Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Depresif epizod hastalığının özür oranı yüzde kaçtır?

muress

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba sizden bilgi almak istiyorum..
F32.8 depresif epizodlar,diger tanısıyla
f32.1 orta depresif nöbet
f91.8 davranış bozuklukları,diğer tanısıyla
sağlık kurulu verilmek üzere böyle rapor verildi..sizce özür oranı nedir arkadaşlar....teşekkürler şimdiden ardımlarınız için.....

cevap yok galiba:))

Hastalığınız için alınabilecek oranlar;

Sakatlık oranı cetveline göre:

a.Manik nöbet,bipolar duygudurum bozukluğu, yineleyici depresyon, kronik depresyon:

1-Tedavi ile işlevselliği tam düzelen:% 0
2-Tedavi ile işlevselliği kısmen düzelen:% 40
3-Tedavi ile işlevselliği düzelmeyen:% 70

bacıbey çok teşkkür ederim...

Arkadaşlar merhaba sizden bilgi almak istiyorum..
F32.8 depresif epizodlar,diger tanısıyla
f32.1 orta depresif nöbet
f91.8 davranış bozuklukları,diğer tanısıyla

bunların anlamı nedir...

Arkadaşlar psikiyatriden alınan rapora süreklimi yazar yoksa sürelimi bilgisi olan varsa yardımcı olsun..

Çok çok büyük oranda 1-2 yıl süreli veriliyor. Burdan kesin birşey söylememiz imkansız..

Sayın editör benim doğuştan gelen pulmenır stenoz hafif darlık var.bu sebebden dolayı askerlik yapamadın ve iş bulma konusunda sıkıntılar yaşıyorum..ve bunun neticesinde sağlık kuruluna başvurdum.boyun fıtığı var bunun için % 6 verdiler..kalb ile ilgili hastalığımla oran fazla olmaz demişti doktor ayın 6 sında ona bakacam sonuç ne olacak.birde psikayitride tedavi görüyorum her ay onlarda sağlık kuruluna verilmek üzere şunlar yazıyordu.. F32.8 depresif epizodlar,diger tanısıyla f32.1 orta depresif nöbet f91.8 davranış bozuklukları,diğer tanısıyla sizce özür oranım ne olabilir toplamında..birde prim günüm 01.02.1997 eğer süreli rapor verilirse yinede özür oranını yakalarsam emekli oşabilirmiyim.şimdiden teşekkürler

% 40 ve üzeri oran aldığınızda vergi indirimi için başvuru yaparsınız defterdarlığa. http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html
3. derece vergi indirimi kazandığınızda 1997 sigorta giriş ile ( -staj değil- tam primden yatırıldığını ve doğum yılınızın 1979'dan önce olduğunu, yani 18 yaşınızı doldurmuş olduğunuzu varsayarak..)
17 yıl 3920 günle
1997 + 17 = 01.02.2014 tarihinden sonrası itibariyle prim gününüzü 3920 güne tamamladığınızda emeklilik için başvuru yapabilirsiniz.

Raporunuz süreli olsa dahi, vergi indiriminizin süreli olup olmaması önemli. Vergi indiriminiz süreli olursa sürenin bitimine 1-2 ay kala sevk alıp yeni rapor almanız ve bunu defterdarlığa vermeniz gerekiyor vergi indirimi için. Bu emeklilik zamanınınız gelene kadar böyle devam eder, sürekli rapor verilmediği sürece yada oran %40'ın altına düşmediği sürece.. Ve emeklilik zamanınınız geldiğinde vergi indiriminiz süreli dahi olsa emeklilik için başvuru yaparsınız, bundan sonrası içinde sgk'nın kontrol şerhi koyup koymaması önemli. sgk size şu tarihte kontrole gelin derse gidersiniz, demezlerse vergi indiriminiz süreli olsa dahi artık ne rapor ne başka bişey almanıza gerek kalmaz. vergi indirimiyle işiniz biter artık süre derdinizde kalmaz. Ama kontrol şerhi koyarlarsa aynı şekilde 1-2 ay kala sevk isteyip raporu verirsiniz. Rapor oranınınız % 40 ve üzeri olmaya devam ettiği sürece sorun olmaz.

çok teşekkür ederim sizlere

özür oranım sizcene olailir bacıbeyin dediği gibimi olacak...

depresif epizod diğer (diğer anlamını bilen arkadaşlar diğer ne demektir..ne gibi konulardan oluşmaktadır...

Murat % 40 ın üzerinde alırsın merak etme. Ama bir yıl süreli olur muhtemelen. geçmiş olsun.

Depresif epizodlar ve digerleri ne anlama geliyor?

Arkadaşlar depresif epizodlar ve digerleri ne anlama geliyor

doktorların hepsi geri zekalı puan cetvelinde yazıyo benim ilaç raporum var ağır depresif nobetim var heyete girmeden önce pisikiyatriden iki kere sınava tabi tuttular ordada bordline kişilik bozukluğu cıktı yine oran yazmadılar biz zihinsel engellilere veriyoruz deyip postalıyorlar.artık heyette verirmi bilmiyorum

Depresyon

Arkadaşlar depresif ve epizodlar ne anlama geliyor bilen varsa beni aydınlata bilirmi teşekkür

Is kazasinda dolayi 2 decece ellerim ve ayaklarim yuzum yuzde 30 oraninda yandi ellerimin ustune bacaklarima girtlagimin oldugu yere deri nakli oldu izler gecmedi F.32.9 ve en son F32.1 den tedavi gormekteyim 1 .5 senedir. Heyette gircem oran ne olur sizce

Üst Alt