Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Defterdarlık onaylı raporum olmasına rağmen emeklilikte yeni rapor istenmesi..?

Ritsos

Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
0
Merhaba, daha öncede bahsettiğim gibi, 4250 günü geçti prim günüm,
ilk sigorta tarihim 1995 .
ondan sonra 2000 de yeniden işe girdim.
yani toplam 17 yıl oldu, sakatlık raporumun defterdarlıktaki derecesi % 40
defterdarlıktan belgemi aldım, çalıştığım iş yerinin bağlı bulunduğu sgk ya başvurmaya gittim yani esenyurta
beni bağcılar güneşliye gönderdiler tabi yeniden rapor almam gerektiğini söylediler.

özellikle sormak istediğim hastane raporumu düşürür mü ; dizaltı protez bacak
bir de hangi evraklar gerekli nasıl bir yol izlemeliyim. Çok teşekkür ederim....

Kazanılmış vergi indirim hakkınız var ise tekrar rapor almanıza gerek yok. İlgili memura benim vergi indirim hakkım var prim ve yıl şartım tamam engellilere tanınan erken emeklilik hakkından faydalanarak emekli olmak istiyorum demeniz yeterli..
Büyük ihtimal ile memur sizin malulen emekli olmaya yönlendirmiştir sakın ama sakın dikkat edin. Siz vergi indirim hakkı kazanarak erken emekli olacaksınız

ilker bey dogru söylüyor bu işte bir yanlışlık var

aynısını banada uygulmak istedi gün toplama servisindeki memur o kalabalıkta başından savmak istiyor anlamadan dinlemeden benim vergi indirimim zaten var üç kere söylememle form doldurtturup üs kata emeklilik servisini yolladı bu site sayesinde bilgim oldugu için tamam abi deyip çıkıp gelmedim şimdi işlerim tamamlanmak üzre

Merhaba bu gün başvurduğum emekli olabilir diye aldığım yazı da şunlar yazıyor, itiraz edip anlatmaya çalıştığım halde kabul ettiremedim, iş yerimden daha çıkış almadım, dolayısıyla işlemler daha başlamamış oldu dimi ? bu arada % 40 engellilik tanımı var vergi indiriminde raporumda % 45

bu gün verilen evrakta şunlar yazılı, geç kalınmış bir şey yoktur inşallah

.... sicil numaralı dosyamızın incelenmesinde 506 sayılı kanunun ilgili maddelerine göre yaşlılık aylığı bağlamaya hak kazandığınız tespit edilmiştir. Diyor , asıl ne demesi lazım ve neye istinaden ve neler yapmalıyım .

çok teşekkür ediyorum ilginize.

yani pazartesi gidip, düzeltebilir miyim? ve nasıl yapmalıyım ? haberlerinizi bekliyorum çok teşekkür ederim.

dogru kardeş öyleyse o kagıdı işyerine verip çıkışını alıp tekrar sgk ya git emeklilk servisine gidiceksin orda form doldurtup tahsis nosu vercekler sana

... sigorta sicil numaralı dosyanızın incelenmesinde 506 sayılı kanunun ilgili maddelerine göre yaşlılık aylığı bağlamaya hak kazandığınız tespit edilmiştir. bu yazı doğru emekli olmam da sakınca yok yani maaş düşmez malülen yada özrülü olarak olmaya göre.

dogru yaşlılık aylıgı olarak geçiyor sadece ikisi aynı şeyler bendede yaşlılık aylıgı yazıyordu

Çok çok çok çok çok çok teşekkür ediyorum rum rum rum rum rum :)) İlker bey ve sizi akşamdan beri rahatsız ediyorum anlayışınız için ayrıca teşekkür ediyorum... :)

Sizi derken Metin bey sizi kast ediyorum, çok sağolun... :)

Çok teşekkür ederim ilginize Bülent bey, umarım bir aksilik olmadan işlemler gerçekleşir. Maaş hesaplama işlemini şimdilik yapamadım, sürpriz olsun artık, hayırlısıyla :) çok teşekkürler geri dönüşleriniz için. Sevgiler...

Bu gün iş yerinden çıkışımı aldım, yarın sgk yagötüreceğim evraklarımı hayırlısıyla bir problem çıkmaz inşallah. Cuma günü yaşlılık aylığı almaya hak kazanmıştır yazısı almıştım gerçi, bu kesin bir onay anlamına gelmiyor mu acaba?

Bu arada herkese tek tek teşekkür ediyorum, dileğim odur ki, prim günü tamam olup emekliliği hak eden diğer arkadaşların da sorunsuz emekli olmaları.

Adınıza çok sevindim, emekliliğiniz hayırlı uğurlu olsun inş.

Ritsos rica ederim ne rahatsızlığı engelli bireylerin emekli olması bizim mutluluğumuzdur. Artık maaş bilgilerini de maaşın bağlanınca bizim ile paylaşırsın.

Merhaba, bu gün tahsis numarasını aldım, inşallah bir problem çıkmazsa emekliyim görünen o ki.

Orhan Alkaya, Arkadaş Zekai Özgere dair yazdığı bir düz yazıda şöyle diyordu, bana sağlam bir umut verir bu söz hep, dediği şuydu; '' yürüdüğümüz yolları, mümkün kılan birileri hep vardır '' bu sözü bir daha kendime söylediğim gibi sizlerle de paylaşmış olayım. Sevgilerimle

Orhan ALkaya ve Arkadaş Zekai Özger'i bilmediğinizi var sayarak, İkisi de sevdiğim şairlerden.

Sağol kardeş, teşekkür ederim ilgine tekrar. :)

Merhaba,

Emekliliğiniz hayırlı olsun. Bende kısmet olursa Haziran 2013'te emekli olacağım. %50 raporum var ve vergi indirimi almıştım.
İlk emekli maaşınızı aldığınızda, toplam prim gününüz, toplam prim miktarınız ve emekli maaşınızı paylaşırmısınız. ben de ne kadar emekli maaşı alabileceğimi merak ediyorum. saygılarımla..

Hayırlı olsun, postacı yakında maaş evrakınızı kapınıza getirir. Genelde biri peşin olmak üzere 3 aylık alırsınız ptt den.Sonrasında e devlet sitesinden isterseniz banka değişikliği yaparsınız.Tahsis numarası aldığınız günden itibaren emeklilik başlar.Aylık primleriniz asgari yattıysa ortalama 850 lira alırsınız.Eğer yuksek yatırılmışsa maaş artar burda gun sayısından çok aylık yatırılan prim önemli.Sonuçta ihtiyarlar klubüne hoş geldiniz:)

Tabi ki paylaşırım, İhsanice ve GuRuR arkadaşım çok teşekkür ederim güzel düşünceleriniz için.

Genelde biri peşin olmak üzere 3 aylık alırsınız ptt den.Sonrasında e devlet sitesinden isterseniz banka değişikliği yaparsınız.Tahsis numarası aldığınız günden itibaren emeklilik başlar.

Bu sözlerinizi biraz daha açar mısınız lütfen, 3 aylık söyleminizi şöyle mi anlamalıyım ;
üç aylık peşin maaş mı ?

yoksa ikramiye gibi bir şey mi?

yoksa ; 3 aya yakın bir sürede ancak mı maaş bağlanır ?

Maaş asgari ücretti, sigorta pirimleri de o yönde olduğunu düşnüüyorum.

Maaş bağlanana kadar içerde birikir, ilk maaşı alırken o birikmiş aylığı da alırsınız.

merhaba,
Emeklilik işlemleriniz ne durumda. Daha önce mesajlaşmıştık.
bilgi verebilirseniz sevinirm.
saygılarımla..

Ödeme Dönemi201212
Ödeme Günü22
Net Aylık Tutarı89.92 TL
Aylık Tutarı0.0 TL
Ek Ödeme Tutarı89.92 TL
Sosyal Yardım Zammı0.0 TL
Birikmiş Ödeme Tutarı0.0 TL
Kesinti Tutarı0.0 TL

Bu paylaştığım bilgi de elbette bir yanlışlık var ama nedir, benim bilmediğim, e devlet sitesinden gördüğüm bu.

Çok teşekkür ederim Cocarbilgin kardeşim ilgin için...

Merhaba,
dün postacının getirdiği emeklilik kağıdında yazan maaş, ve birikmiş toplam ücret ile farklılık var, sizce hangisini kabul edeyim ya da; itiraz etmeli miyim ? 1.Emekli olunan kurum: S.S.K
2- İlk sigortalı olunan yıl: 1995
3- Emeklilik talebinde bulunulan yıl:22.01.2013
4- Erken emekliliği sağlayan toplam işgücü kaybı oranı: E
5- Malulen emeklilik mi yoksa Yaşlılık emekliliği mi: yaşlılık aylığı
6- Çalışma süresince TL olarak yatırılan toplam prim miktarı: 80,499.53
7. Çalışma süresince yatırılan aylık ortalama sigorta primi:4.329
9- Şu anda aldığınız emekli maaşı:656,08
10- Aylık Bağlama Oranı:60,00/ 60,00/ 30,00

Yukarıda belirttiğim bilgiler, postacının getirdiği kağıtta mevcut olan bilgiler.
E devlet sitesinde maaş bilgileri yukarıda belirttiklerimden farklı, yani şöyle;
Aylık Tutarı683.24 TLBirikmiş Aylık Tutarı1,115.34 TLEk Ödeme Tutarı89.92 TLKesinti Tutarı0.00 TL

Pardon, emeklilik için baş vuru yılı 2012, emeklilik yılı 2013, düzeltir özür dilerim.

Henüz maaşımı daha almadım bu ayın 22 sinde alacağım görünüyor.

Ritsos bende 26,12,2012 de talepte bulunmuştum.Aslında aynı sıkıntıyı bende düşünüyorum,maaşlar o civarda fakat 658 tl olsa dahi 2013 zammı ki siz 2012 de vermişsiniz ,buna göre +28tl ocak zammı..686 +ek ödeme26 tl civarı...yani 715 tl civarı net olması lazım.Eğer ki 2000 yılı öncesi çalışmışlığınız ne kadar onu bilmiyorum ,bana yazarsan ona göre yardımcı olurum.

Tahminen e devlete ki kesinlikle doğru,çünkü orda zam vermişler...postada gelende ocak zammı yok.dediğim gibi 2000 yılı öncesi çalışmışlık kaç gün o çok önemli ona göre itiraz edersin.

Merhaba,S.Yücel
sanırım siz 95 ten 2000 e kadar olan boşluğu öğrenmek istediniz.

bu arada dün; 170 SGK çağrı merkezini de arayıp,
e devlette görünen maaş bilgileriyle
postacının getirdiği kağıtta olan farklılığı söyledim,
3 iş günü içinde size döneceğiz dendi,
umarım doğru bir yol izlemişimdir.
bu arada ilginiz,yardımınız için çok teşekkür ederim.

2000 Yılı Genel Toplamı120600.00
34/01110358871996031A01/116034.200
1996 Yılı Genel Toplamı6034.20
34/016130991995031A01/11206.4920/11
1995 Yılı Genel Toplamı206.49

Kardeş senin işinde hiçbir yanlışlık yok,sana bağlanan aynısı banada bağlandı,,,yani 658 tl idi ama ocakta rütün zam la beraber 683 tl artı 26 tl ek ödeme.YANİ SENİN MAAŞIN 683TL EK ÖDEME İLE 709 TL YEKÜN.
2000 YILI FAZLA ÇALIŞMIŞLIK SENDEDE YOK..

Teşekkür ederim kardeş, buna da şükür,
ayrıca ilgine de çok teşekkür ederim,
iyi dileklerimle hoşça kal.

RİTSOS..Sen yanlız 1115 tl birikmiş + 89 birikmiş ek ödeme + bu ay ki 710 tl ...toplam 1900 küsür alman gerek,, doğrumu.?

Üst Alt