Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Depresyon için psikiyatrik ilaç kullanan var mı?

mabel.

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
0
Merhabalar ben depresyon için ilaç kullanıyorum ve ilaçsız yapamıyorum. Aramızda depresyon veya başka bir psikiyatrik rahatsızlık için ilaç kullanan var mı?

tekgoz123 okbde sertralin grubu ilaçlar çok etkili. Kaç mg kullanıyorsun faydası ve yan etkileri neler, dikkatini artırıyor mu?

mabel.

5 gundur kullaniyorum onceden anafranil kullandim 5 gunde yan etkisi agiz kurumasi cinsel istegi baskiliyo o kadar etkisi icin erken daha ama takmiyorum artik rahatim

yasmenin

Obsesif kompusuf bozukluk akla surekli gelen dusunceler durduralamaz ve surekli davranis el yikama vb kisaca takıntı

Aripa 15
invega 9
Brintelix 20
Trileptal 450 mg

Teşhis bipolar bozukluk.

tekgoz123

sürekli el yıkama ve saplantı haline gelmiş bazı korkularım var.Sizin yorumunuzu okuduktan sonra tedirgin oldum.Ne yapmalıyım?Bir hekime mi gitmeliyim hemen?

Mabel evet kullandım ama çok fazla uyuşturduğu için kendi kendime bırakma kararı aldım ve bugün nasılmıyım? Süüüppeeerrrriiiiimmmmm

Kimse kullanmasın arkadaşlar beyninizi uyuşturmaktan başka bi halta yaramıyor....!

KUMSALL

Bir psikiyatriste gözükseniz iyi olur. OKB, üzerinde durulmadığı takdirde hem hayatı size zehir eder hem de tedavisi güçleşir.

Geçmiş olsun

şizofreni...büssürü ilaç kullanıyorum ama en ağırı leponex.günde 150 mg alıyorum.sırf yan etkilerini önlemek için minirin ve concor kullanıyorum.

Ben de kullanıyorum depresyon için venegis xr 150 ve 75 mg bir de ignis...
Venegis çok fazla uyku yapıyor ama bir şekilde dengeliyorum.

denizkızı

Majör depresyon için 150mg efexor (venegis ile aynı) 10mg paxil kullanıyor idim, aşırı umursamazdım ekpssye hazırlanmıyordum. 10 gündür başka bir ilaca geçmeye çalışıyorum. Sizde umursamazlık yapmıyor mu, sınava hazırlanma durumu yok mu?

Ben de kullanıyorum depresyon için venegis xr 150 ve 75 mg bir de ignis...
Venegis çok fazla uyku yapıyor ama bir şekilde dengeliyorum.

Hmm şimdi anladım. Ben geçen yıla kadar 150 mg efexor (venegisin aynısı) ve 5 mg abilify (ignisin aynısı) kullanıyordum. Majör depresyona çok iyi geliyordu ancak ignis aşırı unutkanlık ve yorgunluk yapıyordu. İgnisin yerine paxile geçmiştim. İgnisi kaç mg kullanıyorsunuz, ignis antipsikotikler arasında en az yan etkiye sahip ilaç ancak o da uyku yapabilir.

merhabalar foruma yeni üye oldum psikiyatride 1 ilaç dışında bütün ilaçları kullandım 10 yıldırım hastayım her ilaç hakkında az çok bilgim var ilaç tavsiyesi istemediğiniz sürece her türlü sorunuzu cevaplarım

arkadaşlar efexor en iyi antidepresanlardan biridir spektrumu çok geniştir tavsiye ederim eğer 150 mg fazla geldiyse(150 de çift inhibitör olur) doktorunuza söyleyin 75 kademeli düşürsün sakın kendiniz bırakmayın.

aygulsarikus
Size taramamış olabilir ama kullanıp ve yarayan insanlarada karışmayınız. Siz kendi kendinize bırakmışsınız ve yan etkisini şimdilik görmüyorsunuz ana nice insanlar var ki sırf kendinin doktorluğunu yaptığı için daha ağır hasta oluyor.
Lütfen kimse doktorsuz ilaçları bırakmasın! Çalıştığım klinikte bunun yüzlerce örneği vardır. Doktorsuz bir kişi bırakıp iyi oluyorsa yüz kişi daha ağır bir şekilde geri dönüyor.

mosnter0606
Bu ilaç size iyi geldi diye herkese iyi gelecek değil :)

ÖzgürKız

ben bipolarım bizde pek antideprasan kullanılmaz ama bipolar teşhisi almadan önce efexor kullandım tabiki yanlış teşhisden dolayı işe yaramadı ama dr. bile en iyi ilacın efexor olduğunu söyler ama genelde ağır yani majör depresyon hastalarına verilir seni rahatsız ettiyse doktorunlar görüş kesinlikle birden bırakayım deme efexor yavaş yavaş azaltılır sanırım 150mg kullanıyorsun bırakma sürecin en az 1 ay sürer diye tahminim ediyorum. daha basit ilaçlar var onları yazabilirler.

Mabel unutkanlık çok fazla yapıyor. Ben de sınava hazırlanıyorum ama çok unutuyorum her şeyi. Umursamazlık genel olarak bu ilaçların hepsi yapıyor sanırım

denizkızı insanları ilaç konusunda etkilemek istemem ancak sınava hazırlanan biri için abilify hiç doğru bir tercih değil. Sınava hazırlık süresince doktor kontrolünde başka bir ilaç kullanmayı deneseniz iyi olur.

özgürkız🌾 benim amacım insanları yanlış bilgilerle saçma sapan durumlara yönlendirmek değild😊i lütfen yanlış anlama olmasın🌸
Belki benim bu durumundan dolayı insanların moralini yükseltmekti amaç💛 sevgilerimi sunuyorum❤ iyi geceler💕

Bende xeplion kullanıyorum mg si değişebiliyor hep sıkıntımdan dolayı doktara gidiyorum en az bir ay sıklıkla bi rahatsızlığım var kendi içimde korktuğum korkutan bir şey. bende bilmiyorum ne olduğunu anlatamıyorum vs vs çok uzun hikaye benim gibi bu durumu olan varsa yazsın ortaya çıkarmaya çalışalım hastalığı.. dolux kullanıyorum invega bitirdim kullanmayı duxet kullanıyorum birde...

mabel. şuan bir iğne bir kapsülüm var iğne xeplion bu ay 100 lük. kapsülde 30luk duxet dudexle aynı değer mi bilmiyorum duloxla aynı değer çünkü benim için kullanmıştım. yani bende bilmiyorum etki ediyormu etmiyormu ama ilacı içmeyince rahat olmuyorum artık illa içmem gerekiyor kafaya takıyorum yani sabah 2 adet akşam 1 adet. önceden sabah1 akşam 1 di artık sorularım çoğalınca 2ye 1 yaptı doktorum dedğim gibi etkilimi etkisizmi bi karar veremiyorum çok soru soruyorum kendime etkiliş veya etkisiz olduğunu anlamam içinde kapsülü bırakmam lazım bi süre ama bırakamam korkuyorum çünkü

Üst Alt