Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Depresif nöbet ve ünipolar depresyon tanısı ile oran alabilir miyim?

PelinÇıracı

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Her iki dizim rahatsız. Toplam 3 ameliyat geçirdim. Uzun süre ayakta duramıyorum, yürüyemiyorum. Bu sebeple çalışamıyorum. Masa başı iş buldum bir kaç tane onlarda engelli raporu istediler.

Engelli raporu için başvuru yaptım ama %28 oran verildi. İtiraz ettim 2 ayrı hastaneye daha gittim yine %28 oran çıktı.

Aradan 6 ay geçti, şimdi yeniden heyete başvuru yaptım. 15 Mayıs'dan bu yana pskiyatri doktoruna gidiyorum. Depresif nöbet ve ünipolar depresyon tanısı ile tedavi görmekteyim.

Pskiyatri doktoru oran verir mi bana bu tanıdan dolayı. Verirse % kaç verir. Lütfen yardımcı olur musunuz psikolojik olarak çok kötü durumdayım.

Depresif nöbet depresyonmu oluyor depresyondayim

PelinÇıracı Farklı bir hastaneye gitmekte fayda var, doktorlar ve yeni kılavuz olumsuz anlamda oldukça farklılıklar gösteriyor

Psikiyatri tedaviniz daha yeni başlanmış, psikiyatriden oran gelmez, en az 1 yıl düzenli tedavi almanız gerekiyor, tedaviye rağmen düzelme olmuyorsa psikyatri hekimi buna göre değerlendirme yapacaktır..
PelinÇıracı

OğuzHan112 puan taplosunda şizofreni için işlevsel v.s yazıyor işlevsel ne demek açıklarmısınız yeni çikan taploda

OğuzHan112

2019 yılında 1 sene tedavi gördüm. 2020 de görmedim kontrollere gitmedim . Bu yıl yeniden başladım. Hepsini belgeledim. Yinede oran gelmez mi. 😔

Belgelediniz ise bir ümit var.

Ama heyet 1 yıl takip diyebilir,şansınıza artık...

PelinÇıracı

İşlevsellik bir çok alanda kullanılıyor,psikiyatri veya
Şizofreni tedavi ile işlevselliği kısmen düzelen.
Şizofrenide kullanılan işlevsellik terimi
Yani tedaviye cevap veren kısmen düzelen, ancak zaman zaman tekrarlama olasılığı yüksek olan ,yani tam düzelmeyen..
(Gölge)

Üst Alt