Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Depresyonun hayatınıza etkileri neler?

atlantis6

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
selam ben uzun zamandır ağır depresyon, anksiyete ve okb tedavisi görüyorum. rahatsızlığım yüzünden çalışamıyorum ve evden dışarı zor çıkabiliyorum. kendimi çoğu zaman kötü hissediyorum ve ilaçlardan pek fayda görmedim. hastanede yatışımda oldu 22 gün ama onun da pek yararı olmadı. bazen intihar düşünceleri de çok yoğun oluyor ve baş etmekte zorlanıyorum.

Öncelikle geçmiş olsun işe gidememe insanlardan kaçma insanlardan şüphe duyma içimde yıkım olurken dışarıya gülücükler içinle konuşma uykusuzluk...

teşekkür ederim size de çok geçmiş olsun. bende tam tersi ilaçlar uyku hali yapıyor. sürekli iç sıkıntısı ve keyifsizlik var bide.

kardes bende senın gıbıydım ama ıntıhar hıc dusunmedım içe kapanık sosyallıktense asosyallıgı tercıh edıyorum. kendıme hobıler edındım kıtaplarla zaman gecırdım işimle mesgul oldum mantıklı dusunme cızgısınden asla ayrılmadım arada bı ıcsel sııntılarım oldu ama en son dktor benı gordugunde senı ıyı gordum dedı hee bende bı enerjı sıkıntısı var enerjım olmayı bıde ozguven sorunum var yoksa hayat bana normal bence beynıne mesgulıyetler edınmelısın ınsan herseye alısıo calısamam demıcen calısmaya alıscan ozamanda bos duramazsın.

Sizosalgun işte ben evden zor dışarı çıkıyorum agorafobi de var bende bu yüzden kısır döngüye girdim kendi hayatımı kuramıyorum.

Çok geçmiş olsun kardeşim. 8 yıldır psikiyatrik ilaçları kendi bilincimle kullanmaktayım. Bendede aşırı derecede korkularım vardı, evden dışarı zor çıkmak, insan sesi ve televizyon sesine karşı antipatimin olması o zaman. 4 ay falanda evde mal gibi yattımdı, hep uyumak istiyordum ve gözlerimi kapatmak, hiçbirşeye ama hiçbirşeye tahammül edemiyordum. Şimdi ise Çok memnunum hayatımdan şimdi, rahatladım. Takıntılısınız sanırım. Ben dede eksiklikler var yok değil. Ama ne yapacan. Hayat işte deyip geçiyoruz.(Atipik Psikoz, OKB ve Asperger var bende bu arada)

atlantis6 kaç yaşındasın ve kaç yıldır bu böyle? Aynı durum bende de var, dışarı çıkmıyorum insanlardan kaçıyorum , hayatı minimalist yaşıyorum 😄 fakat çok zor bir durum başkasına bağımlı yaşamak.Sagolsunlar eksik olmasınlar ama zor işte el ayak tutarken bu durumda olmak..

Peki bu durumda olupta kurtulabilenler varmı aranızda hicmi yok. Kurtulabilenler tecrübelerini izledikleri yolu anlatsalar bizde faydalanabiliriz

Uykusuzluk yani insomnia hastalığı yeterli ya da kaliteli uyunmadığında depresyona sebeb olabiliyor.O yüzden
bugün uyku ilacı yazdırdım.

aysfff normal depresyon bi qeldi mi qitmek bilmedi mesela ...ben atlatamadım yanı babamı kaybettikten sonra .... bi antidepresan kullandım sonra qecti biraz ..ama tabi ki yeterli olmaz bunun yanında neqatif düşünmemek de qerekli. ...cok sinir bozucu bi durumdu depresyon benim için...😌

ayDÜNYAvazo evet kardeş okb de var.sizede çok geçmiş olsun.
Born2die 34 yaşına girdim geçen ay. 5 yıldır böyle. en kötüsü dediğin gibi çalışamayıp aileye yük olmak.

Muharrem77 ben kurtulamadım 5 yıldır ama çok şükür ilk zamanlara göre daha iyi sayılırım.

Vtecll benim uyku problemim pek yok. parçalı da olsa uyuyabiliyorum.

doğaevrim başınız sağolsun. ben atlamadım. aslında atlatır gibi oluyorum bazen yeniden kötüleşiyor.

Anlatılmaz yaşanır desem...

Ah kardeşim benim sen anlıyorsun beni ☺️🙏 geçmiş olsun arkadaşlar.. 😞😔

Herkese çok geçmiş olsun. Kolaylıklar dilerim.
Bakış açınızı ve yaklaşımınızı değiştirebilecek bir video paylaştım.

Üst Alt