Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Depresif nöbet şikayetiyle hastanede yattım. Engelli raporu alabilir miyim?

hakanyildiz

Aktif Üye
Konular
39
Reaksiyonlar
0
Merhabalar daha once bloga yazdim ama yanit veren olmadi. Benim dogumum cok zor olmus. Vakum denen aletle almislar. Kucukken havale gecirdim. O yuzden her iste calisamiyorum. El becerim yok. Beden gucune dayali islerde calisamiyorum. Ancak masabasi islerde calisabiliyorum. Ben iktisat mezunuyum. Kac defa kpssye girdim. Hicbir yer gelmedi. Askerlikte yapamadigim icin ozel sektorde ise giremiyorum. Ben daha onceden major depresif bozukluk tanisiyla tedavi gordum. Lustral, zyprexa kullandim. Acaba ekpss icin engelli raporu alabilir miyim?

Merhaba çok geçmiş olsun daha önceki kpss puanlarınız ne idi? Askerlik yapmamanız özel sektörde çalışmaya engel değil kendimden biliyorum. Şuan psikiyatrik tedaviye devam ediyor musunuz yoksa ilaçları kestiler mi?

hakanyildiz Rapor alabilmen için en az 6 ay tedavi görmen ve teşhis konulması gerekiyor . Tedavi ile çalışabilir rapor oranı % 45 tir . Şu an tedavi oluyorsan hekim ile konuşarak rapor alabilirsin .

SGK başlangıç tarihinden önce rahatsızlık tanısı var ise erken emeklilik hakkın var . SGK başlangıç tarihinden sonra tanı konuldu ve raporun % 60 ise malullen emeklilik hakkın doğuyor .

merhaba, bence bi müddet emeklilik şartlarnı sağlayana kadar özel sektörde çalışın sonra rapor alıp emekli olun...

hakanyildiz
rapor şartlarını orlion vermiş ancak raporlu olmak psikiyatri için sıkıntılı.. ondan ...

Askerden muaf olmak nedeni onemli. İsverenler psikolojik sorunlar yuzunden muafa sicak bakmiyor. Ben en son 2014 te tedavi gormustum. O tarihten sonra okulum bittigi icin sigortam bittigi icin saglik hizmetinden yararlanamadim. 2014 te gssye basvuru yaptim. Ben normalde anneannemle beraber yasiyordum. Anneannemin maasi cikmis sistemde. Bana gss ucretli cikti. Ben itiraz ettim. Anneannemin maasi asgari ucretin ucte birinden fazla oldugu icin kabul etmediler. Gecen yil anneannem kalp krizinden vefat etti. Ben gecen yil tekrar gelir testine basvurdum. Bu sefer ucretsiz yaptilar. Ama eski borcu silmediler. Eski borc 1500 lira olmus. Yil sonuna kadar saglik hizmetinden yararlanamiyorum. Eger hicbir odeme yapmazsam ve ise de giremezsem 2019 dan sonra yararlanamiyorum. Su an cok zor durumdayim. Hicbir gelirim de yok. Ne yapacagimi bilemiyorum.

Engelli raporu

10 gun depresif nobet sikayetiyle hastanede yattim. Bugun ciktim. İlac tedavim omur boyu devam edecek. %40 engelli raporu alabilir miyim?

Hastane yatışları önemlidir ve dikkate alınır.genel olarak psikotik bozukluklar ağır depresif nöbetler,hastane yatışlarıda dikkate alınarak süreli 1 yıl şeklinde çıkar.polikilinik ziyaretleri hastane yatışı ve süresi bir süre takip edilir düzelme olmuyorsa,
Raporunuz şu şekilde çıkar
Tadaviyle kısmen düzelen%40
Tedaviyle düzelmeyen%70

Engelli raporu

Merhaba ben f:32:9 tanisiyla 10 gun hastanede yattim. Rexapin 2,5 depreks 20 mg kullaniyorum. Daha oncede major depresif bozukluk tanisiyla psikolojik tedavi gormustum. Risperdal, lustral, zyperaxa kullanmistim. %40 engelli raporu alabilir miyim?

Engelli raporu orani % kac cikar?

Ben yarin engelli raporuna basvuracagim. Benim dogumum zor olmus. Beni vakum denilen aletle almislar. Dogduktan sonra 2 gun aglamamisim. 3 yasindayken atesli havale gecirmistim. Kalbim durmus doktorlar hastanede canlandirmis. O yuzden el becerim ve cabuklugum yok. Cok yavas calisiyorum. Ptt ye gise gorevlisi olarak girdim. İsleri hizli yapamadigim icin attilar beni. Engelli raporu alip, engelli kadrosundaki islere gir dediler. Su anda depresif nobet tedavisi goruyorum. Rexapin ve depreks kullaniyorum. 10 gun hastanede yattim. Hafif omurga egriligi bir de sol gozumun gorme orani dogustan %70 dir. %40 engelli raporu alabilir miyim?

Bir de zeka testinde zekam donuk zeka cikti.

Üst Alt