Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Depresyon ve okb hastasıyım. Hava değişimi aldım. Muaf olabilir miyim?

antimilitarist

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar yapamıyorum. 33 yaşındayım. Depresyon ve okb hastasıyım. yıllardır ilaç kullanıyorum. Askerde rdm’yim. Rdm beni askeriyenin yanındaki hastaneye psikiyatriye sevk etti, durumumu anlattım. Askerde yapamadığımı, aklımdan intihar ve firardan başka bir şey geçmediğini ağlayarak doktora anlattım. Uyum sağlayamıyorum dedim. Doktor bu sebeplerden muaf olamazsın dedi, askerliğini yapacaksın dedi. 15 gün hava değişimi yazdı. Şimdi memleketime izmire geldim. Buradaki askerlik şubemden tekrar psikiyatriye sevk isteyeceğim. Ben nasıl muaf alabilirim? Lütfen yardımcı olun. Çok bunalıyorum oraya dönüp intihar etmek istemiyorum, çocuğum var. Ne yapabilirim?

Hava değişimi smk lı ise memleketindeki şube seni memleketindeki hastaneye sevk eder. Orda tekrar hava değişimi alırsın. Hava değişimi bitince birliğine teslim ol. Tekrardan rdm ye çık. Seni birliğinin bulunduğu yerdeki hastaneye sevk etsinler. Hava değişimi belgelerinin kopyasını al yanına. Komutanlarına kıta anket formu falan doldurtmuş olarak git tabi. 3. Kez hava değişimi alırsan muaf olursun büyük ihtimalle.

öncelikle çok geçmiş olsun pskiyatriye sevkini iste gerekirse hastaneye yatışını iste seni yatırırlarsa eğer alacağın rapora göre
ihtimal var biraz mücadele etmen gerek dostum

Dostlar bana verilen izin belgesinde sıhhi izin yazıyor. Bilgisayarda Sisteme hava değişimi olarak girildi ama bana verilen belge sadece bu izin belgesi. Smk’lı olup olmadığını nasıl öğreneceğim onu bile bilmiyorum şu anda

uğurkartal

dost şu anda memleketteyim burada askerlik şubesine gidip de sevk istesem olur mu

Yani arkadaşlar bana sadece İzin Belgesi verildi Hava Değişimi kağıdı verilmedi

Arkadaşlar yarin psikolog testine gireceğim askere gelmeden önce de girmiştim ama sonuçta “bilerek kendini olumsuz yönde gösterdiği görülmüştür” yazıyordu. Yaklaşık 250 soruluk bir testti. Olumsuz sonuç almak için bu testi nasıl cevaplamalıyım anlayamadım ??

İzin Hakkım Bitti Askere Dönemiyorum?

Merhaba arkadaşlar. bana psikiyatriden 15 gün sıhhi izin vermişlerdi. Bu süre bitti. Üzerine hastaneden 6 günlük rapor aldım. Bu süre de yarın bitiyor. Yalnız askere dönemiyorum. Harçlığım yok. Dönecek yol param bile kalmadı. Hastaneye tekrar gidip rapor yazdırsam ne olur? Geçerli olur mu?

Muafiyet Tanıları Hk.

Arkadaşlar bana 2. Kez hava değişimi verildi. Sanırım 3.de muaf verilecek.

2. Hava değişimi kağıdında tedavi kısmında şunlar yazıyor;

-depresif nöbet,
-uyum bozuklukları,
-madde kötüye kullanımı diğer aile öyküsü

bu sonuncu madde sivil hayatta kariyere etki eder mi? ben rica etsem muafiyeti sadece uyum bozukluğundan verebilirler mi? bu sebepler ayrıntılı olarak e-devlette görünecek mi?

cevaplarsanız çok sevinirim.

Üst Alt