Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Değişen rapor oranı ardından araç alımı..?

barbaros_066

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Tüm arkadaşlar iyi akşamlar öncelikle. Ben 2008 de diyalize girmeye başladım ve yüzde 91 rapor aldım. Bu oranla araç alabileceğimi biliyorum. Ancak daha sonra nakil oldum şu an da oran düştü.

Araştırmalarıma göre önceki raporumda süreklidir ibaresi olduğu için kazanılmış hakkım saklı kalıyor. Yani o raporu sunarak araç alabiliyorum. Çünkü en iyi sizler anlarsınız beni hiç bir maddi değer sağlıktan önemli değil bu yüzden bakıl oldum. Maddi durumumda yeni düzeldi. Sorum şu;

Sizce ne yapmalıyım? Haklı miyim araç alabilir miyim? Emsal kararlar buldum bu sitede ama kararsız kaldım. Şimdiden teşekkürler.

barbaros_066

Ben anlamıyorum kişinin sağlık sorunu devam ediyor bi kaç yıl sonra sgk diyorki git muayene ol raporuna bakalım tamam buraya kadar mantıksız durum pek yok rapor neden düşürülüyor ben buna tahammül edemedim ADALET sadece ADALET...tâbi adalet vicdanlarda varsa

Aynen hocam maalesef. Peki ne yapılabilir bu durumda bilgisi olan var mı? oturanboga bilgin var mı hocam bu konuda?

%91 raporum ve ehliyetim var. ÖTV'siz araç alabilir miyim?

OturanBoğa

Sabit konularda araç alım şartlarında;

4- Her ne sebeple olursa olsun % 90 ve üzeri raporu bulunmak ve hiç bir şekilde sürücü belgesi alamayacak olmak.

yazmışsınız. Benim eski raporum %91 ama ehliyetimde var. Bu durumda bu haktan yararlanamıyor muyum?

Ehliyet rapordan önce ise yeniden ehliyet gerekir. Ama rapordan sonra ise ve ehliyet alırken raporunu sunduysan. Aracını alıp normal olarak kullanabilirsin. Ama %91 rapor olan birisi için elbetteki engelli ehliyeti talep edilecektir. Ceza yemek yerine ehliyet düzenlemesine girmeni tavsiye ederim.

barbaros_066

Ehliyetiniz olması ile %90 raporla araç alımı arasında hiç bir ilgi yok. Ehliyetinizin olduğunu unutun (sorarlarsa da söylemeyin) ve raporunuzla aracınızı alın. Sonrasında ise B sınıfı sürücü belgenizle araç kullanmanıza mani hiç bir düzenleme yok.

KKELEBEKK Kelebek hanım önceden 90 üzeri rapor alıp nakil olunca özür oranı düşenler eski rapor ile ÖTV avantajından faydalanabiliyor mu?

Üst Alt