Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Depresif bozukluk ile ilgili tedavi görüyorum. Orta depresif nöbet ayrı bir tanı mıdır?

hasanari678

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
1 senedir karışık anksiyete ve depresif bozukkuk ile ilgili tedavi görüyorum geçen ay tanı yerine orta depresif nöbet de eklenmiş bu da başka bir rahatsızlık mıdır orta depresif nöbet,karışık anksiyete ve depresif bozukluk yazıyor son bir aydır tanım da ve tek kulağımda kalıcı işitme kaybı var yüzde 14 oran veriliyor engelli raporu alsam psikiyatriden kaç verilir yüzde 40 ı geçermi sizce

Son düzenleme:
orta depresif nöbet ne demek anksiyeteden farklı ve bu tanı daha 1 ay önce konuldu 2 ay önce bayılmıştım doktorlar epilepsiden şüphelendiler ama testte birşey yoktu psikolojik olarak bayılmışsın dedi noroloji doktoru o yüzden mi orta depresif nöbet tanısı koydu psikiyatri ve psikiyatriden kaç oran alırım sizce

@hasanari678

Hepsi aynı grupta olan tanılar...bunlara takılmayın.detaylara girersem çok uzun yazmam gerekiyor.

Yineleyen depresif bozukluk.
Tedavi ile düzelen %0
Tedavi ile kısmen düzelen %20
Tedavi ile düzelmeyen %40

Yineleyen depresif bozukluk(şimdiki nöbet)
Psikotik belirtili olan olmayan ağır nöbetler.

Tedavi ile düzelen %0
Tedavi ile kısmen düzelen 40
Tedavi ile düzelmeyen 70

Size tanı yeni koyulmuş,belli bir süre takip sonrası durumunuz değerlendirilir.

Remisyonda olan depresif bozukluk,puan verilmemektedir.

Son düzenleme:
remisyonda olan ne demek depresif nöbet ile karışık anksiyete aynı grupta ise neden farklı tanılar anksiyete den 20 oran verilmişti zaten bana ek olarak birde depresif bozukluktan oran verilirmi

@hasanari678
Soruyu görmem için soru sorarken beni etiketleyin.

Remisyonda olan,hastalık tanısı almış ancak hastalıkla ilgili belli bir süre belirti göstermeyen demek.

Aynı grup derken yelpaze geniş,bir birine benzer tanılar.

Gerekli cevabı yukarıda yazdım..

@OğuzHan112, remisyonda olup olmadığımı nasıl anlarım bayılmam bir belirti değilmidir zaten ve belirtilerin hepsi bende uzun senelerdir yaşıyorum anladığıma göre anksiyete ve depresif bozukluk için farklı farklı oranlar alacağım

Bayılmalarınız devam ediyor mu?

Zannetmiyorum... Tanılar değişiklik göstermiş, depresif nöbet üzerinden puan alırsınız.%20 benim fikrim bu şekilde.

Puan almanız için depresif nöbet tanısı ile en az bir yıl düzenli tedavi almanız gerekiyor @hasanari678

@OğuzHan112, hayır birdaha bayılmadım ama geceleri çok düşünmekten aynı şekil bayılacak gibi oluyorum sağ ayağım kendi kendi atmalar oluyor derin nefes alıyorum bir şekil geçiyor sonra

@KKELEBEKK, hanım burda iki ayrı tanı iki ayrı oran demiş de öyle mi ki yoksa sizin dediğiniz gibi mi ki Oğuzhan bey

Son düzenleme:
@hasanari678

Hayır...
İki ayrı tanı olsada tek tanı üzerinden puan alırsınız...mesela OKB ve şizofreni olmuş olsa idi 2 ayrı puan alırdınız...

Anksiyete ve depresif nöbet..bunlar birbirine yakın...o yüzden depresif nöbet üzerinden veya anksiyete üzerinden puan alırsınız..

Bazen ilac yazmak için bu tarz tanrılar değişiklik gösterebilir.

@OğuzHan112, birde son birşey sorucam tedavi ile kısmen düzelebilir yada düzelmeyen ne demek ve oranlar neye göre artar anksiyete mesela 20 yazıyor 30 verilmiyor mu illaki 20 20 mi artıyor yada artıyor mu

Ve benim orta depresif nöbet bunlaradan hangisine giriyor çok teşekkür ederim şimdiden vaktinizi ayırdığınız için

İlaç tedavisi ile semptomların düzelmesi tedaviye yanıt vermeniz ve düzelmeniz...tedavi ile düzelen oluyor.

Tedavi ile kısmen düzelen...ilaç tedavisi ile semptomların tam düzelmemesi şikayetlerin azalmasına rağmen devem etmesi oluyor.

Tedavi ile düzelmeyen.... İlaç tedavisine rağmen tedaviye yanıt alınamayan oluyor.

Anksiyete bozukluk veya depresif bozukluk, kısmen düzelen veya düzelmeyen olması için çok uzun süre tedavi almanız gerekiyor... Hastane yatışlarınız sık sık poliklinik ziyaretleriniz puan konusunda belirleyici olur...

Yönetmelikte yazan puanlar dışına çıkılmaz.

Size orta depresif nöbet denilmiş. Psikotek özellikli olmayan... Tedaviye aldığınız yanıta göre puanınız değişir 20 40 gibi

@hasanari678

Mesela karışık anksiyete, anksiyete bozukluk, yaygın anksiyete bozukluk, bunların hepsi ayrı tanı.. birçok hastaya aynı anda bu tanılar koyulabiliyor... Şimdi hepsine ayrı puan mı vermesi gerekiyor... Hayır sadece anksiyete üzerinden puan verilir.

Son düzenleme:
@OğuzHan112,şuan başvursam anksiyeteden mi verilir orta depresif nöbetten mi 20 oran verilir

Orta depresif nöbet yeni koyuldu sanırım...1 yıl takip önerebilirler.

Anksiyete bozukluktan bayağı bir zaman tedavi alıyorsan...anksiyete üzerinden puan verirler. Depresif bozukluk da vardı sanırım.

İkisini bir değerlendirirler... Hangisinde karar kılınırsa ondan puan verirler.
@hasanari678

1 senedir çeşit çeşit ilaç kullandım kilo ve uyku hariç hiç bir verim alamadım ciddi intihar düşüncelerim ve kalkışlarım var şuanda tegretol Xanax kullanıyorum ve hala verim alamıyorum işitme engelim var 6 ay önce /20engel aldım anksiyeteden birdaha başvursam /20 den daha yüksek alırmıyım yani neye göre artıyor tedavi ile işlevselliği düzelmeyen neye göre olur yani oran nasıl artıyor
Anksiyete BozukluklarıOran
1-Tedavi ile işlevselliği tam düzelen%0
2-Tedavi ile işlevselliği kısmen düzelen%20
3-Tedavi ile işlevselliği düzelmeyen%40

Anksiyete bozukluktan uzun yıllar düzenli tedavi almanız gerekiyor...özellikle puan için hastane yatışları önemlidir.

Anksiyete boz tedavi edilebilir bir hastalık,..çok nadir tedaviye yanıt alınamaz veya kısmen alınır...bu durumda 1.2 veya daha fazla hastane yatışın olursa belki %40 alırsınız.

Genelde 20 puanı geçmez...onuda zor veriyorlar @hasanari678,

Üst Alt