Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Deri lenfoması hastasıyım. Askerlik durumum ne olur?

yasar1919

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
iyi günler arkadaşlar lütfen bu hususta bana yardımcı olursanız çok sevineceğim.
28 yaşındayım 10 yıla yakındır bu hastalık sebebiyle tedavi görmekteyim.Ara ara düzelse de bi kaç senede bir hastalığım nüksettmektedir ve askerlik yaşım geldi daha fazla erteliyemiyorum acaba çürük alabilirimiyim.Devlet memuruyum çok muallakta kaldım.Bu rahatsızlığım kronik herhangi bir engelli raporu da alabilirmiyim lütfen yardımcı olursanız sevinirim.

yasar1919

ilgili yönetmelikte muafiyet sınırları şu şekilde çizilmiş:

B) 1. Remisyonda veya sistemik tutulum göstermeyen deri lenfomaları, vücutta yaygın olarak bulunan ya da yüz ve/veya boyunda estetik görünümü belirgin derecede bozan ve tedaviyle düzelmeyen skatrisler, nevüsler, hemanjiyomlar ve iyi huylu diğer deri tümörleri
[...]
D) 1. Tedavi ve ameliyatla iyileşmesi imkânsız olan ve askerlik hizmetlerine engel olan kötü huylu deri tümörleri ve sistemik tutulum gösteren deri lenfomaları.​

evet çok şükür muafiyet verildi.Ertesi gün de normal özürlü yüzde almak için girdim kurula %22 engel verdiler bu bir işime yararmı ? sağlık hizmetleri sınıfı devlet memuruyum.

yasar1919

Hayırlı olsun kardeşim.

Hayır, ancak %40 ve üzeri rapor olduğunda engelli statüsünde sayılıyorsun.

OturanBoğa Teşekkür ederim. Sağol'un ilginiz,cevaplarınız için,bu vesile ile sitenizi her gün takip etmekteyim:)

Üst Alt