Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Depresyon ve kaygı gibi semptomlar hangi hastalığın belirtisi olabilir?

testertr

Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
23
Merhaba. Bir yakınımın bazı şikayetleri var. Forumda belki aynı rahatsızlıkları yaşayan vardır diye sormak istedim. Acaba tanısı ne olabilir, benzer rahatsızlıkları yaşayanlar yazarsa sevinirim.

Depresyon ve kaygı
Herkesin dokunduğu şeylere dokunamama, yakınlar hariç
Bir sipariş yada yemek söylendiğinde kafada kurma gibi şeyleri var. Acaba düşmüş müdür diye çok kuruyorum diyor. Bu gibi olaylarda çok fazla düşünme varmış.

Bu semptomlar hangi tanının altında toplanıyor, yaşayan varsa yazabilir mi?

Teşekkürler, iyi forumlar.

@testertr, Bu söylediklerinizin şiddeti önemli çok fazla olup onun hayat akışını bozacak seviyedeyse rahatsızlıktır tabi ki bu durumdaysa bir pisikiyatriste gitmekte fayda var.

Düşünme ve dokunamama takıntıya benziyor ve düşecek korkusu vesvese ye benziyor şimdi ona bu sualler sorulur gayğten sesler duyuyormusun veya görseller görüyor musun diye sorulur bunlar varsa psikozdur yada temizlik takıntısı varsa OKB dir arasıra depresyona girip vurup kırıyorsa bipolar olabilir biraz Google'dan araştırın veya psikiyatriye uğrayın olmazsa netten bir psikiyatriye görüşün önden

Cevaplar için teşekkürler. Bizde araştırma aşamasındayız. Doktor kontrolünde olacak. Ama psikiyatri tanıları ağır olabilir diye önden araştırıyoruz. Bu sebeple benzer rahatsızlıkları yaşayanlar yazarsa sevinirim.

Yoğun anksiyete nöbetleri gibi geldi bana. Kafada kurma dediğiniz şey de ruminasyon yapma olabilir. Yoğun bir stres, travma gibi olaylar yaşadıktan sonra oluyor diye biliyorum. Zaten pek çok sorunun hatta depresyonun bile sebebi anksiyete, yani yoğun endişe durumu olabiliyor. Hassas insanların stresin etkisinden çıkması uzun sürebiliyor.

Son düzenleme:
Üst Alt