Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Depresif nöbet için ne oran verilir?

özür oranı

Yeni Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
Sevgili arkadaşlar,
2013 yılından beri depresyon tedavisi görüyorum. 2013 yılında başvurduğum doktorumdan durum bildirir
raporu aldım. 4 yıldır efexor kullanıyorum. 2 ay önce bir devlet hastanesine başvurdum. Depresyon tanım yinelendi.efexora devam.
Diyabet tip2 ve hipertansiyon teşhisimi de bu devlet hastanesi koydu. Bu hastaneye özür raporu için başvuracağım.
Sizce psikiatriden rapor alabilir miyim.ilaç raporum var.
yakın zamanda bunun için rapor alan var mı

Depresif bozukluk için:
Manik nöbet, bipolar duygu durum bozukluğu, yineleyici depresyon, kronik depresyon:

1-Tedavi ile işlevselliği tam düzelen: % 0
2-Tedavi ile işlevselliği kısmen düzelen: % 40
3-Tedavi ile işlevselliği düzelmeyen: % 70
özür oranı yukarıdaki şekilde oranlama yapılır.

Ayrıca tip2 % 20, Hipertansiyon % 10 olarak verilir.

hakanyildiz

Ben de 16-17 senedir görüyorum ve de geçmiyor bir türlü kronikleşti resmen işimi tam olarak yapmamı engelliyor heyetten rapor alarak geri hizmete geçebilir miyim ki??

Benim dogumum zor olmus. Beni vakumla almislar. Vakumla alinirken beynime oksijen gitmemis. 2 gun aglamamisim. 3 yasindayken atesli havale gecirdim. Kalbim durmus, doktorlar canlandirmis. O yuzden el becerim ve cabuklugum yok. Cok yavas calisiyorum. Bu yuzdwen kac kez isten cikarildim. Eger uygun bir is bulamazsam intihardan baska carem kalmiyor. Bana ekpss icin %40 rapor verdiler. Seneye ekpssye girecegim. Size de %40 oran verirler. Ben de Giresunda yasiyorum. Sizde Giresunda yasiyorsaniz Giresun devlet hastanesinden rapor alabilirsiniz.

Beni de takıntılı durumum depresyona sokuyor mutlaka kafaya takacak üzülecek sinir olacak bir şey buluyor beynim ama bugünden ama geçmişten prozac kullanıyorum idare ediyorum .:p

hakanyildiz benim kafaya takma olayı berbat anlatsam gülersin düşünsene bundan 8-10 sene önceki konuşmaları sözleri kafaya takıyorum unutamama var ben de yıllarca okb dendi bana da .

Yineyelici depresyon tanısı iş bulmada sorun yaşanıyormu kesin yüzde 40 rapor veriyorlarmı?

tip 2 diyabette oranın ne hap yada insülin kullanıyormusun bende tip2 yim ama insüline bağımlı olmayan tip2 puan verilmedi tansiyon için sabah ve akşam olmak üzere 2 çeşit hap kullanıyorum %10 verildi

HbA1c 5.9 açlık kan şekerim 110 ile 130 arası zaman zaman 140 ile 7.0 lara çıksada diyetime dikkat ediyorum oran verilmedi .

Üst Alt