Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Denizli'den H sınıfı ehliyet ve ÖTV indirimi için rapor alabilen var mı?

Mr.Şahbaz

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
4
Merhaba Arkadaşlar,

Ben bu senenin mart'ında Denizli Devlet Hastanesinden bir oprtopedi doktoruna randevu aldım ve derdimi anlattım. Sol Kol engelli olduğumu bu sene ÖTV indirimi hakkı kazandığımızı ve bu haktan yararlanmak için H sınıfı ehliyet ve otomatik vites araç kullanabilir şeklinden bir heyet raporu ihtiyacım olduğunu anlattım. Bana hastane olarak prensip edindiklerini ve sol kol engellilerine ehliyet için rapor vermediklerini, bir kaza olacak olursa o vebale giremeyeceklerini söyledi ve beni uyuz etti resmen. Daha sonra aydın devlet hastanesine gittim orada doktor bana yardımcı olacağını söyledi bu sefer gel gelelim eski raporum olduğundan kendimi il sağlık müdürlüğünden sevk ettirmem gerekti ve il sağlık müdürlüğündeki kadın beni sevk etmedi, neymiş rapor istediğim gibi sonuçlanmaz ise başı derde girermiş, başını ağrıtırmışım. Önce raporu al sonra sevk edelim seni dedi salak kadın.

Neyse, uzun lafın kısası, sol kol engellisi olupda denizli servergazi devlet hastanesi veya pamukkale üniversitesi hastanesinden H sınıfı ehliyet ve otomatik vites araç için rapor alabilen var mı ? varsa doktorun adını benimle paylaşabilir misiniz lütfen.

Herkese şimiden teşekkürler.

Deniz şahbaz

denizli'den raporunuz olduğu aydın'da mı göründü?

Sol ele ehliyet raporu vermeyen prensibinize:

OturanBoğa Denizli de doktor yardımcı olmayınca aydın'a gittim oradaki doktor fevkalade mükemmel bir kişilik örneğiydi ve beni sağlık kuruluna yönlendirdi " izlemen gereken adımları orada görevli cumhur bey sana anlatacaktır" dedi. sağlık memuru raporum olup olmadığını sordu bende raporum var fakat ehliyet ve otomobil değerlendirmesi içermiyor dedim. oda bana mükkerer sayılacağını il sağlık müdürlüğünden raporuna itiraz edeceksin ve seni bizim hastaneye atayacaklar hakim hastane olarak vs. vs. anlatı ama gel gelelim sağlık müdürlüğünde engelli raporu bölümünde çalışan bayan " hep böyle geliyorsunuz sonra rapor işiniz olmuyor ardından beni şikayet edip başımı ağrıtıyorsunuz " diyerek beni sevk etmedi. hatta, sen önce ehliyet alabilir arac kullanabilir raporu al ondan sonra sevk edelim dedi. bende o zaman için ramazan mübarek gün olması vesilesi ile sadece içimden küfür etmekle yetindim ve denizliye döndüm. bu arada bu olay bana 2 günüme mal oldu patronun trip yapmasıda cabası tabi... Yani bülent abi paylaştığın video tam yerinde oldu :)

Deniz şahbaz

Başka ilden alınan rapor karşınıza çıkartılmamalı. Sevke gerek yok. Doğrudan hastane rapor vermeli...

Ehliyet raporunu Denizli'den aldım, engel durumu çok farklı olduğu için ben bir kaç branşla uğraştım, zor bir süreçti. Maalesef direkt şu doktoru öneririm diyebileceğim bir isim yok yalnız Aydın'ın Denizli için hakem hastane olmadığına dikkat etmenizi öneririm. Daha önce gittiğiniz değil de diğer devlet hastanesine gidip şansınızı deneyip, yine olumsuz olursa durumunuzun değerlendirilmesi için hastane tarafından Pamukkale Üniversitesi'ne sevk edilmenizi isteyebilirsiniz, umarım istediğiniz gibi sonuç alırsınız

ATOM KARINCA aydına hakem hastane olarak gitmedim, hatta gitmeden önce ablamın evi var didimde ikametgahımı bile oraya aldırdım maksat iş ikametgah adresinde takılacak olursa diye sorun olmaması adına. ilk aldığım raporu'mu burdurdan aldım, oradaki doktor inanmazsınız ama problem neydi nasıl çözelim dedi önce, bende bahsetim engelli raporu istiyorum istihdam için vs. yüzde kaç işini görür dedi %40 üstü olsa yeter dedim şak diye %58 rapor verdiler keşke her işimiz bu kadar basit olsa. Ama artık iki hafta sonra servergazi devlet hastanesin'de (Denizli) Sefa hoca var birde ondan randevu alıp ona danışacağım şayet olumlu görüş verirse sağlık müdürlüğünden sevk ettireceğim kendimi bir şekilde veya direk raporumu alıp daha sonra birleştirteceğim, onuda sağlık müdürlüğünde arkadaşımın eşi var çalışan onun vasıtasıyla öğrenirim nasıl ve hangi yolun izleneceğini.
OturanBoğa işin aslı var olan raporum görünüyor mu görünmüyor mu bilmiyorum ama, tüm bu anlatığım aydın denizli sürecinde bir allahın kuluda ne yüzüme baktı nede bilgisayar klavyesinin bir tuşuna basıp raporu var mı tc vatandaşı mı in mi cin mi bakmadı valla. Sadece Aydından Adnan hoca çok çok iyi ve nazik davrandı, o bölgelerde oturan yaşayan yakınlarınız varsa Aydın Devlet Hastanesi Adnan Karataş ( ortopedi Dr.), kesinlikle yönlendirin.

Önceki raporunuzun gündeme gelmesini ve sevk istenmesini ben de anlayamadım, yani daha önce bu şekilde duymadım.

ATOM KARINCA

ya bildiğim kadarı ile ki bu çok net olmamakla birlikte, son çıkan sağlık raporu mevzuatına göre bir kişide iki rapor olmuyor mükerer sayılıyor, bunun yerine tüm hakları içeren tek bir rapor olması gerekiyor. Aslında elimde var olan ile alacak olduğum raporun içerikleri farklı, biri istihdama yönelik iken alacak olduğum sadece ehliyet sınıfı ve araç kullanımına dair olacak ama sanırım burada kesişen küme raporun oranı olmuş oluyor ve iki raporda iki ayrı oran olmamalı. Benim mantığım en azından bu yönde lakin, devlettir ne yapsa yeridir kim akıl sır erdirir ki :) cebelleşiyoruz işte. bakalım n'olacak bu işin sonu.

Bugün Denizli Servergazi Devlet Hastanesin de ortopedi doktoru ile görüştüm H sınıfı ehliyet ve otomatik vites araba alımı ile ilgili. Bana boş boş baktı gerekeni yaparız dedi ama bunu söylerken kesinlikle kendinden emin değildi, bu her halinden belliydi. Sürekli tek hekim raporu sayıkladı hatta sağlık kurulu memuresi bir bayanın yanına gönderdi bir sor gel bakalım dedi. O bayanda bana sol kol engellilerine "veriliyormuymuş" dedi, şaka gibi. Bende sürücü sertifikaları mevzuatında tek üst ekstremite noksanlığında doktor kanaati ile verilebildiği yazıyor ve sağ sol ayrımı yapmıyor diye yazıyor dediğimde, " o mevzuatın çıktısını bana alıp bana getiriverirmisin ? hem onlarıda sunarsak vermek zorunda kalırlar" vs. dedi. şaka gibi yaa aylardır çektiğim cile beni gerçekten bezdirdi artık. kendi bilmesi gerek görevi olan birşeyi hem benden isteyecek hem üstüne rapor için benden para alacak, böyle bir zihniyet var mı ya ? gerçekten dünya üzerinde yaşanacak en son ülke'de yaşıyoruz. ve maalesef bu düzen eskiden de böyle idi bugün hala böyle ve asla değişmeyecekte. artık gerçekten ne yapacağımı bilemiyorum bezmiş durumdayım....

Aynen hocam.benimde başima şu geldi sag elden 2 parmagimi kaybettim,karabuk devlet hastanesi ki yeni hizmete girdi devasa araştirma hastanesi..aynen siz gibi ortopedi dr na dedim hocam h sinif ehliyet otv indirimli otomatik vitesli arac alicam.dedigimde neyin var dedi parmaklari gösterdim dediki sana vermezler...hocam dedim başkasi degil sen vereceksin mevzuat var dedim mal mal bakti sonra sonra gel bakariz filan...yuzune allah belani versin dedim guvenlige filan sikayet etti hic bi cacikta yapamadilar...yani doktorlar bilmiyo mevzuati olan bzm gibi engllilere oluyo malesef burasi turkiye...duştunmu bikere işimz allahla...saygilar

safran_sahin doğru diyorsun devletle işin varsa vah halimize.

OturanBoğa ; ben daha önce raporumu aldığım hastaneye gitsem ve ücretini ödeyerek H sınıfı ehliyet ve ötv indirimi için yeniden bir rapor çıkartsam, alacak olduğum bu 2.ci rapor daha sonra sıkıntı yaratabilir mi ? doktorlar yine ehliyet ve ötv indirimi için verdikleri raporada daha önce verdikleri oranın aynısını yazsalar ? tecrübe ve bilgi birikiminiz bu konuda ne diyor ?

Deniz şahbaz

Aynı hastane il sağlık müdürlüğünden sevk olmadıkça yeni rapor vermeyecektir. İstese verir, ama bizde vatandaşın işini görmek değil görmemek esastır!

OturanBoğa bu durumda da benim o ilde ikametgahımın olması lazım değil mi ? O da birsürü iş. En iyisi 2016 da bahsedilen ehliyetlerin değişimini beklemek belki o zaman çözülür bu iş. Kadere bak ya, ötv indirimi için onca uğraş cabala ama faydalanama. En azından başkalarına belki bir nebze faydamiz olduysa ne mutlu. Nasip kısmet...

Deniz şahbaz[FONT=sans-serif] kardeş bende aynı durumdayım. Denizlideyim ve bu ara artık şu h ehliyet ve ötv indirimi işini halletmek istiyorum. bende sol kol total amputeydi. Ama yerine reiplante edildi. %52 engel var. Denizlide iş zor gibi görünüyor anlattıklarından. inşallah çözeriz. Bu ayın 21-24 arası Denizli devlet hastanesinde fizik tedavi dr. Gonca hn. heyette. İyi biri dinliyor insanları diyorlar. Bir gidip görüşmek lazım.[/FONT]

yba_05 walla denizlide bu is biraz eziyetli, ama yeni ehliyetler için çok yapacakları birşey yok sorun çıkacağını sanmıyorum. Önemli olan Ötv indirimi işini nasil halledeceğiz, beni düşündüren o

otomatik vitesli araç kullanır ifadesini yazdırmak bu kadar zor mu acaba?

aynen insanlar zorr. Denizli devlete gittin mi hiç?

Devlete gitmiştim. Saol kol engellilerin araç kullanmasını etik bulmuyoruz prensip olarak sol kol engellilerine ehliyet raporu vermiyoruz demişti doktor geçtiğimiz yaz

denizli devlet hastahanesi ve servergazi hastahanelerindeki doktorlar neyin kafasını yaşıyorlar bilmiyorum ama rapor vermemek için yemin içmişler resmen şerefliler ... %42 raporu resmen ortapedi doktoru ile sözlü dalaşma ve tehdit ederek zor bela aldım ..

Servergazi hastanesine gittim ötv raporu için doktorla görüşmeye, dünyadan bi haberdi adam. Sağlık kuruluna gönderdi memura sor diye oda onu aratmadı walla. Bende yazdan beri uğraşmıyorum şimdi yeni ehliyet sınıflarının oturmasını ve maliyenin yönetmelik guncellemesini bekliyorum

eğer elinde rapor var ise o rapora itiraz edip aydındaki hastahaneden rapor alabilirsin .. il sağlık müdürlüğündeki kız öyle demişti bana hastahane ile savaşırken ..

fizik tedavi uzmanı gonca ödemiş güngen var devlet te onunla bi konuş durumu anlat yardımcı olabilir ..

Aydın Devlet hastanesi Sn. Adnan Karataş tek geçerim bu adamı. Çok çok iyi bir insan ve engellilik ile engellilerin kullanacağı araçlara dair konulara muntazam bir şekilde hakim birisi. Ben geçen sene gitmiştim raporuma itiraz edip heyete girecektim ama aydın il sağlık müdürlüğü ve Aydın Devlet Hastanesi sağlık memurunun uyuzlukları üzerlerindeydi uğraşamadım.

[FONT=sans-serif]Ben sol koldan %52 engelliyim. Total ampute olmuştu ama şuan sol kolum yerinde fakat işlev görmüyor. B ehliyetim var. Çok rahat otomatik vitesli araç kullanıyorum. H ehliyet için neler yapmam gerekiyor. Güncel prosedür nedir? İlk önce heyet raporu mu almalıyım? H ehliyet sınav tarihini biliyor musunuz? Ne zaman nasıl hareket edeceğimi bilmiyorum.
Allah aşkına şu soruya cevap verecek yok mu?
[/FONT]

Benimde B sınıfı ehliyetim var ve bende henüz H sınıfı veya yeni prosedür ile B kısıtlı ehliyetine başvurmadım. Yanlış da bilmiyorsam işlemler şu şekilde oluyor;

Aile hekimine gidiyorsunuz " sürücüde aranacak sağlık şartları ve muayenesine dair yönetmelikte " belirtilen şekilde muayene ediyor. Gözle görülür ve sizin beyanda bulunacağınız bir engeliniz var ise sizi engeliniz ile ilgili uzmana tabibe sevk ediyor ( gittiğiniz yerin tam teşeküllü devlet hastanesi veya üniversite hastanesi olmasına dikkat edin yanlız, özel hastaneyi karıştırmayın bu sizin iyiliğinize olur ). Uzman tabib yapacağı incelemenin ardından kendisi ile ilgili kısıma engelinize dair tanı ile birlikte "tertibatlı araç kullanması uygundur" yazarak sizi bağlı bulunduğunuz il/ilçe sağlık müdürlüğü komisyonuna sevk edecek. Misal göre ile ilgili bir problem var ise göz uzman tabibi gözlük için uygun olan KOD'u kendisi ile ilgili kısıma yazabilir fakat, aracı kullanmak için bir aparata ihtiyaç duyuyorsanız örneğin gaz veya fren pedalına uygulanacak bir aparat yada ne bileyim otomatik vites araç kullanacaksanız bu tür aparatların KOD'unu il/ilçe sağlık müdürlüğü komisyonu belirleyecek. Nerde kaldık. Hastanenin sevki ile gittiğiniz il/ilçe sağlık komisyonuna evraklarınızı bırakıyorsunuz onlar sizi komisyonun toplanıp kurulacağı gün için bilgilendirip çağırıyorlar. Bu komisyon sizin kullanacak olduğunuz tertibatlara karar verip ilgili KOD'ları yazıyor ve ehliyet değişimi için raporunuzu almış oluyorsunuz.

Sizi sevk eden aile hekimi ve uzman tabibin mutlaka sürücü olur şeklinde işlem yapmış olmasına dikkat edin. olurda yanlışlıkla sürücü olamaz kısmını işaretlemesinler düzeltmek için birçok uğraşlara maruz kalmayın.

Benim önerim bir müddet daha beklemek. Denizlide ehliyet yenileyen engelli arkadaşımız var mı yok mu bilmiyorum, hastane doktorları, aile hekimleri ve il sağlık müdürlüğünde ilgili birimler şuan konuya ne kadar hakimler bilemiyorum açıkcası. İl sağlık müdürlüğünde tanıdığımız olsada sorabilsek keşke nasıl yapıyorlar sistem oturdu mu oturmadı mı ???

Ben mail attım denizli devlet hastanesine. cevapta ''Hastanemizde Sağlık Kurulu raporları ilgili Yönetmelik hükümleri gereğince yapılmaktadır.Bilgilerinize Rica Ederiz.

Demişler. Bu arada direk hastaneden heyet için başvursak olmuyor mu? illa aile hekimi şart mı? bu il/ilçe sağlık komisyonu dediğiniz hastane dışındaki bir başka kurum ve komisyon mu?

Aile hekimine gitmeden olmuyor malesef devlet hastanesi kabul etmiyor sağlık komisyonunun hastaneyle alakası yok uzman doktor gerekli bilgileri yazıyor sonrada il sağlık müdürlüğüne gidiyorsunuz

Denizli’de eski B ehliyetini yeni tip B engelli ehliyetine çeviren var mı ? Özellikle Sol Brakiyal Pleksus Lezyonu olan ? Hangi hastaneye gittiniz bunun için ?

Üst Alt