Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Depakin chrono bt kullanımında görülen yan etkiler..?

eren_21

Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
depakin chrono bt 500 mg kullanıyorum son zamanlarda aşırı derecede saç dökülmesi kilo ve uyku hali ve bazı etkiler bırakıyor acaba aynı yan etkiler sizede de oldumu ? Merak ettiğim saç dökülmesi ilaç kullandığım için olduysa ilaçı bıraktığımda kök hücreler yine canlanır saç çıkar mı yoksa artık saç çıkmaz mı erkeklik kellik saç dökülmesi değil çok sık gür saçlı biriydim halada normal bir insan saçına sahibim ama gittikçe seyrekleşip azalıyor ve bu beni çok tedirgin ediyor yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim arkadaşlar Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun saygılar.

eren_21

Saç dökülmesi sorunum var ancak bu ilaç kullanmadan önce de vardı. Hatta çok daha şiddetliyken ilaç kullandığım dönemde oldukça yavaşladı diyebilirim. Ben sabah-akşam birer hap şeklinde kullanıyorum, aynı uyku hali durumu bende de mevcuttu, doktorum sabah kullandığım hapı da akşam kullanmamı istedi. Yani akşamları 2 tane alıyorum. Uyku hali kalmadı. Kilo açısından, Depakin yanında Remeron'da kullandığım için net bir şeyler söyleyemeyeceğim. Malum Remeron inanılmaz iştah açan ve kilo aldıran bir ilaç.

tesekkür ederim benimde daha öncesinde hiç saç dökülmesi yoktu bende sabah 1 akşam 1 tane alıyorum aldığım için dokülme başladı ilaçın yan etkisi diye dusunuyorum ama bu dokulme kalıcı mı acaba?

eren_21

Rica ederim. Sen söyledikten sonra internette araştırdığım kadarıyla çoğu kişi bu dökülme sorununu paylaşmış ancak ilacı bıraktıktan sonraki durumu belirtmemisler. Daha çok, hafıza kaybı, odaklanma problemi ve az da olsa uyku hali konusunda şikayetler olmuş.

SM-G532F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

doğru diyorsun Taz bende de aynı sorunlar oldu hafızada ve uyku hali umarım geçici bir yan etkidir kalıtsal etki bırakmaz

eren_21

Umarim ama bu hafıza sorunu ve odaklanma problemi çok canımı sıkıyor.

taz bence odaklanma ve hafıza bir süre sonra kendine gelirde saç dökülmesi ve kiloya takıldım ben bunlar baya sıkıntı cıkarcak gibi sen epilepsiden dolayı mı kullanıyorsun ?

eren_21

Yok, bipolardan dolayı kullanıyorum. Gerçi benim saçlarım çok çok seyrek ama son dönemde dökülmesi durdu, sanırım artık bu kadar yeter dedi. :) Kilo verilir dert etme de saç için genetik de olabilir ilaçlardan ziyade. Veya başka bir nedene de bağlı olabilir. Kansızlık, demir eksikliği, hormon bozuklukları, vitamin ve mineral eksikliği gibi.

Ben de bipolarim uzun bir zamandan sonra yedi sekiz aydir sabah akşam depakin crn içiyorum ilk zamanlar saclarim cok dokuluyordu ama simdi azaldi.daha once ictigimde de ayni sekilde olmustu ve hatta bir sure sonra saclarim yeniden cikmaya basladi.depakinin yanın da 1200 mg da sereguel içiyorum o yüzden kilo aldım bu beni çok rahatsız ediyo çünkü aynı zamanda of liyim Allah hepimize yardim etsin.

Gelincik2016 saç dökülmesi yan etkisi diyorsun sanırım daha sonra yine sac normal yapısına donuyor mu bu saç dokulmesi beni cok rahatsız etti arkadaşlar

bildiğim kadarıyla ilaçların yan etkileri ilacı bırakınca kaybolur.
ancak bu yan etkiler yüzünden dökülen saç kökleri geri gelmez.
saç kökleri birer hücredir. hücreler belli bir zamana kadar çoğalır insan vücudunda
kaybolan saçların geri gelmeyeceğini düşünüyorum.
genetik saç dökülmesinde de ilaçlar yüzünden meydana gelen dökülmede de bu geçerlidir.
saçlarnızı güçlendirme yoluna gidin destek ürünleri kullanın.

mmmy1983

Geri gelmemesi çok kötü bir durum ins geçici bir etki birakıyordur 15 gün sonra doktora gidicem bu konuyu doktorla detaylı konusacam bakalım ne dicek

Teşekkürler taz sana da çok geçmiş olsun.

Benim saçlarım her dökülmeden sonra tekrar çıktı acaba bayan olduğum için mi bilmiyorum

benim saçım kalmadı ortada korkutmak gibi olmasın 5 senedir kullanıyorum halada kullanıyorum ölene kadarda kullanıcam görünüyor:cool:

gelincik2016

Rica ederim. Konuyla ilgili olarak şunu da belirtmek isterim, yaklaşık 14 yıldır sacim dökülüyor. Oysa son 3 senedir depakin kullaniyorum. Hatta bu aralar dökülmem oldukça yavaşladı.

Üst Alt