Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Denize girebileceğim protez önerisinde bulunabilir misiniz?

Onurrrr

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar Merhaba,

ben sağ diz altı protez kullanıyorum doğduğumdan beri. sizlere iki sorum olacak yardımcı olursanız sevinirim.

1 - yaklaşıl 8 yıldır aynı protezi kullanıyorum bu protezi değiştirmek istiyorum. yeni çıkan sistemlerden önerebileceğiniz bir diz altı protez mevcut mudur? ayrıca ssk bu protezin ne kadarını ödemektedir

2- Protez kullanan arkadaşların denize veya havuza girmesi sıkıntı olabiliyor. protezin üzerine su geçirmez bir kılıf gibi bir şey var mıdır? veya protez ile denize girmenin bildiğiniz başka bir yolu.

bu iki konuda yardımcı olursanız çok sevinirim.

sayın onur bey... aslında protez ortez deyince yenisi eskisinden ziyade sizin enfazla kendinizi rahatta ve güvende hissettiğiniz protezlerdir. diz altılarda aktif vakumlu protezler vardır devletin ödediği. ama bu protezinde daha iyileri mevcuttur. 9.800 civarında bir ödemesi var aktif vakumlunun.

deniz ve banyoya göre tasarlanmış özel protezler mevcuttur ama ödemesi yoktur. yardımcı olabilmişimdir umarım. sevgiyle...

mevlanauysal;

Merhaba Mevlanauysal
aktif vakum sistemden daha iyi sistem nedir dizaltı protezlerinde?
Teşekkürler

Onurrr;

Merhaba Onurrrr

1- her 5 senede bir yeni protez yaptırmak için devlet ödemesinden yararlana bilirsiniz. Önemli olan en pahallıyı yaptırmak değil size ve yaşam koşullarınıza en uygun olan sistemi yaptırmaktır. Benim bildiğim kadarı ile en basitten başlarsak Soft soketli / Linerlı / Pasif vakumlu ve aktif vakumlu olmak üzere günümüz diz altı protezleri yapılmakta. Hangi sistemin size uygun olduğunu doğru tespit etmek en önemlisi. Aktif vakum sistemi Diabetik hastalarına uygun fakat Diyaliz hastalarına uygun değildir. Mutlaka güvendiğiniz bir kaç medikalden bilgi alın.

2- Hem denizde hem karada kullana bileceğiniz bir protez malesef mevcut değil. Örneğin soft soket sistemi teorik olarak kullana bilrsiniz fakat anında garantiden düşer ve protezi oluşturan parçalar deformasyona uğramaya başlar. Bu da protezinizi kısa süre sonra tekrar yaptırtmak zorunda kalmanıza sebep olabilir. Denizde kullanmak üzere suya dayanıklı parçalardan oluşan protezler bulunmakta.

bilginize
Geçmiş olsun

teknik-gözü-ile;

çok teşekkür ederim. ben daha önce hiç devlet ödemesi alarak protezimi yaptırmadım. bu yaşıma kadar kendim yaptırdım. açıkçası çok ta bilgim yok nereler yapar ney daha iyidir. istanbulda yaşıyorum bana önerebileceğiniz bir medikal var mıdır?

Onurrrr;
İstanbulda yaşadığınız bölgeye göre birçok firma seçebilirsiniz. Size herhangi bir firma ismi vermem doğru olmaz. Ki buda zaten yapılacak olan sisteme göre değişir. her sistemi her firma iyi yapamaz bu tüm Türkiye genelinde böyledir. Benim tavsiyem bir kaç firmaya başvurun ve size önerilen ve uygun olan sistemin ne olduğunu bir sorun. Asla tam karar vermeden bir vekalet vermeyin. Sadece fikir edinme amaçlı olun. Sistemi seçerken yaşınız, yaşam koşullarınız, varsa ek rahatsızlıklarınız, iş ortamınız v.s. göz önünde bulundurulmalıdır. Protezde seçilen parçaların hangi firmaya ait olacağını öğrenin. Farklı firmalar sunulacaktır. Bunların kalitesinin önemi dışında teknik servisi-garantisi de önemlidir.

Arzu ederseniz bu bilgilerden sonra tekrar görüşelim.

Geçmiş olsun

Teknik arkadaşım sen bi teknikleri araştır dünya geneli ondan sonra bu soruyu sor istersen.

mevlanauysal;
Burası bilgi paylaşım sitesi olduğundan tüm samimiyetimle sordum. Cevaplarımızda bu yönde olmalı. '' Arkadaş '' lık sitesi olmadığından sadece Meslektaşız.

Saygılar

Üst Alt