Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Depresif nöbet ve ünipolar depresyon tanısı ile oran alamadım!?

DilanGüney

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Depresif nöbet ve ünipolar depresyon tanısı ile oran alamadım! Yardım Edin lütfen?

2017-2018 yıllarında depresif nöbet & Unipolar depresyon tanısı ile tedavi gördüm, düzenli ilaç kullandım. Sonra 2 sene ne doktora gittim ne ilaç kullandım kendi kafamdan ilaçları bıraktım.

İlaçları bıraktığım bu süreçte daha kötü oldum. 1 kişiyi yaraladım atak geçirip ailemden,, ayrıca sürekli öfke nöbetleri geçirip kendime vurdum suratımı tokatladım. Bunu hala yapıyorum. Sinirlenince suratıma tokatlar atıp dizlerime yumruk atıyorum.

Sonra geçtiğimiz 5 ay önce yeniden devlet hastanesine gittim, 2017-2018 yıllarında beni takip eden doktorum ile devam ediyorum ilaçlara. Konulan tanı yine depresif nöbet & Unipolar depresyon. 5 aydır içiyorum ilaçları düzelme yok.

Heyete girdim, heyetten çıkan sonuç aynen şöyle ;

"PSKİYATRİK ŞİKAYETLERİ VE POLİKİNİK BAŞVURULARI MEVCUT. İLAÇ TEDAVİSİ DÜZENLİ DEVAM EDİYOR. EKSEN 2 KİŞİLİK ÖZELLİKLERİ ÖYKÜDE BASKIN. DEPRESİF BOZUKLUK REMİSYON"

Durum yukarıda anlattığım gibi arkadaşlar artık çok yoruldum. Başka rahatsızlıklarımda var ama %40'a yetmiyor. Pskiyatri oran vermiş olsa engelli raporu ile iş bakıcam, Ekpss giricem. Neden sizce oran vermediler. Bu üstte yazdıkları REMİSYON eksen 2 kişilik vs ne demek. Neler oluyor biri bana anlatabilir mi Allah rızası için yardım edin artık. Okuyan herkesten konuyla ilgili bilgisi olan herkesten yardım istiyorum. Bana yardımcı olun danışacak kimsem yok çıkmaza girdim kendimi iyi hissetmiyorum çok kötüyüm.

Son düzenleme:
DilanGüney son zamanları sistemde yine değişiklikler oldu oran almak gerçekten çok güç söyleyecek çok şey var ama burada .....yazıklar olsun

DilanGüney
ben rapor çıkartırken 20 oran vermişti %50mi ne olmayınca fizik tedavi alamıyordum oranı yükseltene kadar çatladım oda başka doktor insafa geldide öyle itiraz et yeniden dene olana kadar tamam yürüyorum ama Mesela sokakta yürürken kaldırım olsun vs beni zorluyor karşıdan karşıya geçemiyorum yanımda biri olup kolumdan tutmadan karşıdan karşıya geçemiyorum adam bana %20 diyor fizik tedavi alabilecek olsam içim yanmaz oda yok oldu ben dışarı çıkamıyım adam bana %20 versin böyle birşeymi var ya
Resmen doktorun önünde ağladım öyle verdi işte

Açık konuşmak gerekirse ben doktorların gereğini yaptıklarını düşünüyorum ekpss olayı olmasaydı kesinlikle rapor almak istemezdim evet depresyon hayatı kötü etkiliyor ama bunun bir engel olarak görülmesi bana çok doğru gelmiyor gerçekten çok daha kötü durumda olan insanlar var ben şizofreni hastasıyım sadece sınava girip hakkımı kullanmak için rapor alacağım umarım istediğiniz olur ama kendinizi sorgulamanız gerekiyor gerçekten hak ettiğinizi düşünüyorsanız itiraz edebilirsiniz. Allah yardımcınız olsun

DilanGüney
Heyet raporunda yazanları sana yardımcı olabılmek için araştırdım.Aslında konuyla ilgili bilgim yok.Remisyon kontrol edilebilen anlamında galiba.Eksen 2 ise zeka geriliği ve kişilik bozukluğu ile ilgili sanırım.
İstersen sende araştır ama en doğrusu doktoruna sorman bence.Belki forumdan bir bilende vardır.Geçmişolsun.

@bunyaminozdemir

Depresyon herkeste var kardeşim. Ben atak geçirip krize giriyorum. Her defasında kendime zarar veriyorum. Yada karşımda ki insanlara zarar veriyorum, yaralıyorum. Ben kendimi sorguluyorum ve %1 Milyon hakettiğimi düşünüyorum psikolojik olarak ruhsal anlamda iyi değilim ben. Asıl haketmeyenler dişi bile ağrımadığı halde parayla engelli raporu alanlar. Veya torpille engelli raporu alanlar. Araya adam koyup rapor oranlarını yükseltenler. Ben ne diye haketmiyorum ki? Hakediyorum hemde sonuna kadar hakediyorum.

@ASUMAN0
Bana daha önce özelde gittiğim bir doktor sende BORDERLİNE KİŞİLİK BOZUKLUĞU var demişti. Sanırım o eksen 2 o demek oluyor. BORDERLİNE KİŞİLİK BOZUKLUĞU AYNI ZAMANDA SINIRDA KİŞİLİK BOZUKLUĞU DİYEDE GEÇİYOR. ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM DUYARI DAVRANIŞIN İÇİN KARDEŞİM

[FONT=sans-serif]@[/FONT]Nurtan

[FONT=sans-serif]özelde doktorlara gittim 2 ayrı doktora. Iki doktor da borderline kişilik bozukluğu olduğunu söyledi. Ama devlet hastanesinde ki doktorlar da depresif nöbet unipolar depresyon tanısı koyuyor. Yaşadığım herşey borderline kişilik bozukluğuna çok uyuyor. Ben ne yapacağımı şaşırdım artık ablacım.[/FONT]

Bendede depresif nöbet var unipolar depresyon var. Oran veriliyor mu bu hastalığa bilenler lütfen yardım etsin benimde ortopedik engelim var %25 ama pskiyatri oran vermediği için engelli raporu alamıyorum yardımcı olun nolur bizlere

İlaçları satın alıp almadığın,reçete edip etmediğin gözüküyor e nabız da. Kullanmıyorsan ilaçları almıyorsan oran vermemesi normal bence. Bir insan ilaçlarını almıyor ise şikayeti çözülmüştür hasta olan insan ilaçlarını kullanır mantığı ile gidiyor doktorlar.

@fsakka34

Ben son 5 aydır düzenli ilaçları kullanıyorum. İlacı raporlu istiyorum. Her ay düzenli kontrole gidiyorum, ilaçları değişiyor vs. Ama bunun bir süresi yok mu? Şu kadar zaman sonra heyete gireceksin gibisinden.

Remisyon dedikleri ne anlamadım ya. Nedir bu Remisyon nasıl çıkarız Remisyon dan

Siz remisyondan çıkmayın raporda almayın:)
Remisyon belli bir hastalığın belirti ve şikayetleri olmayan demek,
DilanGüney

DilanGüney
itiraz edebilirsiniz rapora yani o zaman öyleydi edip tekrar işlemleri yapıp başka hastaneden şansınızı deneyebilirsiniz bazı doktor gıcık gidiyor evet ihtiyacın var ama yeter o kadar oran diyeni bile duydum

İyide sağlık kurulu odasında oturacak koltuk bile yoktu. İçeri girdim, sistemden ilaçlarıma baktı çık dışarı dedi. Dinlemedi, konuşmadı bile neye göre remisyondayım hocam? Toplasan 20 saniye durdum odada. 20 saniyede mi karar verdi suratıma bile adam akıllı bakmadan. Bu ne saçmalık. Muz cumhuriyetimi la burası demezler mi adama OğuzHan112

Öyle değil,
Heyet formalite, sizin karar ön muayenelerde veriliyor, heyet başkanı dosyana bakıp ön muayenede ne karar verilmiş ona bakıyor.
Heyette karar verilmiyor yani, ön muayenede ne yazılmışsa heyet onu onaylıyor. Heyyette muayene dinleme vs yapılmıyor,yapılsada önceki karara uyuluyor ..

Ön muayenede hekim remisyon yazmışsa rapora onu yazarlar.
DilanGüney

Benim demek istediğim o değil. Benim demek istediğim sağlık kuruluna randevu aldık sonra tek tek doktorları geziyoruz muayene oluyoruz ya hani. Onlar da sisteme görüş yazıyor. İçeri girmemle çıkmam bir oldu diyorum. Dışarıda bir yığın insan vardı hemen hızlı hızlı içeri alıp çıkardılar. Beni dinlemeden sadece kullandığım ilaçlara bakıp nasıl karar verdi diyorum @OğuzHan112
Nurtan
Ya boş boş konuşma be. Bünyamin isimli üyede cvp yazmış bu konuya adam senden iyi ifade etmiş kendini fakat şizofren. Kimin ne yaşadığını bilmeden kendini iyi ifade ediyorsun deyip sanki numaradan kötüymüşüm gibisinden algı yaratma. Benden kötü olanlar tabiki var olmak da zorunda. Ama benimde kötüden kötü olduğum insanlar var. Ben tutup da bana şizofreni tanısı konulup %80 oran verilsin demedim. Aldığım tedaviye veya tanıya göre hakkım olan oranı almak istiyorum ki tek rahatsızlığım psikolojik değil. Ne yaşadığımı atak zamanlarımda neler yaşadığımı bilmeden gelip insanın canını sıkma. Önyargılarını kendine sakla. Başımıza doktor kesilme. Ne sanıyorsun sen kendini terbiyesizlik yapma

Arkadaşlar Nurtan hanım sizlere yardımcı olmaya çalıştı,ancak yanlış anlaşılmalar oldu sanırım,
Sizin cevabınızı ben verdim, tedavi gördüğünüze dair epkiriz raporu götürmediyseniz hekim ilaçlara bakarak bir karar vermek zorunda, bunda bir anormallik yok.
Burda kimsenin yazma yetkisi yok,kesin net bir şey söylemek de doğru olmaz,

Sorduğunuz sorulara göre varsayımlar üzerinden yorum yapıyoruz. Bu gibi durumlarda cevap yazmak ta çekimser kalıyorum. Burada kimse ücret karşılığı soru cevaplamıyor, ancak sadece sorusuna yana yakına cevap arayan arkadaşlara bir nebze yardımcı olmak, dolayısı ile birbirinize saygılı olun, bu tarz davranışlar neticesinde diğer arkadaşların sorusunu cevapsız bırakmak zorunda kalıyoruz...

OğuzHan112
Sizi anlıyorum, teşekkür ediyorum. Fakat bahsi geçen hanımefendi öyle saçma bir yorum yapıyor ki. Kendini ifade edebilen insanların ruhsal anlamda sıkıntı yaşaması, problemli olması anormalmiş gibi bir tutumu var. Zaten kötü durumda olmasam yana tutuşa şurada konu açmaz, gecenin bu saatine kadar oturup beklemezdim. Üstte ki arkadaştan da tepki alınca olay sanki o kişide benmişim gibi saçma bir hale geldi. İnsanların rahatsızlıklarını her kim olursa olsun bu kadar basite indirgeyenlere tahammül edemiyorum Oğuzhan bey. Bana konulan bir diğer tanı Sınırda (Borderline) Kişilik Bozukluğu. Sizde biliyorsunuz ki bu tip hastalar, bizler sürekli ruh halinde dalgalanmalar yaşarız. Sabah intiharın eşiğine gelmiş bir halde oluruz, akşam saz çalar türkü okuruz. Kimsenin ne yaşadığını bilmeden rica ediyorum saçma sapan yorumlarda bulunmasın.

Sizi gayet çok iyi anlıyorum,
Olabildiğince birbirimeze saygılı olalım , bazı prosedür ler var. Sizi hiç tanımayan hastalık öykünüzü bilmeyen bir hekim neye dayanarak karar verecek?
Mutlaka daha öncesinde tadavi aldığınıza dair epikiriz isteyecek yada ilaclara bakıp uyduruk bir şey yazacak,

Heyete girerken epikiriz götürmeniz gerek ona göre hekim sağlıklı bir karara varsın,

Her neyse. Yardımcı olabileceğim bir şey varsa buradayız,

Size geçmiş olsun dileklerimi söyledim. Konunuza da beklediğiniz cevapları alınca buradan paylaşın. sizin kadar biz de mutlu olalım.Size şu oranı verirler desem, inanın şuan üslubunuz daha farklı olurdu.iyi geceler

"remisyonda" ifadesi iyileşme aşamasında olan hastalıklar için kullanılabiliyor. bu rapora itiraz edebilir veya yeni bir rapor için başvurabilirsiniz. yeni rapor başvurusu için üzerinden birkaç ay geçmesi gerekiyor, süreyi tam hatırlamıyorum. itiraz için süre geçmesi gerekmiyor. başvurunuzda eczaneden aldığınız son kullandığınız ilaçların bir listesini, tedavi olduğunuz hastaneden aldığınız epikrizleri yanınızda bulundurursanız sizin için faydalı olacaktır.

Kuru

yeni değişiklikler nedir hocam? bu konuda bilgi verebilir misiniz? veya varsa bir kaynağa yönlendirmenizi rica ediyorum.

hnr bazı rahatsızlıkların oranları düşürüldü 2016 cetveli değişti internetten 2019 tarihli güncel cetvele bakabilirsiniz, bununla birlikte doktorlarda değişti

DilanGüney

5 ay nedir ki ? Bu hastalığın yıllar alır... Hastane kayıtları, raporları vardır... tedavisi kolay değildir. Hastalık kendini yeniler...

Doktorlar anlar, verilmesi gerekiyorsa verir...

Bence verilmemesi gerektiğini düşünüyorum. 5 ay çok kısa... Teşhis ve tedavi için de, yinede işin uzmanı bilir. Sorunun cevabı doktorunda

hnr

Özelde 2 ayrı doktora gittim 1 sene boyunca. Gittiğim 2 pskiyatri uzmanıda Borderline kişilik bozukluğu tanısı koydu. Fakat devlet hastanesinde ki doktorlar sadece unipolar depresyon ve depresif nöbet var diyor. Oysa ben borderline hastasıyım. Remisyon olayına gelirsek sağlık kurulunda ki pskiyatri doktoru benim doktorum değildi. İçeri girdim, adın ne diye sordu. İlaçlarına bir bakalım dedi. Sistemden ilaçlara bakıp çıkabilirsin dedi. Ve bütün bunlar 45 saniye sürdü. Beni dinlemeden, benim hastalığımı takip etmeden neye dayanarak remisyon da diyor.

İş için sağlık kurulundan rapor lazımdı. Hani sağlık raporu ister İş yerleri. Sağlık raporu için gittim 2 ay önce. Aynı doktor, remisyon da yazan doktor sağlık kurulundaydı. Ben sana sağlam yazamam, senin kullandığın ilaçlar çok sıkıntılı dedi.
İş çalışmaya gelince çalışabilir, sağlamdır diyemem. İlaçların sıkıntılı diyen aynı doktor iş engelli raporuna gelince neden remisyon da yazıyor
Muz cumhuriyeti mi la burası!! Benim ne yaşadığımı Nerden biliyor. BEN YANIMDA EKİPRİZ RAPORLARINI GÖTÜRDÜM İLAÇ RAPORLARINI GÖTÜRDÜM.. EE DEPRESİF NÖBET VE ÜNİPOLAR DEPRESYON TANISI KONMUŞ NE İSTİYORSUN DEDİ.. Abi deliricem artık ya!!!!!

form adam 13 sene tedavi görmüş %40 oran alıyor.
2019 şubat 2019 engelli oran değiştirdiler.
psikiyatri oran almak zor kan tahlillerinde bile bakılıyor.
kolay değil psikiyatri oran

(1)
Diyelim ki sen hastasın bir kaç yıl tedavi gördün... sürekli Kontrole gittiğin doktora heyet rapronla gidersiniz sürekli doktorunuz olduğu için hastayı en iyi tanıyan doktordur.

Farklı bir tanı koyduğunda o zaman konuşursunuz.... Size kimse haksız demez....

(2)

Yada başka doktora giderseniz epikriz raporu ile giderseniz sizi 6 ay takip eder karar verir yada hastanın 10 yıl öyküsü var. Çeşitli hastanelerde aynı tanı koymuş sa direkt oran verebilir....

Son düzenleme:
mahmut56

Güzel kardeşim bak şimdi beni iyi dinle. Yukarıda arkadaşlara ekipriz raporlarım ile gittiğimi söyledim fakat tekrar edeyim. Durumu özetliyim yeniden.

2017-2018 yıllarında düzenli doktora gittim, ilaç kullandım.

Bu yıllarda gittiğim doktor hep aynı doktordu, doktoru değiştirmedim.

Doktorun verdiği ilaçlar hiç bir işe yaramadı, birini yaraladım atak geçirip

sonra özelde kendi kliniğini açan çok uzman bir pskiyatriste gittim

bu pskiyatrist bana borderline kişilik bozukluğu tanısı koydu 3 ay sonra

yahu ben borderline değilim dedim, başka bir doktora gittim yine özelde

bu doktorda bir kaç ay sonra borderline kişilik bozukluğu tanısı koydu

bu yıllarda yani 2019-2020 yıllarında ilaç kullandım.

Hani bu özelde gittiğim doktorların verdiği ilaçları kullandım ama düzelme olmadı

özel olduğu için muayene ücretide haliyle yüksekti diye bir süre sonra bıraktım ve 5 ay önce yeniden devlet hastanesinde ki pskiyatriste gittim.

Bu pskiyatrist en başta bahsettiğim 2017-2018 yıllarında beni takip eden pskiyatrist varya, hah işte o.

Sağlık kurulunda ise başka bir kadın pskiyatrist vardı

ekiprizlerime göz ucuyla bakıp masanın kenarına attı, çıkabilirsin dedi

ve ilginç olan yere geliyoruz şimdi, hazır mısın ?

Bir şirkette işe girecektim. Bu şirket benden sağlık raporu istedi. Sağlık kurulunda şu hemen 2 üst satırda bahsettiğim doktor varya, sağlık kurulunda ki bana oran vermeyen doktor, işte o doktor vardı yine.

Ben sana çalışabilir, sağlamdır onayı veremem, kullandığın ilaçlar sıkıntılı dedi.

Bende diyorum ki iş çalışmaya gelince sıkıntılı ilaçlar kullanan, ruhsal açıdan iyi olmayan biriyken, iş engelli raporu almaya gelince neden remisyon da oluyorum bu 1.

Gelelim 2. Duruma ;

40 - 45 saniye odada durdum, göz ucuyla kullandığım ilaçlara sistemden bakıp beni dışarı çıkardı. Remisyonda olduğumu, iyi durumda olduğumu neye dayanarak düşündü.

öyle bilip bilmeden gelip kem küm etmeyin bana. Hakkım olan oranıda, hakkım olan raporu da söke söke alırım. Bir rahatsızlığım var, bu rahatsızlığın sağlık yönetmeliğinde bir oranı var, aynı tanıdan oran alan bugün yüz binlerce insan var. Tabi torpille rapor alanları, araya adam koyup yüksek oranlı raporlar çıkaranları saymıyorum bile. Eeeee ben neden hakkımı aramayayım ki?

Bu tepkinizi hiç bir şeyi olmadığı halde engelli raporu alan, sahte rapor çıkarmaya çalışan ve milyonlarca engelli vatandaşın hakkına girenlere gösterin bana değil. Ekipriz ile gidecekmişimde, bilmem neymişde. Ben neyle gittim. Yanıma 1 şişe viski alıp doktora onu sunmadım herhalde. Az çok biliyoruz yapmamız gerekeni. Ortada bir haksızlık var. Haksızın yanında olun, ezilenin yanında olun, mazlumun yanında olun. Hiç tanımadığınız, işini hakkıyla yapmayan ne olduğu belli olmayan doktorun tarafında olmayın.

Varsa anlaşılmayan bir nokta onuda tekrar edeyim, yeter ki beni anlayın.

Neyse, ben başımın çaresine bakarım. Sizin vereceğiniz fikirlere ihtiyacım yok. Zaten fikir verende yok. Kendine geldi mi rapor almak için 40 takla atanlar, sıra başkasına gelince hep birlikte ayağa kalkıyor. Raporu alırım, sonra burada aynı durumu yaşayan kardeşlerimize yol gösterebilecek şekilde güzel bir yol haritası çıkarırım. Yoksa sizin gibilerin saçma yorumlarının içinde kaybolup giderler. Daha fazla bir şeyler yazmayın buraya. Uzamasın mevzu, bu kadarı fazla bile geldi.

Dilan'cığım ben senin konuna açıklık getiriyim.
Dediğin tanıda raporu alan arkadaşların durumu farklı olabilir. Artı raporlarını yeni yönetmelikten çok önce almış olabilirler.
Psikiyatri hastalıkların çoğu sınıf tanımında değişe bilir. Bunu sana konulan farkı tanılardan anlamış olmalısın. Yani tedaviye cevap veren,ilaçla düzele bilen, kronikleşen,vs..vs..senin yapman gereken öncelikle sabit bir dr.sabit bir tanı,sabit bir tedavi bu raporlar iş hayatında kurum da olsa zaten sürekli önüne çıkacak. Raporu aldın farzedelim şimdi ki yönetmelikte süreli olarak verilebilir. yani kontrol amaçlı. Sabit bir tedaviyi sürdürürsen ki bu zaten uzun bir zaman alcak. Ondan sonra itiraz sürecine git.Bir de bilmiyorum gittin mi bu ataklar için nöroloji dr.gide bilirsin.

DilanGüney Bazı hastanelerde psikiyatriden oran verirken yönetmeliğin dışına çıkıyorlar malesef hastalığı görmezden geliyorlar binevi oran vermemek için.Remisyonda demesi hastalığının kullandığın ilaç ile tamamen geçmiş olması demek ilacı içince hiç bir belirtinin kalmamasi demek hastalığının Şayet heyete girdiysen oran alamadıysan il Saglik müdürlüğüne itiraz et.baska hastanede tekrar gir heyete .rapora itiraz hakkın rapor onaylandığı tarihden itibaren 1 ay.Ben iki ay önce girdim heyete iki yıldır düzenli ilaç kullanıyorum ilaç raporunda mevcut idi.Ay ni doktur kontrolünde devlet hastanesinde anksiyete tanısı ile, heyete girdiğimde muayene eden doktor sistemden bakti ilaç raporlarımı dosyaya eklememi söyledi heyet günü odaya girdim 10 sn durdum çıktım.raporimu sldigimda Pisikiyatridan oran verilmediğini gördüm şaşırdım tabiki yönetmeliğe göre verilmesi gerekiyor ilaç kullanıyorum sıkıntılarım var. Kimi kime şikayet edeceksin ki Allaha havale ediyor insan sadece ,olay bununla ibarette değil Ben de astımda var kullandığım ilaçlar var muayene eden doktor bana şunu dedi biz astıma puan vermiyoruz dedi sft solunum testi ,akciğer rotgeni bunları istiyor hemde astıma oran vermiyoruz diyor.keşke başka hastaneden girseydin dedi bana. Oran vermemelerinin nedeni tabiki heyet başkanı ve bas hekimden kaynaklanıyor.Bunu birzat ben yaşadım. %50 oran ile eng elli raporumu alınca astım ve Pisikiyatridan oran verilmemesi çok zoruma gitti.Ben çektiğimi bilirim bu hastalıklardan ,raporu alınca il Saglik müdürlüğüne itiraz ettim başka hastanede heyete girdim.Psikiyatri dokturu sistemden ilaç raporlarıma baktı ve %20 hakkım olan oranı yazdı.sadaka, fitire vermedi sonuçta yönetmelik neyi gerektiriyorsa onu yaptı.Gögüs hastalıkları dokturun girdim sft solunum testi ,rotken ve muayene sonucu ilaç rsporums baktı bir kaç doru sordu %20 az etkilenme Astım hastalığından da hdkiim olan oranımı aldım %50 olan oranımı %67 yükseldi.Demem oki bazı hastaneler keyfi keder uygulama yapıyor yönetmeliği tam uygulamıyor .insanları madur ediyorlar. Rapor alacağınız hastaneyi iyi seçin derim

Üst Alt