Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

DeliDolu'nun Hayatı

Konular
7
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar bende birşeyler anlatmak istiyorum sizlere ve hepinizden de yorum beklicem...

1986 Yılında doğdum şimdi şuan yaşım 23 engelliyim doğuştan okjisensiz kalmışım ana rahminde bu bebek ölecek hemen almazsak anneside bebekte ölür demiş doktor anneminde tansiyonu düşmüş ve bayılmış hemen ameliyata almışlar annemi çok şükür kurtulmuşum bendeniz...:) neyse engelimi ne zaman bilmişler bilmiyorumda sanırım 6 aylıkken çok tatlı bebekmişim ben..:)ne sağıma ne soluma dönebiliyormuşum nede oturabiliyormuşum işte sonra ailem götürmüşler doktora kızınız engelli demişler tabi haklılar çok üzülmüşler babam annem onun ardından da fizik tedaviyle bol bol hareket ettirceksiniz demişler ne konuşabiliyordum çenemin altından tutarak konuşturuyorlardı fizyoterapistler anne baba dedirtiriyorlardı...tabiki bunların hepsi Almanya`da oluyor o zamanki durum Türkiye`de olsa ben yada annem mutlaka birimizden biri ölebilirdi...

İşte böyle sonra 3 yaşındayken ben Almanyada kreşe 6 yaşına kadar gittim sonra Türkiyeye kesin olarak dönüş yaptık...ve halen hareketler devam ediyordu artık oturabiliyordum az da olsa konuşabiliyordum ama konuşmamdan annem babam ablam anlıyorlardı sadece... Sonra 9 yaşına girdim babam Burdur`da da hiç boş durmuyordu Ankara İzmir Isparta hertarafa götürüyordu ameliyat olacaktım artık yürüyebilecektim artık yani ben öyle düşünüyordum neyse dolandık dolandık en sonunda ameliyata Isparta Burdura yakın olduğu için Isparta da oldum ameliyatı kasıklarımdan ve ayak topuklarımdan ve alçıya alındı 2 aydı sanırım hastanede yattık sonra alçılar alınmadan eve çıkarttılar alçıda tam 2 ay hastanede 3 buçukta evde yattım ayaklarım açıktı ayaklarım yanında da deynek gibi tahta vardı ne yan yatabiliyordum ne kapanıp yatıyordum işte düşünün 5 buçuk ay sadece sırt üstü yattım yastıklarla beraber tabiki...:)

Neyse alçılar çıkma fakitleri geldi mutlu mutlu gidiyordum ben alçılar çıkacak ve ben yürüyebileceğim diye...;)gittik vardık alçılar çıkarırken hani alçıları bi makinayla çıkartılırlar yaa adı aklıma gelmedi keserken bacağıma deydi ama hastane benim sesimle inliyordu çok ağlıyordum bir bacağıma çıkardılar iyi sol bacağıma çıkarırken tam alçı dizimin olduğu yerden kırırdı alçı neyse güçlükle çıkardılar alçıları doktor haa bi flim iste değilmi..?ama artık gidin eve dedi doktor 20 gün sonra tekrar gelin bu arada çocuğun bacaklarına hareket yaptırın dedi...:(yaaa inanın çok zorluklar çektim ağladım çığıra çığıra meğersem sol ayağım tam dizimden kırırmış doktorun hatası :eek:....

Ablam annem evi terkedip gidiyorlardı babamla beraber sıcak suyun içinde kırık bacağımlar kıvırıp uzatıyordu tam 20 gün boyunca....:(:(:(gitme faktimiz gelmişti artık tekrar gidiyoruz doktora babam işte anlatıyor boyna durmuyor kızımız kilomdanda düştüm ne yersem ne içsem hemen anında çıkartıyordum doktor bir baktı ki EYVAH demesin mi inşallah sandığım gibi değildir dedi hiç bekletmeden flime aldı evet tam dizimden kırırmış ve sonra tekrar acilen bir ameliyat daha ama ben ameliyattan çıktığım fakit bir sakinleşmişim ki uyanırken ohhh anne dinlenmişim ben demişim....ahh ahh gerçekten o acıyı Allah`ım kimseye yaşatmasın çok zor arkadaşlar....:(:(:(:(

[FONT=Verdana]2 ay da durdu alçıda bacağım artık hepside çıkınca yine devamlı hareket fizik tedavisi yani 10 ve 11 yaşında da okumasını öğrendim çok şükür komşumuz öğreteverdi emekli bir öğretmen vardı da ilk okul 2. sınıfına kadar okuttu Allah razı olsun hareketlere devam bu arada da devamlı sürekli hergün yapıyorduk annem yaptırıyordu Ispartaya hergün gelip gidiyorduk yaşım 14 müydü hatırlayamıyorum sanırım 14 yaşındayken babamın arkadaşının kızı fiziyoterapistmiş onda rica ettiler babamlar benim kızım var engelli diye geldi baktı beni ve gelmeye başladı bize zaten o kızda Isparta da çalışıyordu iyi oldu hafta sonunda cumartesi günleri gelip gidiyordu... [/FONT]

[FONT=Verdana]Onu çok sevmiştim çok iyi bir ablaydı daha halen cep.tel. mesajlaşırız... [/FONT]
[FONT=Verdana]tam 3 yıl boyunca geldi gitti Allah razı olsun çok uğraştı ahhh bi küçükken bulsaydım kız seni Şerife diyordu hep eee tabiki küçükken hareket ettirmesi kolay oluyordu büyüdükçe kasılmalar artıyor hep öyle diyordu.. germe hareketler yürüyüş şekilleri dikelme hareketleri büsürü yaptırıyordu yaa koltuk deyneklerle cihazlarla kaldırdı beni ayağa evin içerisinde yürütüyordu sağ kolumda da kasılmalar var halen daha var mecbur sağ kolumu tutuyordu beraber yürüyorduk.... [/FONT]

[FONT=Verdana]Neyse yazmaktan yoruldum daha anlatacağım arkadaşlar hepsini anlatacağım bekleyin zaten morelim biraz bozuktu ama bunları yazınca açıldım biraz...eğer sıkılmadan okursanız çok sevineceğim...:) [/FONT]

Sıkılmak ne demek Şerifem:) Yaz sen okuyoruz tabiki :)

miko'ya katılıyorum fıstığım.geçmiş olsun...

Hepinize çok teşekkür ederim Canlarım...

Ayşem canım unutmadım sözünü ama inan biraz yazdım rahatladım....:)

Geçmişi geçtiği yerde bırakmışsın iyi etmişsin.
Bütün enerjini önündeki hedeflere yönelt. Biz burdayız sen yazdıkça bizde okuruz.

Evet tüm bu sıkıntıları geçmişte bırakmışsın ve şu an güler yüzlü cıvıl cıvıl bir arkadassın ne güzel.. Devamını bende bekliyorum yazının :)

Evet sonra da tam 3 yıl gelip gitti birgün fiziyoterapist ablam geldi eve dedi ki artık benim tayinim çıktı demesin mi hemen ağlamaya başladım çünkü çok seviyordum ablama nereye gideceksin dedim tayini Van`a çıkmış artık her hafta geliyordu yüzünü görebiliyordum artık gelemeyecekti malesef göremeyecektim arkadaş gibi konuşamayacaktım onun sayesinde herşeyimi yapıyordum yürüyüşümü dikelmeyi...

Daha gitmesine sanırım 5 ay mı vardı öyle sanırım birgün dikelme çalışıyordum masadan tutunup kendim dikeliyordum annemler mutfaktalardı kendime güvenim geldi ve masadan tuttum bir iki adım attım ama inanırmısınız sevincimden hüngür hüngür ağladım...:)bende ama da sulu gözmüşüm dimi...:p hemen mesaj çektim ablama yürüyebildim bennn diye tabiki dizlerim kıvrık bir şekilde tiripot yani asa olsaydı o an baya gidebilcektim....:)

Hemen dururmu fiziyoterapistim cumartesi gün bir tane denemek aamaçlı getirmİş asayı yapabileceksem hemen alıp getirecekti annemler asayı neyse kalk yürü bakalım kızım dedi fiziyoterapistim:) ve kalktım yürüdüm bir kaç adım dizler kıvrık bir şekilde hem seviniyorum hem ağlıyordum....:)Annemin adı Nurten fiziyoterapistim nurten abla artık benim Şerife`deki görevim bitmiş dedi ayağa kendisi kalkmış ne güzel dedi.. bundan sonra Şerife kendisi yapacak herşeyisini dedi yürüyecek bol bol böyle dedi... ama gerçekten çok çabuk yoruluyordum malesef yapmakta istemiyordum hergün aynı hergün aynı...değişiklik yok bende bir koltuktan bir koltuğa gidiyyorum şuan da da halen öyle hepsi bu kadar yaa....:)

Şimdi yapıyormusun Şerifee yürüyüşünü deseniz üşeniyorum yapmamaya başladım malesef canım istemiyor hergün aynı hergün aynı....:( tabiki büyüdüm artık annem de şuan bel fıtığı var her işimi annem görüyor ne aklınıza gelliyorsa herşey artık çok zorlaşıyor benim de herşey şu günlerde çok gücüme gidiyor sıkıldım herşeyden yaşım 23 halen daha kendi işimi görebilmemek artık her işimi kendim görebilsem başka hiç birşey istemiyorum birine muhtaç olmak kadar kötü hiç bir şey yok...:(:(kadermiş diye oturuyorum....:( dualarınıza ihtiyacım var arkadaşlar dualarınızdan beni unutmayıın dostlarım... Allah`ım hepimize acilen şifa versin.... Allah`ım beni annemin babamın arkasına koymasın inşallah duam bu....;)

Hepinize çok teşekkür ederim sizleri bir kardeş olarak çok seviyorum can arkadaşlarım benim.....:):):)

Vazgeçmek yok Delidolu vazgeçmek yok daha yaşın daha gençsin ve yapacak çok şeyin var.
Evet başkasına yük olmak kötü ozaman çalışmaya çabalamaya devam.
Uslu puslu deli dolu olunmaz :)

Şerifecim,canım benim ne güzel yazmışsın,Allah yüreğindeki yaşama sevincini hiç yitirmesin canım ama daha çok gençsin,egzersizlerini ihmal etme,tıp çok ilerliyor,ilerde cihazlarla daha iyi yürüyebilirsin inşallah,yazdıklarını severek okudum,paylaşımın için teşekkürler,fıstık!! :) dua ile,sevgiler... :)

Son yazdiklarini okuyunca sana biraz sinirlendim:mad: Madem 1-2 adim yuruyebilmissin ne diye tembellik yapiyorsn daha yasin 23 genssin bu kadar karamsar olma surekli fizik hareketlerini yap ihmal etme.Paylasimin icin tesekkurler.Gecmis olsun delidolu.

Şerifecim sen çok akıllı bir kızsın ve bunun kendinde zaten farkındasın,Yapabileceğini biliyorsun ve üşeniyorum diyorsun böyle söylemen sana hiç yakışmadı bende okuyunca yüzüm ekşidi haberin olsun..:)
Lütfen daha 23 yaş nedirki ooo önünde uzun yıllar var ve senin tam hareket edeceğin dönem..
Kendine acıma ve kalk yapman gerekenleri yap lütfen tamam zorlanıyorsun ama hangimiz zorlanmıyoruz sor bakalım tanıdığın arkadaşlarına..:)
Benim tanıdığım şerife yapmak istedimi yapar DEĞİLMİ?:)

Sevgili şerife hayat hikayeni hüzünlenerek okudum. Kendine has uslubunla ne güzel anlatmışsın.Yazından bahsettiğin kırık bacakla beklemenin acısını çok iyi bilirim; ayrıca sana hareket de yaptırmışlar resmen işkence çekmişsin.

Aileme yük olmak istemiyorum,kendi işimi kendin yapmak istiyorum diyerek kalbinin güzelliğini ortaya koyuyorsun.Senin bu güzel kalbine karşılık inşallah bir gün duaların kabul olur ve kendi ayakların üstünde durabilecek duruma gelirsin.Bizlerde senin için dua edeceğiz.Ama sende mücadeleni elden bırakma, her gün aynı deme.Unutmaki bu işin sonunda yüremek,koşmak var.Biraz daha dayan.
İnşallah yürürsünde bu kez sevinçten ağlarsın.Dualarımız seninle.

Değerli arkadaşım hayat hikayeni çok güzel anlatmışsın...

Gerçekten çok kötü ve üzücü bir hayat yaşamışsın, yaşadığın olaylardan dolayı da geçmiş olsun. Tabi unutmamak gerekirki hayat devam ediyor. Geçmişte yaşadıklarımız geleceğimize sadece ışık olsun, yani geçmişta yaşanan kötü günleri anımsayarak en azından şuan ki halimize şükür etmek gerekir.

İnsanın yaşamında o kadar zorluklar, o kadar üzüntüler ve bir o kadarda çileler oluyor ki; bazen insan bunlara katlanamıyor. Ama katlanmasakta o acılar zaten bizim yakamızı bırakmaz. Her gecenin bir sabahını düşünerek, yaşanan zorluklarında birgün biteceğini düşünebiliriz.

Yaşam ne kadar da zor olsa bizm yaşamımız, bizim hayatımız. Bu hayatı en güzel şekilde yaşamak hem bize destek olan sevdiklerimizin hem de bizim için çok ehemmiyet arz eder... İşte bizi bizim kadar düşünen sevdiklerimizi bizde düşünerek, olabildiğimiz kadar mutlu ve uımutlu bir yaşam en güzeli olacaktır.

Herkesin yaşamındaki zorlukların bir an önce biterek, yerini mutlulukların almasını dilerim...

hayat mücadele isteyen bir yaşam...sende edeceksin...madem ki koltuk değnekleriyle birazda olsun yürüyorsun ,o zaman bu moralle yoluna devam edeceksin.buna mecbursun..bak bana bi hayalin peşinden koşacağım.nasrettin hoca misali'ya tutarsa'diyeceğim.sende devam et.sakın pes etme...

Hepinize ayrı ayrı çok teşekkür ederim....:)

Bugün gerçekten iyi değildim morelim yoktu bugün hep hiç durmadan ağladım ağladım inanın... Bende dedim ki bari birşeyler anlatayım yazayım hiç olmazsa içimdekinleri sizlerlen paylaşmak istedim ve de çok iyi geldi sizlerden böyle yorumlar geldikçe çok sevindim ve gülümseyebildim bugün sayenizde...

İnşallah tekrar başlayabilirim yine fizik terapilerime hareketlerime zorlana zorlana yaparım yürürüm hiç olmazsa sağ kolumu kullanabilsem bi herşeyi kendim yapacağım ama işte tek kolla nereye kadar... yinede çok şükür halime benden kötüleride vardır elbette ama işte sanırım yaşın etkisi büyüdükçe herşeyden bıkıyorsun usanıyorsun ne kendi başına dışarıya çıkabiliyorsun yinede çok şükür diyorum...

Çok teşekkürler arkadaşlar siz beni çok iyi anlıyorsunuz biliyorum....:)

Arkadaşım sen neşeli bir kişisin bu kadar karamsar olmamalısın. Hayat bu her şey olur eminim sen bir şeylere üzüldün ve duygularınla hareket ediyorsun. Ama bu duygusallığın geçince yine eski şerife olursun...:)

Şerife pes etmek yok bak taaa nerelerden nerelere gelmişsin mücadele etmişsin ve başarmışsın sen azimli birisin başarırsın, pes etmek yok mücadeleye ve hareketlere devam.Ben inanıyorum başaracağını Allah yardımcın olsun duamdasın inşallah daha iyi olacaksın umudunu asla yitirme :)

Şerifecim ne güzel anlatmışsın öyle canım ama sana kıza bilirmiyim biraz..:) Hep aynıda olsa bıkmadan hareketlerine devam et sen bak birkaç adım attım diyorsun devam ettikce adımlarında artacaktır..:) Sen hep umud et hayat döner sana bunu biryerden hatırladın mı..? :))

hayat mücadele isteyen bir yaşam...sende edeceksin...madem ki koltuk değnekleriyle birazda olsun yürüyorsun ,o zaman bu moralle yoluna devam edeceksin.buna mecbursun..bak bana bi hayalin peşinden koşacağım.nasrettin hoca misali'ya tutarsa'diyeceğim.sende devam et.sakın pes etme...

Defne senden bu sözleri duymak inan ki çok güzel...:)

oy bıtanem kıyamam sana ben
senı cok iyi anlıyorum balam
üzülme beterın beterı vardır insallah allah sifanı verır canım

insallah allah sifanı verır canım neler yasamıssın okurken cok duygulandım sen azımlı bır kızsın ınanıyorumkı bazı seylerı basarırsın hep kendıne guven canım oldumu dualarımız senınle pes etme:)...

Canlarım çok çok çok teşekkür ederim hepinize...iyi ki tanımışım sizleri iyi ki de varsınız...:)

Herşey eminim çok güzel olacak Allah`ın izniyle artık hiç birşeye üzülmeyeceğim Allah bilsin bilsin işlesin artık...:) Allah sizlerden razı olsun dostlarım.....

Bir daha canım sıkılırsa yazarım birşeyler daha sizlerde bol bol okursunuz dimi...:p Şimdilik Allah`a emanet olun......

Canım benim başkasına muhtaç olmak zor.seni çok iyi anlıyorum.23 yıl durmadan egzersiz yapmaktanta bıktın .bunuda anlıyorum.ama bak yüreyebiliyomuşsun güzelim...sabredicez ve dua edicez canım.....rabbim sana ve bize sabır ve gayret versin...allaha emanet ol...

Derunim canım çok teşekkür ederim Allah hepimizin acilen şifasını versin....

Aminnnn....:)

İşte bir tembel arkadaşınız var Şerifem Şerifem diyorsunuz.....:p

Her şey ahhh bi kolay olsa keşke ama yapıcam çalışmalarımı...:)çok teşekkür ederim keşke yanımda olsaydın Moonserosemmmmmmmm....:( olsun yine de yanımdasın benim için...:)

o kadar seyi azimle basarmışsın bırakma kendini mllette neler var hareketlerini yapmassan unutursun iyice zorlanır yapamas hale gelirsin sen azimli vede güçlü kızsın herşeyin üstesinden gelirsin ben buna inanıyorum rabbim yardımcın olsun

Delidolu kardeşim hayat hikayayeni yeni okudm daha önce gözmden kaçmış bi solukta okudum çok güzel anlatmşssn zor günler geçirmşssn geçiriyosun allah yardmcın olsun şimdi özür dileyrk nacizane görüşümü bildrmek istiyorm kardeşm durma çalış uğraş ver o adımlarının devamı gelir gelcektr spor hocamın bir lafı vardr ''işletilmeyen kas ölmeye mahkumdr.''... açılcağına eminim bnde diğer arkadşlar gibi son yazdklarna kızdım:mad: sanki pes etme havası vardı gerçkten anlıyorum seni 13 yıldr bnde yapıourm.. Bıkkınlk olmuyormu oluyor:p ama oda bi zevk bi uğraş bişeylri gördkçe kendini hissetmeye çalış seni snden başka kimse iyi bilemez sen oku hedefine durmadn at hedefe ulaşmayan ok utansın.:).yaşın daha genç işallh ailne muhtaç olmadn yaşarsın dularımz seninle uzak deilz salnda olsa yakınz kalbimz seninle sağlıcakla sevgyle kal:).

Bana bu sitede ilk sahip çıkan ilk beni listesine ekleyen sensin Şerife. Hiç tanımadığı birini bile sıcacık merhabasıyla gülümseten sen, kendin için ve annen için çok daha fazlasını yapacağına inanıyorum. Çok zor olduğunu çok yorucu olduğunu burada bulunan hepimiz biliyoruz. Ve birçoğumuz senin acılarına benzer acılar yaşadık. Ama bizim pes etme gibi bir lüksümüz yok canım. Hayata karşı dimdik durmak zorundayız. Seni açık yürekliliğinden ve sohbet edercesine anlatımından dolayı kutluyorum. Sevgiyle kucaklıyorum canım.

çok tatlısın sen:) inşallah bundan sonra sevindirilirsin,allah yarin ve yardımcın olsun:)

Canım benim Şerifem nasıl da anlatmışın çok duygulanarak okudum rabbim sağlığını ve yüreğindeki güzelliklerinin karşılığını versin Amin

Üst Alt