Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Denize ve havuza girebilecegimiz protez yaptırmak istiyorum?

koryamac

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Değerli arkadaşlar. Su veya deniz protezi yaptırmak istiyorum. kullanan varsa tecrübelerini paylaşabilir mi? Sakatlığım, diz altı ampütasyon (yaklaşık diz altından 25cm kadar). Gunluk hayatta kullandığımız protez gibi değilmiş heralde, içine silikon giyiliyormuş.
Ankara'da önerebileceğiniz bir yer var mıdır.

Saygılarımla

bu konu benide ilgilendiriyor
kimse cevap yazmamiş

ortapedik bot yaptırdığım nesa ortapediye sormuştum bende ,sağ ayağıma 4.cm kısalıklı bir açık terlik tipi bişey istiyorum demiştim,ayağımdan çıkmasın bu nedenle kenarlarını demir çıbuklarle destekleylim..bu kadar basit şeyi bile yapamayız diye savıştırdılar..(oysa neyse ücreti verecek olmama rağmen)özellikle yaz aylarında bu botların içinde pişiyor ayaklarım:((( neyse yaramı deştinizi nerden nereye:)

Aslında bu sorularınıza bende cevap bekledim ama,sanırım tecrübe eden yok.Sevgili koryamac ve diğer arkadaşlar,ben kendi uygulamamı anlatırsam sanırım faydası olur.Bildiğiniz gibi protez fiyatlarının yüksekliği nedeniyle deniz veya havuz gibi yerler için ekstra bir cihaz çoğu arkadaşımız için lüks oluyor.Ben bunu,normal protezden mafsallı proteze geçerken,eskisini tadilat yaptırmak sureti ile çözdüm.Yani eski tek parça (yani bilek hareketi olmayan) protezime biraz çeki düzen vererek hem denizde,hem havuzda hemde top oynarken kullanıyorum.Gerçi görüntü açısından pek içime sinmiyor ama sırf bu işler için ekstra bir protez herhalde çoğumuz düşünmüyordur.Gerçi sudan dolayı kullanım süresi çok çabuk dolacaktır ama,şu an için aklıma bir şey gelmedi.(Bu arada deniz ve havuzda kullanmak için geçen sene 750 YTL fiyat almıştım.Belki bu rakam şimdi daha da yükselmiştir.)

Haklısın...Ayrıca sayfamızı bazı protez firmalarıda takip ediyor.Umarım bu konuda bize bir teklif veya görüş veren olur.

selam

gringo gördüğüm kadarıyla siteyi yakından takip ediyorsun deniz protezinin diz altı protezden çok bir farkı yok ve çoğu protez kliniği bunu yapar ama illaki bulamıyorsanız detaylı bilgi veririm size

deniz protezi

arkadaşlarım,
ben iki enedir deniz protezi kullanıyorum. gayet memnunum. dinamik ayaklı protezin her yeri sert soket kaplamasından. bileğe yakın yerde iki delik var. içine su girmesi ve suya batması için. soft soketli olarak kullanılıyor. yalnız elastik dizlik yerine silikon dizlik takılması lazım. böylece güdük ıslanmıyor. size bir yer tavsiye edemem fakat kullanmış birisi olarak tecrübemi aktardım. hepinize iyi günler.

Efe ortopedi istanbul

Değerli arkadaşlarım.protez konusunda sizlere bilgilerimle yardımcı olmaya calısırım.deniz protezinden bahsetmşsiniz.lüxe girdiği için bunun devlet ödemesi olmuyor fakat diğer protezlerle ve yürüme cihazlarıyla ilgili emekli sandığı ssk bağkur anlaşmamız bulunup rapor karsılığında cihazlarınızı yapıyoruz.saygılarımla
sağlıkla kalın

Bu konuda yardımcı olacak bir kimse yok mu acaba yahu :shock: ? Malum deniz sezonu yaklaşıyor...

normal protezin üzerine giyilen kauçuk bir kılıf var.ucundada minik bir pompa var.ayağa kılıfı giydikten sonra pompalıyorsun içerideki havayı dışarı atıyor ve kılıf tam proteze oturuyor ve su almıyor.3 sene önce görmüştüm çapada..

Selam.
Ben forumu görünce hemen cihaz yaptırdığım yeri aradım ve sordum. Öyle cevap yazayım dedim.
ANkarada çok iyi bir yer biliyorum ben çok memnunum kendilerinden. Eşiminde benimde cihazlarımızı yapıyorlar.
Axess Medical. Ulucanlar cezaevinin hemen arkasındaki bir ara sokakta yerleri.

Ve onlar yapıyorlarmış. İsteyene telefonlarını verebilirim
362 78 44

Deniz protezi olarak Endolite firmasının aqualimp diye bir ürünü var ,Dizaltı protezlerinde uygulanıyor ,

Bu konuda Mustafa Dogru 0533 583 2910 yardımcı olacakdır .

Ve bundan sonra rahat rahat denize ve havuza gireceksiniz.

umarım bilgiler faydalı olur

aqualimb_img.jpg

Bilgi: Endolite Global - Feet - Aqualimb

Üst Alt