Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Derecesi 7 olan memur ne kadar net maaş alır?

radikal52

Üye
Konular
56
Reaksiyonlar
0
derecesi 7 olan memur ne kadar net maaş alır bunu nasıl öğrenirim?

Memur maaşları kuruma ve göreve göre de değişmiyor mu?

değişir ama 1200 -1500 arası olabilir. Ayrıca derece malesef maaşı pek etkilemiyor. Diploma önemli.

maalesef diplomanın hiç bir önemi yoktur devlette. önemli olan hangi kadronun sahibi olduğunuzdur. misal veri hazırlama kontrol işletmeni(v.h.k.i.) bir kişi 4 yıllık bir ünv. dahi bitirmiş olsa v.h.k.i. kadrosunun özel hizmet puanı ile yan ödeme puanını alır. diploması ona sadece 1-2 derece kazandırır onun da maaşa yansıması çok komiktir.

son olarak 7. dereceden bir memurun (kadrosu genel idare hizmetlerinde memur; döner sermaye katkı payı almıyor ve bekar ise) maaşına ortalama olarak 1100-1200 arasında bir tutar dememiz yanlış olmaz sanırım.

önlisans mezunu. görev bilgisayar işletmenliği. çalıştığı kurum ordu üniversitesi

Bu konuyu güncelleyebilir miyiz? Milli eğitim müdürlüğünde memur olan biri ne kadar maaş alır günümüz itibariyle::

Benim yorumum da şu
1200 alsak bile 7.dereceden yani vergi kesintisini geri verirler bu ne kadar olur bilmiyorum
ama şu bi gerçek 1400 maaş gelir ...

siz hele baslayın nasılsa göreceksin maas günü geldiğinde :)

öyle diyosnda fulya hanım insan kendine ona göre plan yapıyor şu kadar alırsam şu kadara ev kiralarım gibi...

7 ben aradığımda bana 7. Derece memur gözüküyorsunuz dedi..

çok afaki bir maaş beklemeyin...
ilk maaşı alınca görürsünüz ne kadar maaş aldığınızı...

arkadaşım benim meb de çalışan bir arkadaşım var daha önce sormuştum derecesi:9/2 memur kadrosunda eşi polis 1180 maaş alıyorum dedi. yani derecenin fazla bir önemi yok(ekonomik olarak) ancak 4/1 ine inerse değişir arkadaşım aile yardımı almıyor. ancak evli bir memur eşi çalışmıyorsa; çalışmayan eş parası yanılmıyorsam 86-100 arası birşey ... 2 çocuklu ise her bir çocuğa 26 tl veriliyor.tabii bu dediğim maaş temmuzdan önceki maaşıydı.yani bekar bir memura 1100-1300 arası olur.eşi çalışmıyorsa çocuk yoksa 1200-1350 eline geçer herkese hayırlı ve uğurlu olsun

7. dereceden başlamanız olanaksız... memurların tahsil, ünvan ve sınıflarına göre memuriyete başlama dereceleri değişiktir. ilkokul mezunları 15/1, ortaokul mezunları 14/2, düz lise mezunları 13/3, meslek lisesi mezunları 12/2, 2 yıllık yüksekokul mezunları 10/2, dört yıllık yüksekokul mezunları 9/1 dereceden memuriyete başlar. mühendislik, mimarlık, tıp mezunları ile muhtelif kariyer mesleklere başlayanlara ilave dereceler verilir.

maaşa gelince; bekarsanız 1250 TL civarında maaş alacaksınız... evli ve çocukluysanız, çocuk yardımı ile 20-25 TL fazla alırsınız... derece ve kademe maaşta cüzi bir fark yaratır, bir kademe ilerlediğinizde maaşınız yaklaşık 1 TL artar..

7.Dereceden başlayacaz öle yazıyor Dereceniz 7 yazıyor benim kendi mem'de
Bir de şunu söleyimm ... Kendinizi normal bir devlet memuru ile aynı kefe de tutmayın maaş konusunda..

aydın meb'in web sitesinde engelli memurların 7. dereceden başladığını görülüyor. stajyer memur olarak gözüküyorlar bu arada...

evrakta 7. derece yazıyordu...şube görevlisi 9/1 diye düzeltti...kaşe bastı....milli eğitim müdürlüğüne mühür basılmasını söyledi...milll eğitim müdürlüğü benim yetkim yok dedi...
öyle kaldı evraklar...şimdi bekliyoruz...

stajer memurun diğer memurlardan ne gibi dezavantajı yada avantajı var...

stajyerlik normaldır. stajyer olmanın sakıncası yok. davranışlarınıza dikkat edin yeter. en az 1 yıl sonra asaletiniz tasdik oluyor.

Burada bahsettiğiniz 7. derece kadro derecesidir. 4 yıllık Üniversite mezunları 9/1 (9. derecenin 1. kademesi)nden başlarlar. Fakültesinde Hazırlık okuyanlar durumu belgelendirmek şartıyla 9/2 den başlar. Engelli memur gelir vergisinden muaf olup sağlıklı memurlardan gelirine göre değişmekle beraber 100-150 tl farklı alır.Maaşlar kurumdan kuruma farklılık gösterir.

Afyon Yatılı Bölge Okuluna atandım: Cuma günü Milli Eğitim ile Okul arası yazışma atama kağıdımı elden teslim alarak atandığım okula gittim. Gayet her şey çok güzel. Banka hesabımı açtırdım. Maaşımda belli oldu. Tek bir sorun kiralık daire. Onuda halletmem için 13 Eylülde görev başı yap işlerini hallet dediler.

Kurumlar arası yazışma kağıdımdan yola çıkarak 7. Dereceden memurum. Maaş belirlemesi için ilk önce V.K.H.İ olarak kayda girdik maaşım 1274 çıktı. Daha sonra beraber çalışacağım memura dedim kağıtta statü memur yazıyor. Sonra "Memur" olarak işledik. 1244 e düştü maaşım. Bayram önü personel maaş listtesini kurumum MEM'e teyit geçtiği için bayram önü param yatmayacak fakat ayın 15 inde 1.5 maaş alacağım. Yani diyeceğim şu ki; Memur ile V.K.H.İ arasında fark var. + Maaşlar Meb tarafından değil çalışacağınız kurum tarafından belirleniyor haberiniz olsun.

iskocyalim;
Benim çalıştığım kurumda yemek var.

Birde ilk atama olunca yolluk parası yokmuş sanırım.. Bu yollukla ilgili kesin bir bilgisi olan var mı?

derece olayı bitirdiginiz okula göre veriliyor mesela ben öğretmen olrak atandım tüm arkadaslarımın9/1 ken benim derecem 8/1 1 kademe yüksek sebebi ise teknik eğitim fakültesi mezunu olmam.

Üst Alt