanabilirmiyim birde eğer trafik uygulamasına rastlarsam ceza yermiyim sayğılarımla cevap acil

kemall37

Ehliyetiniz varsa %90 üzeri raporla alacağınız aracı siz de kullanabilirsiniz. Ehliyeti olan herkes kendi sınıfında araç kullanabilir. Yeter ki ehliyetiniz olsun.

Üst Alt