Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Demans söz konusu olduğunda araç alımı için vasi tayini şart mı?

oraclehunter

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
arkadaslar merhaba demansı olan bırı arac almak ıstedıgınde trafik vasi tayini istedi böyle birsey varmı varsa nası başvurabılırız.(dilekce)?sadece arac almak ıcın vasılık olurmu? OturanBoğa

oraclehunter
Evet öyle birşey var, demansda vasilik gerekiyor.
Sulh hukuk hakimliğine vasi tayini için başvuracaksınız.
Vasilik sadece araç almakla sınırlı kalmaz, vasi tayin edilirse, o engelli tüm işlerinde kısıtlanmış sayılır.

Belki bilmiyor olabilirsiniz işin en başındayken bazı şeyleri hatırlatmak istiyorum, başlayıp da illallah deyip yarım bırakanlar var.

* Engelli tüm işlerinde kısıtlanacak, her işinden siz sorumlu olacaksınız, kısıtlının parasal hareketleri konusunda hakimliğe sürekli hesap vereceksiniz.
* Vasi atanınca iş bitmiş olmayacak bir de araç alımı için ek karar istenecek.
* Bu ek kararı hakim isterse verir istemezse vermez onun insiyatifine bağlı ve vermeyenler de çok. Ek karar olmadan aracı alamazsınız.
* Aracı 5 yıl satamayacağınızı tabi biliyorsunuzdur.
* 5 yıl dolduktan sonra satmak istediğinizde yine hakimden izin almak zorundasınız.
* İzin aldınız ve sattınız diyelim para size ödenmeyecek, kısıtlı adına açılmış bir banka hesabında bloke edilecektir.
* Bu parayı kullanabilmek için yine hakimin izni şarttır ki kısıtlının yararına olmayan işler için izin verilmeyecek.

Sadece bilin istedim.

Ufukalp

ufuk bey yorumunuz ıcın tsk ederım ama benım bır tanıdıgımda sadece arac için 10 gün içinde vasili arac aldı sızın dedıgınız gıbıde arac alırken hakıme gıtmedıler dırek vası tayınınden sonra arac almaya gıttıler hakıme gıdılmedı.

oraclehunter
Bilemiyorum artık, istisna olabilir, genelde işleyiş yazdığım gibi.
Forumu karıştırırsanız ek karar mağdurlarını görebilirsiniz.

oraclehunter

Vasi atanmalı, sonra hakimden araç alımı ile ilgili izin alınmalı. Hatta 5 yılın sonunda satış için de hakim izni şart. İzin vermezse satamazsınız.

[FONT=sans-serif]merhaba,[/FONT]
[FONT=sans-serif]2013 yılında dedemin adına bir engelli aracı satın aldık temmuz ayında bu aldığımız aracın 5 senesi doluyor. 2018 yılında noterden araç satın almak ve satmak ile alakalı vekalet aldık. Ancak raporda demans dediği için bayi yeni aracı satın alalım dediğinde vasi atanmasından bahsetti. 2018 yılında almış olduğum vekalet ile yinede gerekli midir ? Araç satın alınma işlemleride noterde ypaılıyor nasıl ilerleyebiliriz ?[/FONT]

[FONT=sans-serif]Saygılarıml[/FONT]
[FONT=sans-serif]Ozan[/FONT]

pumafila

Merhabalar... Ben de sizinle aynı durumdayım. Gelişmeleri paylaşabilir misiniz...

pumafila

Demans vb. bir değerlendirme varsa raporda mahkemeden izin almak şarttır

Üst Alt