Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Denge sorunumu aşmak için nasıl bir ürün önerirsiniz?

çirkin1

Aktif Üye
Konular
36
Reaksiyonlar
206
Ben burada bir şey danışmak istiyorum:
Rahatsızlığım dengemi sağlayamıyorum kaslarda sıkıntı yok. Tutunacak bir şeye hafif dokunsam bile rahatlıkla yürüyebiliyorum. Evde duvarlara hafif dokunarak tüm işlerimi rahatça yapabiliyorum iş yerinde de sıkıntı yok. Masalara neyim tutunarak işleerimi hallederim hatta çok kısa süreli bağımsız da yürüyebiliyom. Ama dışarı bi ekmek almaya dahi çıkamam çünkü hem markete kadar gidemem hem orada birisi bana hafif çarpsa sendeler belki düşerim. Aynı zamanda gözlerde de sorun var çift görüyorum. Şimdilik ailemle yaşıyorum ihtiyaçlarımı Sağolsunlar sayelerinde halledebiliyorum. Ama onlar da bi yere kadar yanımdalar. Nuh ömrümüz yok diyolar. Acaba dışarda bu bağımlılığımı ortadan kaldıracak nasıl bir alet kullsnmalıyım. Baston vb gibi şeyler sabit olmadığı için onları kullanamıyorum. Ayrıca işe şimdilik babam arabayla götürüyor. O olmazsa ne yapacam bilmiyorum. Bir fikir verin bana

Bu denge probleminin engeliinizle bir ilgisi var mı? Çünkü ciddi bi destek değil sadece sabit bir şeyi hissetmek isteme gibi geldi bana, sanki travmatik birşey gibi...çift görmeniz, sabit olan birseye sadece hafifçe dokunarak ilerlemeniz... Bence bir fizik doktoruyla ilerlemelisiniz ya da nöroloji de olabilir, zaten ikisinden birine gitseniz onlar sizi yönlendirir. Ama ben kendi kendime aşmak istiyorum diyorsanız bir baston alarak başlayabilirsiniz. Ama kafaya şunu koyun bı kere, baston olmadan da yürüyebilirim...biraz beyinde bitirerek ilerleyin yani ve inatçı olun, her gün on dakika bile olsa yürümeye çalışın, baya inatlastim olmuyo derseniz ondan sonra doktora gidersiniz. Ben de doğuştan kalça cikigiydim son zamanlarda bir ağrı başladı ama doktora gitmiycem diye inatlastim:) egzersizleri artirdim, bı yandan da belirtileri ne olabileceğini internetten araştırdım, sonuç : şu an iyi ilerliyor ağrıları azalttim çok şükür, daha da inatlaşmaua ve üstüne gitmeye devam...:) Size de kolaylıklar :)

Size de geçmiş olsun. Doktora gittim hâlâ da gidiyorum dediklerine göre ilerleyebilir de durabilir de yani onlar da net bişe söylemiyorlar. Dediğiniz gibi ben de şuan inatlaşmış durumdayım. Tamamen oetadan kalkmayacağına göre gelecekte ne yapayim diye önce size sordum bunu Doktorum la da paylaşacağım

Bir de son dönemde çok olan bir hastalıkmis, kulaktaki kristallerin kimildamasjndan mı ne oluyormuş, yoksa öyle birşey olmasın, ihtimal dahilinde söylüyorum ;)

Bende omurilik yaralanması sonucu yüruyurum ama dengemi sağlayamiyurum tek parmak ucuyla duvara tutunabiliyurum sadece ama bir türlu care bulamadım sizede gecmiş olsun

Merhaba baş dönmesi ve bulanti kusma varmı?

@Sametmenc05

Ewet baş dönmesi hâlâ var da bulantı ilk zamanlardaydı şimdi geçti

Tekerlekli sandalye bence özgürlük
Kendime bir t.sandalye alacağım
Öneriniz var mı. Ben nasıl bir şey kullanabilirim

2 yıl önce açmışum bu başlığı. Durumumda hiçbir değişiklikyok. Bu gün medikale gittim tekerlekli yürüteçç(walker) denedim. Gayet de rahat kullandım. Fiyat fazla geldi. Biraz daha araştırıp alacam
Özgürlüğüme kavuşacam :):):():))

yeni şehir,yeni hayat,yeni umutlar...

bu forumda defalarca sordum,paylaştım.denge sorunum var nasıl bir alet kullanabilirim diye.tabi ki cevap alamadım.sadece hayal edebiliyordum ki şöyle şöyle bir alet olsa diye...çok zorda kalınca bir medikalciye yaptırırım diye düşünüyordum.ayrıca anne babama bağlı yaşayacağım diye de çok üzülüyordum.izmire taşındım 8 ay önce falan.fizik tedaviye başladım,orada rollatör diye bir cihazın olduğunu öğrendim.denedim ve tam hayal ettiğim bir ürünmüş:)hemen aldım.şimdi cihazı kullanma aşamasındayım.işe sadece gidebiliyorum.alışınca uzun yol da yaparım inşallah.babma bağlı değilim.özgürlük mükemmel bir şey.en sevdiğim şey deniz kenarında tek başıma uzuuuunca yürümek.umarım bu da olacak.şimdilik çok mutluyum.
paylaşmak istedim

Sizin adınıza Çok sevindim bende sayenizde aleti şimdi görmüş oldum bana da uygun

çirkin

Merhaba,

Mutlu olmanıza sevindim. Cevap alamadım demenize üzüldüm. Bilgisi olan engelli bireyler mutlaka yardımcı olurlar diye düşünüyorum. Bende engelliyim, engelim uyku apnesi ve hafif işitme kaybı. Forumda bu hastalıklarla ilgili soru olduğunda ve bildiğim bir konu ise mutlaka cevap yazarım. Özelden mesaj atanlara telefon numaramı veriyorum ve aradıklarında yardımcı oluyorum. Hatta hala görüştüğüm, arkadaş olduğum insanlar var. Sizdeki biraz şanssızlık olmuş diye düşünüyorum. Hakkınızda hayırlısı olsun.

yesilsy

ya dediğiniz gibi şanssızlık oldu galiba
rahatsızlığımdan bahsederken geçmiş olsun diyen çok oldu ama olabilir sonuçta böyle bir üründen kimsenin haberi olmayabilir

Forumda sizinle aynı sorunu yaşayan o cihazı kullanan biri denk gelmemiştır. Cabalarınızın sonucu güzel önemli olan o.
Bağımsız yardımsiz gezmek çok güzel bildiğim yasadigim duygular..Herşey gönlünüze göre olsun inşallah..

Spastik paraparazi var bendeyürüme güçlüğü ve haliyle denge sorunu var

Eserin79

tekerlekleriyle seri bir şekilde ilerlerken fren sistemiyle de istediğin zaman durabiliyorsun

Peki çok zorlayınca olduğun yere güçüzlükten çökme sıkıntısı olmazmı

zorlayınca derken?yorulunca mı diyosunuz acaba?

Oturagi var.frenleri sabitleyip oturabilirsin

Üst Alt