Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Demiyelinizan polinöropati için hangi oranda rapor verilir? Süre konur mu?
Geçmiş olsun arkadaşlar. Bende polinöropati hastasıyım. demiyelinizan polinöropati. 26 yaşındayım.3 yıldır şiddetli olarak hissediyorum hastalığı. Şikayetlerim; kollarda bacaklarda yanma ağrı uyuşukluk halsizlik ve hissizlik. Kollarımda yanma var sürekli güçsüzlük var mesela 2 kilo poşet bile taşıdığımda extra bir uyuşma ağrı ve yanma oluyor ve uyuşukluk kolay kolay gitmiyor. Direksiyon tutarken kollarımda yanma oluyor telefondan mesaj yazarken bile parmaklarım ağrıyor uyuşuyor kollarımın kasları yanıyor. Bacaklarımda da sürekli yanma ve ağrı mevcut ayağımı koşamıyorum hatta 200 300 metreden sonra yrümede zorluk çekiyorum kalçalarımdan itibaren tüm bacaklarım tutulup kasılıyor ağrıyor. 1. Katın merdivenlerini elim boş olursa çıkıyorum elim dolu olursa bir kaç poşet vs. Bacaklarım titremeye başlıyor. Hatta arabanın debriyajına basamıyorum otomatik araba aldım bu nedenle.2 yaşında oğlum var kucağıma kaldırıp evin içinde bile zor geziyorum. 19 21 li yaşlarda amatör takımda top oynuyordum ağırlık çalışırdım denizde 4 metre felan dalardım her dalda sporla ilgiliyim neredeyse çok aktiftim . Şimdi ise hâli olmayan hep mutsuz birisi oldum. Özel sektör malum insanın canını çıkartıyor. İş veren hammalıkta istiyor herşeyi bekliyor. 2 yıldır ivig tedavisi görüyorum. Emg raporumda alt ekstirimitede ağırlıklı demiyelinizan polinöropati teşhisi konuldu.Engelli raporu nasıl alabilirim ve askerlikten nasıl muaf olurum. Detaylı anlatırsanız sevinirim.
yciv Kardeş benzer durumlar bende de var.Bir devlet hastanesinin rapor bölümüne başvur.Seni orada yönlendiriyorlar.Doktorları tek tek tek gezip sana verdikleri kağıdı imzalatıyorsun.Teşhisi yazıyorlar.Sana polinöropati teşhisini koyan doktorun verdiği raporu götür ona bakarak verebilirler.Ben öyle yaptım.Yoksa zaten kendi şehrimde bu hastalığın teşhisini koyamıyorlar.Askerlikten muaf olmak için de askerlik şubesine gidiyorsun.Onlar seni Ankara'daki veya başka şehirde varsa bilmiyorum asker hastanesine sevk ediyor.Oradaki doktorlar muayene edip askerliğe elverişli değildir raporu veriyorlar.İvig tedavisinin faydası oluyor mu sana,tavsiye eder misin?
yakups
Teşekkürler ederim cevabın için devlet hastanesine gittim bir doktor ile görüştüm emg raporunu tedavi belgelerini ivig aldığıma dair felan gösterdim sana %25 30 verilir dedi. Sen hangi hastaneden hangi yıl altın raporu. İvig bu hastalık için son çare biliyorsun başka çarede yok Allahın rahmetinden başka ve her hastane vermiyor bu ilacı çok pahalı çünkü 4 bin tl 1 tüpü günde 3 tüp hftda 15 tüp yani 60 bin tl lik ilaç veriyorlar o nedenle her hastane vermiyor ne hikmetse. Bana ilk alınca iyi geliyor 2 3 ay yani daha uzun yürüyorum hemen ağrı olmuyor akşam saat 7 8 gibi başlıyor ağrılarım normalde sürekli yanma ve ağrıağrı sanki sürekli iğneler bıçaklar dürtülüyor. Sen ivig almadına mı
yciv Ben Yozgat'tan aldım 2013 yılında.Zaten doğru doktoru bulmak önemli.Onda 2 sene önce Konya'da gitmiştim vermemişti rapor.Bana doktor ivigten hiç bahsetmedi.
yakups
Rapor işi doktorun keyfine göre işliyor anlaşılan. Şuan durumun nasıl bilmiyorum ama ivig herkese bir nebzede olsa iyi geliyor ben ivig almasam çok daha kötü oluyorum. Afedersin wc ye dahi oturamıyorum bacaklarımın yanmasına sızısına.. O derece kötü oluyorum ivig alınca ise daha iyi oluyor ama benim yanmalarım ağrılarım geçmiyor hiç
yciv Sana tavsiyem başka doktora gir.Hatta eğer farklı kişiyse sana teşhisi koyan doktora git.İvig almak için ne yapmam gerekir?Sigorta tamamını karşılıyor mu?
yakups
ivig tedavisini ve yatışı direk prof dr. vermişti bana durumun kötü diye hatta ivig işe yaramazsa plazmafrez tüm kanın değişimini yapacaktı ben yaklaşmadım pek.
Kronik hastalığa süreli engelli raporu alan var mı ?
Merhabalar. Polinöropati cıdp hastasıyım. Hastalığımın tadavisi yok şuanlık. Engelli raporu için başvurdum ve %52 engel oranı verildi. Ancak raporda kronik rahatsızlık olarak işaretlense ve yazıylada belirtilse de süresini 1 yıl olarak yazılmış.
Daha önce kronik hastalıktan süreli engelli raporu alan oldumu ve bu raporun süreli olmasında bir dezavantaj var mıdır.
arkadaşlar polinöropatinin vucutta görülmesi %40 saglık kurulu yönetmeliğinde yazar. benimki kronik polinöropati. 4 yıldır lyrica kullanıyorum. yuzde 45 ve yuzde 60 oranında raporlarım var. iş güçlüğü yani vergi indirimi yuzde 60, engelli raporum yuzde 45. doktorlar iviğ tedvisi uyguladıysa durum biraz agır demekki. yan etkileri çok deniyor iviğ tedavisine. ben doktora paralı gittiğimde tavsiye etmem dedi. en son çare iviğ dedi.