Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

DenizBank engelli raporumun aslını kaybetti! Vergi indirimi için ne yapmam gerekiyor?

Alman

Aktif Üye
Konular
15
Reaksiyonlar
115
Deniz Bank genel müdürlük binasında engelli statüsünde çalışmakta idim. Maaş asgri ücretin altında olduğu için çıkmak zorunda kaldım denizbankta iken arkadaşımla vergi indiriminden faydalanmak için başvuruda bulunmuştum başka bankaya çalışmaya başladım. Bir kaç ay sonra vergi dairesine tekrar başvurdum ankaradan gelen evraklar deniz bank'a teslim edildiği bilgisini verdiler. Deniz Bank'a gittim evraklarımı bulamadıklarını söylemekteler suçu birbirlerine atıyorlar kend iç departmanlarında. Raporumun bir aslı daha var vergi dairesine gittim ankaraya gönderdik zaten bir daha gönderirisek zaten onayladık biz bunu diyerek tekrar geri gönderileceği söylendi. Deniz Banktan evrakları almanız gerekiyor denildi. Deniz Bank ik Bulunca size haber vereceğiz dediler ama arayacaklarını pek sanmıyorum. En son aradığımda sesimi yükselttim. Ve hakkınızda yasal işlem başlatacağım dedim. Pişkin pişkin " başlatabilirsiniz " denildi. Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. İlk defa başıma böyle bir şey geliyor. Avukat, mahkeme masraflarını karşılayabilir miyim bilmiyorum. Belki de bana masrafı olacağı ve cayacağımı düşündükleri için yasal işlem başlatabilirsiniz denildiğini düşünmeye başladım. Avukat tutmam gerekiyor mu onu bile bilmiyorum.

Bu sıkıntı durumumda bana yardım edecek birilerini arıyorum ama bulamıyorum. Cevaplarınızı 4 gözle bekliyorum ark.lar !

maliyede aslı vardır. oradan temin edebilirsiniz

Çalıştığım iş yerinin bağlı bulunduğu maliye mi yoksa ?

tabiki bulunduğunuz ilin defterdarlığında mevcuttur.

Mevcut olmadığı söylendi. Gelir idaresi başkanlığını arayın denildi. Aradım büyük mükellefler bakıyor denildi. En sonunda bağlı buluğunduğum ve başvurduğum büyük mükellefler vergi dairesini aramam gerektiği söylendi. Onlar beni deniz bank tan teslim almam gerektiğini söyledi. Raporları oraya gönderdik onlardan almanız gerekiyor denildi. Maliye, defterdarlık, gelr idaresi ni aradım sonuç alamadım.

Selçuk, sen yeni işyerinde sakatlık indirimi uygulansın diye mi bu telaştasın? Eğer öyle ise, o zaman raporla felan bir işin yok ki! Defterdarlığa gidip "artık xxx şirketinde çalışıyorum, vergi indirim hakkım olduğuna dair bir yazı verin bana ki bunu yeni işyerime sunup orada vergi indiriminden yararlanabileyim" demen yeterli.

Aynı şekilde, emeklilik zamanında da böyle olacak... Bir belge peşinde koşmana gerek yok.

Birlikte başvurduğum ark.a tekrar hastaneye yönlendirmiş bende de böyle olma durumu olabilir. Ark.ın hastanesi samsunda olduğu için vazgeçti.

seninki onaylamiş seni tekrar yollamazlar arkadaşinin raporu eskidir oyuzden yollamişlardir

hımmm olabilir o zaman bir gün izin alıp defterdarlığa gitmem gerek sanırım. Teşekkürler ark.lar ! ;)

Alman;

Selçuk kardeşim defterdarlığa gitmeden önce işyerinin insan kaynaklarından şu evraklarıda al bir daha gidip gelme

1)Siğortalı işe giriş bildirgesi
2)İş yerinin tam adresi
3)Çalışma belgesi
4)İmza sirküleri
5)Nüfus cüzdanı fotokopisi
6)işyerini bağlı bulunduğu vergi dairesi ve vergi numarası
7)Eğer var ise eski iş yerindeki vergi indirim belgesinin fotokopisi

Bu evrakları defterdarlığa ver ve burada çalışmaya başladığını bildir onlar yeni işyerine vergi indirimin den faydalanman için gereken yazıyı gönderecekler kolay gelsin.

Bu evrakları büyük mükellefler vergi dairesine vermiştim zaten bunlar arasında sigorta işe giriş belgesi, imza sirküleri yoktu. Diğer evraklar yanımda (eskisi hariç) yeniler var.

Alman;

yeni girdiğiniz iş yerinden alıp verdiniz değilmi evrakları doğrumu anladım

iş yeri değiştirdiğiniz zaman yeni iş yerinden bu belgeleri alıp bağlı bulunduğunuz defterdarlığa veya vergi dairesi başkanlığına vermeniz lazım.

Selçuk bende denizbank çalışanıyım şu asgari ücretten az alma meselesini anlamış değilim ilk önce bunu bir açıklığa kavuşturalım.vergi indirimi konusunda aynı sorunu bende yaşadım adana vergi dairesi 1 ay önce biz gönderdik iş yerine diyor banka genel müdürlük yazı bize gelmedi diyor.adanada ki vergi dairesinden vergi indirimi yazısının 1 fotokopisini aldım insan kaynaklarına mail attım o şekilde vergi indirimim bağlandı.

VATANSEVER35;
yeni girdiğim iş yerinden çalışma belgesini aldım büyük mükelleflere gittim kabul etmediler deniz banka gönderdiğimiz evrakları getirin yeni başladığınız işyerinden çalışma belgesini getirin işlemleri başlatalım denildi. Ama denizbank'a gidip evrakları istediğimde bulamıyorlar kaybetmişler belli ki. Sağlık raporumun aslı o evrakların içinde bulunuyordu. Deniz Bank'a teslim edildiğine dair belge ile gittim ik haberleşme'ye haberleşme'de ik 'ya suç atıp durdu anlayacağınız evraklar kayboldu. Ağzımı bozmamak için kendimi zor tutyorum.

koray-;
Gerekli açıklamayı özelden yazdım oku.

Vergi dairesindekiler saçmalamış. Asla böyle bir şey söz konusu değil. Gelirler idaresi başkanlığı'nın web sitesinde bu çok nettir:

SORU 9: İşyerini değiştiren ücretliler ne yapacaklardır?
Herhangi bir şekilde iş yeri değiştiren ücretlilerin daha önce işlem tesis ettirdikleri Müdürlüklere yeni iş yerlerinin adreslerini bildirerek buradan yeni iş yerlerine hitaben yazı almaları yeterli olacaktır. Bu kişilerin yeniden rapor almalarına gerek yoktur. Bulundukları il sınırları dışına gidenler de aynı şekilde hareket edebileceklerdir.​

Vergi indirim belgeniz sizin kişisel bir evrağınızdır ve kişiye özeldir. Kuruma özel değildir orjinal evrağınızı kimseye vermemelisiniz emekli oluncaya dek isteyen kurumlar yazıyla defterdarlıktan talep etsin o sizin erken emeklilik hakkınız ha hiçbir şey beceremeyen beceriksiz salakların toplandığı şirketlerdede acıyıp fotokopisine aslı gibidir vurdurup verin garibanlara işleri görülsün salakların.

Üst Alt