Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Depresyona bağlı engelli raporu alabilir miyim?

Ucrkusyvz

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhabalar ben 1 senedir düzenli kontrolü olan F32 tanısı almış depresyon hastasıyım. Engelle belgesi almayı düşünüyorum. Yüzde kaç oran alırım ?

Geçmiş olsun.ne tür ilaclar kullanıyorsunuz.tani olarak doktor ne teşhisi verdi

@Mustafa 1972, orta depresif nöbet tanısı aldım. Ve yüksek dozda venegis kullanıyorum. Tedaviye yanıt vermiyor notu düşmüştü geçen sisteme.

İlaveten düzenli kontrol olmamakla birlikte yaklaşık 8 senedir ilaç kullanıyorum.

Anladığım kadarıyla depresyon hastalığınız tekrar tekrar nüks ediyor. Eğer öyleyse, belirtiler tedaviyle düzelmiyorsa %70, tedaviyle kısmen düzeliyorsa %40, düzeliyorsa %0 ile %40 arasında alırsınız. Düzelmeyen, kısmen düzelen ve düzelen ifadeleri subjektif ifadeler, tamamen doktorun görüşüyle veriliyor. Doktor, sizin hastalığınızın sizdeki iyileşme niteliğini düzenli takipe gittiyseniz ancak bilecektir, ona göre görüş belirtip oran verir ama söylediğim gibi hastaya göre iyileşmeyen depresyon doktordan doktora farklı yorumlanabilir.

İsterseniz öncelikle, varsa hep gittiğiniz doktora sorun, olumlu konuşursa çok kolay alırsınız, olumsuz konuşursa isteğe göre gider sağlık kuruluna yine başvurursunuz.

Son düzenleme:
Üst Alt