Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Depresyon sebebi dopamin eksikliği olabilir mi?

volkan6778

Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
0
Ya arkadaslar dünden beri takildim kaldim.Bana antidepresan olarak serotonin veya serotonin-noradrenalin grubu ilaclar yazildi.Bi arkadasimla konustum dün.Psikyatr ona dopamin eksikligin var demis.Acaba benim durum da mi ayni.Dopamin geri alim inhibitoru mu denemek lazim? Doktora diyecegim de isine karismak gibi olacak simdi:(

Merak etme antidepresanda dolaylı yoldan dopamin arttırır.
Sana hiçbir doktor dopamin arttiran ilaç vermez çünkü onlar uyuşturucuya girer.

VurdukDibine

Hocam sagol öncelikle,kullandigim cymbalta dopaminin zayif inhibitörüymüs ama.Oysa wellbutrin diye bi ilac var o güclü bir sekilde dopamin geri alimini etkiliyomus.acaba cymbaltadan ona mi gecmeli

volkan6778
Onu doktora sor. Wellbutrin i sigarayi birakmak isteyenlere veriyorlar. Dediğin dopaminle ilgili dogru olabilir.

Ben wellbutrin kullanıyorum.Bipolar bozukluk hastasıyım.

@Vtecll

Gecmis olsun.Diger antidepresanlari kullaninca mani mi oluyor

Hastaligim yuzunden nerdeyse yarim psikyatr oldum he:)

Dopamin arttırmaya uygunsa bünyeniz bu grupta ilaç verirler. 3-4 haftada etkisini gösterir hangi grup olursa olsun. Yani 2 tip var serotonin ile ilerleyen bir de dopamin. Ben psikoz olduğum için dopamin artıranları kullanmıyorum.

2 tip var serotonin ile ilerleyen bir de dopamin. Ben psikoz olduğum için dopamin artıranları kullanmıyorum.

İşte hocam benim de ikilemde kalmamin sebebi;bu zamana kadar hep serotonin,noradrenalin üzerinden gitmemiz.acaba bir farklilik yapip dopamin uzerinden mi gitmek gerek diye meraklaniyorum.

Vtecll
Güzel...gecmis olsun.Bu ilac basta sinirlilik yapiyomus sizde oldu mu bu durum?

herhangi bir bağımlılığınız var mı peki? belki araştırmışsınızdır internet/sigara/uyuşturucu/bir takım videolar/aşırı yemek yemek gibi bağımlılıklardan bahsediyorum. bu tür bağımlılıklar dopamin döngüsünü ve reseptörleri bozuyor. bunları hallederseniz belki ilaca da gerek kalmaz...

Malcolm
Sigara bagimliligim var.hastaligimin sebebi sigara mi axaba diye sigarayi biraktim 6 ay icmedim rahatsizligimla alakali degisen bise olmadi.Doktora da sordum"hocam sigara beynimi olumsuz etkilediginden sikayetlerimin sebebi olabilir mi" dedim."yok ondan degildir ya"diye cevap verdi

Pelin00
Beni iyice gaza getirdiniz tesekkur ederim:) saka bi yana serotonin,noradrenalin grubu tüm ilaclar denendi.ben bir de dopamin uzerinden giden bir ilaci(wellbutrin) denemek istiyorum.yarin doktorumdan rica edecegim.VALDOXAN da MELATONIN uzerinden giden bir ilac:) benmki majör degil de kronik depresyon bu arada

volkan6778

bu o kadar kolay bir konu değil. yani burada bizim tartışacağımız kadar basit değil , o yüzden bence bu konu burda kapansın. bizde fakültede inceliyoruz bu konuyu moleküler ama hücre düzeyinde ve o kadar kolay değil.ben bile çok az şey anlıyorum diyebilrim şu an için ,çalıştığım uzmanlık alanı da nörofizyoloji.

ahmet22

Vay üstadım bransınızı yeni ögrendim,bu güzel bise:)tamam konu burada kapansin.Lakin Ssri veya Snri lardan cevap alamayip bupropion iyi gelen cok hasta var.acikcasi ben de depresyonum icin denemek istiyorum.Ki bu ilac ztn bakirkoydr psikyatr tarafndan recetebe edilmisti ama o ara kullanmadim .

volkan6778

ya aslında o kişinin veya bu kişinin tavsiyesiyle ilaç almak da çok doğru değil. doktorunuza ne probleminiz varsa anlatın o size en doğru ilacı bulmaya çalışacaktır.

geçmiş olsun.

ahmet22

Tavsiyeyle alakali degil bu durumum.Dopamin farkli bir hormon siz daha iyi bilirsiniz. bir de oyle denemek istiyorum.Ki az önce de dedim,diger antidepresanlardan fayda goremeyip bu ilactan fayda alanlar var.Kusura bakilmasin ltf ama yillardir doktorlara guven diye diye kandirildim.Doktor kontrolünde ilaclarimin dozu artirildi daha depresif oldum bak bu seferde ayni sey yapildi.cymbaltayi 120 ye cikti depresf belirtilerim artti.demek ki doz agir geliyor.bu kadar da anlayissizlik olmaz ki ya!

ahmet22

2de1 doktor doktor diyosun. Doktor Verdiği ilaçların ne kadarını içmiş? Burda 10yıllardır ilaç kullanan var ve o doktorlardan daha bilgililer.

Benim depresyonuma iyi gelmedi hala depresyondayım ve gün içerisinde acayip iç sıkıntıları çekiyorum tabii buna da minnettarız.

Benim kendimde gördüğüm. Serotonin eksilince depresyona giriyorum. Dopaminim düşünce özgüvenim azalıyor.

Yanlışta olabilirim. Eskiden çok göreceliydim. Sigara yakıyordum neşem yerine geliyordu sanki beynimde hiç serotonin yokmuş gibi. Biri beni güldürünce de aynı serotoninim arttigini görüyordum neşe güven geliyordu korkularim azaliyordu.

Şimdi gülsemde sigara yaksamda öyle olmuyor.

Manideydin büyük ihtimalle manideyken dopamin artış gösterir fakat depresyon serotoninle de alakalıymış ve bir kaç kimyasal ile birlikte.Ben de öyleyim kulaklıkla müzik dinliyorum ki eskiden çok severdim şimdi hiç beyin ödüllendirmiyor bu yüzden fazla sigara içmek zorunda kalıyorum.

Psikozda dopamin seviyesi yüksek oluyor...ZYPREXA isimli antipsikotik ilacı kullandım. Bunun etken maddesi "olanzapin" beyindeki dopamin seviyesini düşürüyor. Seroquel ve Risperdal gibi ilaçlarda da benzer bir etki mekanizması var sanırım.

Doktorum Cymbaltanin yanina Wellbutrin ekledi,hayirlisi olsun insAllah

Üst Alt