Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Demans tanısı ile vasi gerekmez ifadesi aynı raporda olunca araç alımı..?

Mkaan

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
%92 engelli raporunu anneanemin adina aldık fakat şöyle bir durum var. Zihinsel, ruhsal ve duygusal kutucukları işaretli değil. Sadece %25 hafif demans yüzünden trafik memuru sorun çıkardı. Fakat raporumuzda ayrıca vasi tayini gerekmez diye belirtilmiş. Bu durumda ne yapmam gerekiyor. Sanırım memurun iş bilmezligi. Yardımcı olmanızı rica ediyorum.

Müsteşar makamı onaylı SAĞLIK RAPORLARINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR
8
a) Ortopedik engellilerde sadece "özel tertibatlı araç kullanması gereklidir"veya "özel tertibatlı araç kullanmasına ihtiyaç yoktur" ibarelerinden biri ve engellilik oranı yazılacaktır. Kişinin sürücü belge
sınıfı veya özel tertibat kodu kesinlikle yazılmayacaktır.

b)
Engelli raporlarına sürücü olunup olunamayacağına dair bir hüküm yazılmayacaktır.

c)
Raporun Zihinsel, Ruhsal, Davranışsal Bozukluklar bölümünde engelli puanı verilen kişilerde konulan tanılara açıklama olarak "vasi tayininin gerekip gerekmediği" ayrıca belirtilecektir.

Kamu görevi yapan kişiler meri mevzuatı bilmek zorundalar! Benimde aynı sorun var Anksiyet Bozukluğu bir türlü çözemedim,çalışmalara devam. Mkaan siz nasıl bir yol izlediniz araç,alım,bayı,maliye bir yol çizerseniz sevinirim!

[FONT='inherit']Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü; 06.05.2017 tarihli ve 23642684-010.99-E.901 sayılı yazısında, sağlık kurum ve kuruluşlarınca verilen sağlık raporlarının (sağlık kurulu raporu ve tek hekim raporu) düzenlenmesinde tereddütlerin hasıl olduğunu, bu nedenle de 02.05.2017 tarihli ve 23642684-010.99-E.99-835 sayılı Makam Oluru ile "Sağlık Raporlarına İlişkin Usul ve Esaslar" ın yürürlüğe girdiğini belirtmektedir.[/FONT]
[FONT='inherit']
SÖZ KONUSU "SAĞLIK RAPORLARINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR" HAKKINDA BİLGİ ALMAK İÇİN tıklayınız....

MEMURA BU YAZIYI GÖSTER[/FONT]

http://dosyasb.saglik.gov.tr/Eklenti/9831,makam-olurupdf.pdf

Araç alımı için bayi ile anlaştım maliye den ötv işini onlar halletti ayrıca raporun sorunsuz trafikten geçeceğini söylemişlerdi fakat sorun çıkaran bir memur var bayi yazı ile trafiğe müracaat edecek yarın %90 bu iş olacak dediler

Rıca etsem bahsi geçen yazının bir resim veya foto nasıl bir yazı,bende emniyete yazdım ama sonuç sıfır çalışmalara devam,yol arıyorum!

Yazıya ulaştığım zaman mutlaka bir örneğini buraya ekleyeceğim. Sizin raporunuzda da teşhisler kısmında vasi tayini gerekmez diye belirtildi mi ?

Ayrıca ruhsal davranış bozuklukları kısmında psikiyatrik engel oranı gerektiren patoloji saptanmadı yazıyor

Bayi ile görüştüm yazı yazmayacaklarmış. Bir dilekçe ile mahkemeye müracaat edilecek. Hakim arkadaşları var yanımızda görüşme yaptılar dilekçe ile giriş yapılacak ve sadece bir yazı yazıp hakim verecek. Kaşe ve imzalı olsun trafik kabul ederiz demiş.

Tahmin ediyorum mahkeme tarafından Hastaneye gönderilir hastanız vasiye gerek varmı yok mu veya elinizdeki Sağlık Kurulu Raporu niza istinaden gerek yok yazısı yazar, tahmin!

Mkaan

"vasi gerekmez" ifadesi varsa emniyet'teki memur işgüzarlık ediyor. Bence şefi ile görüşün.

Evet vasi gerekmez yazıyor. Başka şehirde ki bayilere raporun örneğini gönderim. Trafik tescile sormuşlar gerek yok diye yanıt almışlar. Yaşadığım şehirde sorun var.

Üst Alt