Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Denge bozukluğu ve ayakta kalamama için çözüm önerileri..?

Ümito

Üye
Konular
80
Reaksiyonlar
6
Merhaba Arkadaşlar ,

Biliyoruz ki Denge Çok Önemli Yetenek Olmazsa Olmazlardan , Çoğumuzun Hastalığı Ms (Multipl Skleroz ), Vertigo ,Pnp (Polinörapati ) Ve diğer Hastalıklar.Ama Hepsinin Ortak Özelliği DENGE BOZUKLUĞU !

İnanın çok araştırmalar Yaptım ama Tedavisini Bulamadımm , Bulabileniz Varsa Yazabilir Buradann..

Konuyu Açma İsteğim , Sizlerin de Tecrübelerini Ögrenmek İstemem Şuanki Durumunuz Nasıl ? Mesela Ben Tek Başıma Yürüyorum düz Yolda ama Tutunmadan Duramıyorum 5 Saniye Dışın da

Medikalcilerle Görüşüp Bir Şeyler Yapabilirmiyiz ,Baston , Kanedyen Dışında ?

Fikiri Olanlar Varsa Yazabilir , Ben İnanıyorum Ki Yapabileceğimiz Bir Şeyler Var.

Sizden Ricam Aynı Durumda Oldugumuz İçin Buradan Sürekli Haberleşeceğimiz Topluluk Olsun

Benim Üzerine Çalıştığım Kendi Fikrim Olan Aparat Tarzı Bir Şey Var Geliştiriyorum Şuan da Yürürken Veya Ayakta Dururken Destek Olacak , Dışarıdan Belli Olmayacak Ve Asla Rahatsızlık Vermeyecek ! Şuan Deneme Aşamasındayım Kendi Üzerim de DENİYORUM.. Olumlu Bir Şey Olursa Paylaşacağım Buradan

Hepinize Acil Şifalar , Sevgi Saygılarımla..

lgmd li olarak baston vs herhangi bir aparat kullanmıyorum fakat belli bir mesafeden sonra birinin koluna girdiğimde daha rahat oluyorum.. bahsetttiğiniz aparatı merak ettim doğrusu... bence rahat, pratik, hafif (yokmuş gibi) kullanışlı ve belli olmayan bişeyse gayet iyibir fikir

bende ms hastasıyım doktor denge bozukluğu için fampira diye bi ilaç getirtmişti amerikan

İlaç hakkında bilgisi olan varmı fampira

Denge Bozukluğun da ; İlaç Tedavisi

Merhabalar , Yine bu Site de Karşılaşmıştım
Ms , Ve Kaş Hastası Olup denge sorunu Yaşayanlar için ilaç tedavisi varmış ; Fampira ismin de
İlaç hakkın da bilgisi olan ,kullanan varmı arkadaşlar

Denge için öneri?

Merhaba arkadaşlar ben polinörapati hastasıyım denge problemi yaşıyorum yürürken ve ayakta dururken bunun için önerebileceğiniz bir şeyler var mı

Baston, 3 ayaklı baston denedim olmadı daha fazla zorlandım yürürken o yüzden önerilerinizi merak ediyorum

Vallahi bizim yeğen Norotopati teşhisi konmuş suan 20 yaşında 19 yaşında olmus.
Gecensene dengesizlemeye basladi.babasi cok fiziktedaviilere goturur.nevsehir kirikkale.
Yuzme varmis,robot varmis,yurutme. Yaptirirlarmis.
Suan tek baston kullanir. Geçen sene.kullanmazdi, bu sene alıştı bastona. Bundan sonra ne olur bilinmez.
Allah yardımcıniz olsun😊

Bu norotopadinin kac cesidi vardir?

Valla çeşiti çok sanırım ben de kaç çeşit bilmiyorum

Robot dediğin ne tam olarak

İlaç hakkın da kimsenin bilgisi yok mu

Benimde denge sorunum vardı yürürken sağ tarafa giderdimdahada çok rahatsızlıklarım vardı reishi mantarı ürünleriyle kurtuldum yardımcı olabilecegim bi konu olursa 05438140860 nolu telefondan ulaşabilirsiniz

Son düzenleme:
Bende sma3 hastayısıyım benimde çok denge bozukluklarım var ben birde skolyoz ameliyatı oldum 3 ay kadar yattım omurgada 24 tane pilatin vida var denge bozuklukları canı çok sıkan bir şey en azından benim içim herkese geçmiş olsun

Denge Sorunu Yaşayan Var Mı ?

Polinöropati olup ; Kas Hastası Olup Veya Hastalığı Denge Bozukluğu Yaşayan Var mı Aramız da ?
Ben Yürürken ayakta dururken Çok Zorlanıyorum bir Yere Tutunmadan 200 Mt Ancak Yürüyebiliyorum
Dengeyi Nasıl Geliştirebiliriz ?
İlaç Vs Var mı ?
Yada Baston kanadyen Kullanan Var mı ? Ben baston Kullanmaktan Pek sonuç alamadım tavsiye ettiğiniz tür var mı ?

Reihi mantarı falan hikaye. Denge bozukluğu eğer beyinden gekşyosa yapcak tek şey egzersiz. Birde enerji içim vitamin alınn. Benfotiamin deneyin benfe denicem.

Bizlere uygun yani daha rahat yürüyebileceğimiz baston var mı ?

Bana walker önerdiler. Şimdi araştırıyorum. Aldıktan sonra tekrar yazarım.

Baston işe yaramadı ben de , walker de hangi modellere bakıyosunuz

Ben de ms hastasıyım sekiz yıldır. Beynimde ki plaklar beyincikte çok fazla olduğu için denge sorunum var. Bundan dört sene önce geçirdiğim atsktan yüzünden yürüme bozukluğu yaşaıyorum. İlk başta tek adım bile atamazken şimdi çok şükür iyiyim tek başıma yürüyebiliyorum ancak düzgün değil, iki üç adım attıktan sonra beş on saniye dinlenip tekrar yürüyorum iki adım atıyorum sonra tekrar beş on sanşye dinlenip devam ediyorum.

Fampira kullanıyorum ayrıyeten de fingya diye bi ikaç var onu da kullanıyorum. Fampirayı iki buçuk senedir kullanıyorum bir işe yarıyor mu diye dr sordum kullnmayı bıraktığın an işe yaradığını anlarsındedi. Bildiğim kadarıyla Fampiranın amacı sinir hücrelerindeki miyelin kılıfın zarar görmesinden kaynaklanan elektrik kaçağını önlemek. Belki yanlış olabilir bu. Şunuda söyleyeyim YÜRÜMENİZİ TAM OLARAK DÜZELTMİYOR SADECE BİR MİKTAR YARDIMCI OLUYOR. DENGE BOZUKLUĞUNUZU GİDERMİYOR maalesef durum bu.

Zahrawi

Bu dediğiniz ilacın dengeye hiç mi yok katkısı yoksa biraz mı var?
İlacı bırakıp yararı var mı yok mu diye denediniz mi?
İlacın yan etkisi var mı?

Bu ilaç ms hastaları için diye biliyorum gerçi doktorum deneyebilirsin
Yan etkisi olmaz demişti
Ancak sigorta karşılamıyor ücreti en son 500 tl di

Polinöropati hastalısıyım ancak her hastalık farklıdır
Polinöropati bile çeşit çeşit
İlacı kullanmadan önce doktorunuza danışın

rmysklc96

Yan etkisi olarak herhangi bir şey yaşamadım. Zaten çok dikkat etmedim kullanırken oldukça düzensiz kullandım. Dediğim gibi faydası var mı yok pek ayıredemedim ama bu seneden sonra dra danışarak bırakmayı düşünüyorum.

Sigorta karşılıyor famprayı. Bi dönem devlet başka bi ilacı getirtmişti geçen sene zilobe adında. Ama biz bimere şikayette bulunduktan sonra sağlık bakanlığı durumu düzeltti. Şuan karşılanıyor.

@Çirkin Bey

Merhabalar, geçmiş olsun ,ben de 15 yıldır MS hastasıyım, denge bozukluğu ve baş dönmesi az da olsa bende de var. Fampyra isimli ilacı ben de kullanıyorum ve ilacın daha çok yürümede etkisi var bence. İlaç prospektüsünde ''FAMPYRA, yürüme güçlüğü yaşayan yetişkin Multipl Skleroz hastalarında yürümenin iyileştirilmesi için endikedir.'' şeklinde yazıyor.

Denge için fizik tedavi gerekiyor ve yürüme egzersizleri ,,tekrar çok geçmiş olsun..

angelmlk

Ben d çok bi etkisi olmadı demekk ki sonuç değişebiliyor. Size de geçmiş olsun. Gerçi siz azda olsa diye yazmışsınız benim denge kaybı çok fazlaydı.

@angelmlk Çok Teşekkür ederim

Ms Hastalığı ve Polinöropati Hastalığı Kardeş Hastalık Aslın da Şikayetlerimiz Vs Her Şey Aynı

En büyük Keyifsizliğim Yürürken Ve Ayakta dururken Denge Sorunu Yaşamam - Bence Bu Problemi Çözersek Yaşam Kalitemiz Artabilir. İlacı kullanmadım Ben , Düşünmüyorum da dengeyi Kuvvetlendireceğini

Baston , Kanadyen Denedim İşe Yaramadı Hatta daha fazla Dengemi Bozdu : )

İşimiz Gerçekten Zor , Allah Hepimize sabır Ve Sağlık Versin

Herkese Geçmiş Olsun Tekrardan ..

Üst Alt