Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Deneme süresinden sonra işten ayrıldım 2022 maaşının kesilmemesi için ne yapmam gerek

mezmerdek

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Özel bir işletmede 1 ay çalıştım iş yeri şartları ve yaptığım iş çok zor olduğundan ayrılmak zorunda kaldım.

e-Devlet te halen 2022 maaşı aktif görünüyor ama sanırım bir dilekçe ile durumu bildirmem gerekecek,

Muhatap alınacak kurum ve dilekçe adresini bilen arkadaşlar yardımcı olsunlar lütfen...

işe girdigin kurumun muhasebe işlerinin yürütüldügü ilgili yere gidip sigorta girişinin iptal ettir

Son düzenleme:
Çıkış işlemlerinde otomatik olarak iptal edildi

@mezmerdek
2022 aylığı halen devam ettiğine göre sen haziran dönem aylığı çektikten sonra çalışmaya başladın? bir ay çalışmış ve işten çıkmışsın. sigorta kaydın da sonlandırılmış. o halde problem yok. bir yere dilekçe vs vermeye kalkma. gerek yok.

her dönem başında sistem aracılığıyla sgk kaydınızın olup olmadığı sorgulanır. bu sorgulama neticesinde sgk kaydı olduğu tespit edilenlerin aylıkları fesh edilir.

Haziran başında sistem aracılığıyla bu sorgulama yapıldı. demek ki ondan sonra sigortalı oldun.

eylül başına da sigorta sorgulaması yapılacak. sigortan sonlandıgına göre burada da sorun çıkmayacak aylığın devam edecek. borç vs çıkmaz merak etme. yersiz ödeme konusu yok ortada.

Sigorta başlangıç ve bitiş tarihleri 1 Haziran - 3 Temmuz.
Haziran dönem aylığını 8-10 gün sonra çektim

mezmerdek

1 haziran'da sigortan başlamış. sonra da haziran dönem aylığını çekmişsin.
haziran dönem aylığın hakkın. yersiz ödeme konusu yok. geri istenmeyecek senden bu para. öncelikle bunu söyleyim ve rahatlatayım seni.

sigortan 3 temmuzda sonlanmış. bu durumda aylığın kesilmez. bu sürede sigorta tespitin de yapılmamıştır zaten.
bir ara e-devlete girip aylık durumuna bak. aylık durumunda "devam ediyor" yazıyorsa her şey yolunda demektir:)
hiçbir yere bidlirimde bulunmaya filan kalkma. aylık kesilmesini gerektirecek bir durum olmamış. sigorta çalışman zararsız tarihler arasında olmuş, şanslısın:)
sigortalı olarak mayıs ayının sonunda çalışsaydın aylığın 1 haziranda kesilirdi mesela.
ya da diyelim ki 5 agustosta sigortalı çalıştın, 3 eylül'de sonlandı. 1 eylül'de aylığın kesilirdi bu durumda mesela.

senin zamanlaman şansına çok iyi olmuş:) sistem aracılıgıyla sgk kaydı sorgulaması yapılmadığı zaman diliminde sigortalı olup çıkmışsın işten:)

Çok Teşekkür ederim Melek hanım, Evet e devletten baktım bir problem yok :)

Kalem

Melek Hanım, Bu gün hastaneye gittim hiç bir sosyal güvencemin olmadığını söylediler. muayene olamadım.

Anladığım kadarıyla sigorta başlangıcı yapılınca 2022 sağlık kesilmiş, sigorta 1 aylık olup kesilince de otomatik olarak ondan da faydalanamadım. bu durumu internet üzerinden düzeltebilir miyim nereye başvurmam gerekir.

Üst Alt