Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Derin ven trombozu venöz yetmezlik için hangi oranda rapor alabilirim?

riznad

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
2
Merhabalar,
forumda bir kaç yerde derin ven trombozuyla ilgili yazışma geçmiş. anladığım kadarıyla genetik testlere göre oran değişiyor. iki sorum var
ben raporlarımı ekliyorum. homozigot mutant olan var ve hastalığı 2 kere geçirdiğimin raporu var.
oradan yüzde kaç engelli raporu alabilirim? bilen biri varsa yazabilirse çok sevinirim.

http://prntscr.com/m1pf2y
http://prntscr.com/m1p521
http://prntscr.com/m1p5dr
http://prntscr.com/m1p5nk
http://prntscr.com/m1p5ua
http://prntscr.com/m1p6ee
http://prntscr.com/m1p6kz

geçmiş olsun bu rahatsızlıkların için bir kaç alternatif var
1) her iki ektremitede de dvt ve venöz yetmezlikten %20+%20=%36 alırsın. üzerine de faktör v in kan sayımıyla alakalı dereceleri var diye biliyorum ama ben 6 kez girdim heyete ve %20 aldım hep. ama dvt ve venöz yetmezlikten oran alınca vaktör v den aldığın oranı eklemiyorlar
o yüzden sen alabiliyorsan 2. şıktaki oranlardan oran almaya çalış
2) faktör v den yine %20 alırsın aynı ama bacağındaki venöz yetmezlik ve dvt den kaynaklı damar tıkanıklığından da eğer bacağında aşırı şişlik varsa direk %45 alırsın

Merhabalar. Ben de 11 yıl önce sağ ve yeni sol bacağımdan dvt geçirdim kronik venöz yetmezliğim ve Faktör leiden 5 homozigot mutasyonum var. Mebde çalişiyorum ve öncelikle tayin olabilmek için engelli raporu almak istiyorum. Size sorum benim tahlilerimin hepsi yıllar içerisinde dağınık şekilde lazım oldukça yapıldı ve hiçbirini elimde tutmadım. Heyet raporu alırken yeni tahlilleri doktorlar mı isteyecek yoksa ben önceden yaptırayım mı? Heyete sözlü anlatmıyorumdur herhalde değil mi şuyum buyum var diye. Süreç nasıl işliyor? Bir de bu hastalıklara %40 verilir değil mi?

Merhabalar sizinle hastalığımız aynı rapor alabildiniz mi? Yüzde kaç verdiler acaba?

riznad

Merhaba sizinle hastalığımız aynı size yüzde kaç rapor verdiler?

Merhaba @arzunuur,
Heyete çıkmadım hiç. Süreci bilmiyorum. Yani aynı testleri tekrar isterler mi fikrim yok.

1-2 ay sonra Yıllık izin alıp 1 hafta uğraşmayı düşünüyorum.
Süreci anlatırım.

Son düzenleme:
Engelli Özür Oranı Cetveline göre alabileceğiniz puanlar aşağıdaki gibidir.
HEMATOLOJİK HASTALIKLAR
B. Akkiz ve herediter trombotik durumlar
1- Bir kez ekstremitede DVT ya da hemodinamik sekel bırakmayan PTE_gelişenler 10
2- Birden fazla ekstremitede DVT gelişen vakalar 20
3- Mükerrer tromboz geçirenler ya da veya tedaviye bağlı kanama sekeli olanlar ya da hayatı tehdit eden diğer trombozlar 60

DAMAR HASTALIKLARI
4 - Venöz sistem hastalıkları: Kronik venöz yetmezlik ve derin ven trombozuna bağlı venöz dönüş bozukluğu olanlar:
a - Staz ülseri bulunmayanlar 20
b - Staz ülseri bulunanlar:
1 - Tek ekstremite 40
2 - İki ekstremite 70 dir.

Sizin alacağınız puan eğer ki Staz Ülseriniz yoksa
Birden fazla ekstremitede DVT gelişen vakalar 20 puan ve Kronik venöz yetmezlik ve derin ven trombozuna bağlı venöz dönüş bozukluğu olanlar:a - Staz ülseri bulunmayanlar 20 olmak üzere balthazard hesaplama yöntemine göre %36 da kalırsınız.
Staz ülseriniz varsa burada staz ülserden kasıt ciltte yaralar oluşmasıdır ki o zaman raporu alırsınız.

Faktör V Leiden Mutasyonundan herhangi bir puan almazsınız . size tavsiyem tüm üst batın BT çektirmeniz. BT sonucunda üst batında tromboze bir bölge varsa "Mükerrer tromboz geçirenler" maddesinden 60 puan alabilirsiniz bu da tek başına size engelli raporu aldırır.

Kolaylıklar dilerim.

teşekkür ederim zsonur
üst bant BT=doppler mi acaba?

Alt ekstremite venöz doppler ultrason 5 yıldır her sene düzenli. diz üstünde olan bölgenin de çekilmiş hali var.

belden yukarısı için ilaçlı tomografi

merhaba arkadaşım benim sol bacağımda kronik venöz yetmezliği üst seviyede bilekte yara varken raporda 0 verdiler cildiye yara izi için 5 oran verdi sadece doktora sorduğumda damarında tıkanıklık pıhtı yok o yüzden raporda 0 değer alıdın dedi 2016 da benim bildiğim bu

teşekkürler vedatk bey,
[FONT=sans-serif]ancak şuraya göre en az 20 almanız gerekirdi. bence başka hastanede denemelisiniz.
hangi hastaneye gittiniz?

DAMAR HASTALIKLARI[/FONT]

[FONT=sans-serif]4 - Venöz sistem hastalıkları: Kronik venöz yetmezlik ve derin ven trombozuna bağlı venöz dönüş bozukluğu olanlar:[/FONT]
[FONT=sans-serif]a - Staz ülseri bulunmayanlar 20 [/FONT]

faktör V den puan alırsınız hemde %20 sadece venöz yetmezlikten alacağın 20+20=%36 lık oranı eğer bacaklarında şişlik varsa ve doktor da lenfödem tanısı koyarsa alırsın eğer bu durumda da oran alırsan %56 olur

bende de çift taraflı gen mutasyonu var bir kere DVT geçirdim ama daha öncesinde de geçirdğim ameliyatlar var (açık batın ameliyatı geçirdim kist alındı yumurtalıklarımdan ve de timektomi ameliyatı oldum timus alındı) bu durumda rapor alma şansım var mıdır? ve rapor için başvurulacak hastanelerden tavsiye ettiğniz var mıdır???

DVT geçirmemişseniz maalesef Faktör V Leiden Mutasyonundan puan almıyorsunuz.

HEMATOLOJİK HASTALIKLAR
B. Akkiz ve herediter trombotik durumlar
1- Bir kez ekstremitede DVT ya da hemodinamik sekel bırakmayan PTE_gelişenler 10
Kronik venöz yetmezlik ve derin ven trombozuna bağlı venöz dönüş bozukluğunuz var ise 20 puan alırsınız diğer rahatsızlıklarınız için
www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2010/12/20101216-M1-1-2.doc
Özür Oranları Cetveli'nden rahatsızlıklarınıza yönelik puanlara bakabilirsiniz.
şunu da hatırlatmamda yarar var önemsiz bulduğunuz bir rahatsızlığınızdan ya da örnek vermek gerekirse geçmişte bacağınız kırılmış ve yanlış kaynamış olabilir, boyun veya bel fıtığınız olabilir bunlardan da puan alabiliyorsunuz. Yukarıdaki Özür Oranları Cetvelini iyice araştırmanızı öneririm.
kolaylıklar dilerim.

@zonur teşekkür ederim.. aslında önemsiz bulmak değil ama çalışma arkadaşlarıma bakıyorum ben cidden onlara göre çok güçsüzüm ciddi hastalıklar da geçirdim bakıldığında faktör 5 ten kaynaklı olarak risk taşıyorum dvt geçirdiğim gün işlerindeki aman bişey olmaz muhabbetlerinden dolayı hastaneye geç gittim ayrıca şimdi ameliyat oldum ama aman geçer muhabbetindeler kendileri grip olsa tüm dünya onların etrafında dönüyor bakıldığında bende grip veya öyle viral enfeksiyon olmam öksürmem vs dolayısıyla rapor almıyorum ama çok yoruluyorum aradaki farkı öyle görebiliyorum devletimizin sağladığı haklar varsa bende yararlanmak istiyorum..

teşekkürler @uncelim ve @zonur
kalp damar cerrahisi ve hematolojiye gittim. 20+20 verdiler ve toplamda %36 oldu.
ben kalp ve damar cerrahı bacağa bakar diye düşündüm ama bakmadı.
bacak yaraları için dermatolojiye gitmem gerekirdi sanırım. dermatolojiyi yazmamıştım.
seneye yıllık izin alıp kalpdamar, hematoloji +dermatolojiye muayne isterim.

@arzunuur sadece dopplerin güncel versiyonunu istediler. genetik testleri tekrar istemediler.

riznad öncelikle geçmiş olsun staz ülser ile ilgili teşhisi kalp damar cerrahisi koyar diye düşünüyorum. size böyle bir teşhis konuldu mu?

dediğim gibi kalp damar doktoru teşhisi lenf ödemden verseydi her iki bacağında şişlik varsa ve doktor o yönde teşhis koyarsa %45 alırdın artı olarak da faktör v den %20 alırdın bacağında staz ülseri varsa rapora itiraz edin süreç biraz uzun ama hakkınız varsa peşinde koşun derim

http://www.resmigazete.gov.tr/eskile...216-M1-1-2.doc
arkadaşlar özür oranı cetvelinin linki yukarıda paylaştım. şahsen raporumu almadan en az 4 kere okudum. doktorlar bile buradaki cetvelin dışına bir puanlama yapamıyorlar. dolayısıyla şu yanlış ifadeyi düzeltmek zorundayım.size yapılan genetik testler sonucunda Faktör V Leiden mutasyonu olması size herhangi bir puan kazandırmıyor. genelde de bu teşhis DVT geçirdikten sonra konuluyor. staz ülser maalesef venöz dönüş bozukluğunun en son hali. Google dan "staz ülser" diye aratıp görselleri seçtiğinizde örneklerini göreceksiniz. ayrıca DVT sonrasında oluşan şişlik staz ülser değildir. ama varis çorabı giymez ve doktorunuzun verdiğe tedaviye uymazsanız sonucu maalesef staz ülser olacaktır.

bacak ve bilekte başlangıç olduğu belli. ufak çatlak ve kanama var.
google görsellerindeki seviyede değil ama sıkıntı olduğu belli. dopplere bakıp yara ve şişlik var mı dedi. evet dedim. doktora göstermek istedim. bakmadı.

haftasonu açık bir görüntüleme merkezi bulup ilaçlı bilgisayarlı tomografi çekireceğim.
tomografiden bir şey çıkacağını sanmıyorum ama bakmakta fayda var.
=(

riznad DVT geçirmiş birinin iyi bir girişimsel radyoloji uzmanına giderek vücudunda tromboze olan yer var mı baktırması lazım diye düşünüyorum. bununla birlikte eğer ayaklarınızda staz ülser başlangıcı var diye düşünüyorsanız bunun da teşhisinin bir kalp damar cerrahı tarafından konulması ve ivedi bir şekilde tedaviye başlamanız gerekiyor. şimdiden geçmiş olsun. kolaylıklar dilerim.

Konuyla ilgili birçok yorum yazılmış ama kafam karıştı. 2 kez farklı zamanlarda DVT, venöz yetmezlik ve Faktör leiden 5 mutasyonum var. Şimdi sormak istediğim rapor alabildiğimde yeni haberim oldu. Bu testleri kendim yaptırıp bir dosya oluşturayım mı? ( Faktör leiden 5 genetik bir test uzun sürüyor örneğin vs) yoksa heyet raporu alırken şu şu testleri yaptırın heyete öyle girin diye doktorlar yönlendirme yapiyor mu?

@zsonur Benim durumumdaki biri için sanirım "mükerrer tromboz" durumu oluşuyor değil mi farklı zamanlarda hatta farklı ekstremitelerde? Bu durumu heyete nasıl izah ederim veya tam olarak ne yapmalıyım? yardımcı olabilirseniz bana.

arzunuur mükerrer tromboz geçirmek her şeyden önce çok ciddiye alınması gereken bir rahatsızlık dolayısıyla, kalp damar cerrahisi, girişimsel radyolojii ve hemotoloji uzmanlarınca teşhisinizin heyete başvurmadan önce konulması gerekir. bütün sonuçlarınızı epikriz raporlarınızı heyet için muhafaza etmeniz gerekir.
heyet raporuna başvuracağınız hastanede muhakkak kalp damar cerrahisi ve hematoloji polikliniği olsun. başvuracağınız hastanenin yoğunluğuna göre heyet süresi değişmektedir. mesela izmir de benim rapor aldığım hastane 3 ay sonrasına heyet için gün veriyordu. kolaylılar dilerim.

zsonur Teşekkür ederim ben de bu sorularıma cevap arıyorum. O zaman şuan sürekli gittiğim doktoruma rapor almak istediğimi söyleyip bana gerekli olan tetkileri verse anladığım kadarıyla daha sağlıklı olacak değil mi? Benim ikinci Dvt evde bir şeyim yokken bir anda bacağımın morarması ve yürüyemem şeklinde gelişti. Yani aniden pıhtı attı. Bu durum heyet için ciddiye alınabilecek bir durum mudur? Önemli olan gerekli tahlilleri derlemek benim için heyet uzak bir tarihte de olsa olur.

@arzunuur heyet raporu almak için izlenilecek en iyi yol kanımca raporu alacağınız rahatsızlığınızı daha önceden belgelendirmek olacaktır. doktorunuzdan koyduğu teşhisin bir epikriz raporunu alırsınız yanına tahlillerinizi eklersiniz. daha önce konu ile ilgili bütün rapor epikriz tahlil vs de eklersiniz işiniz kolaylaşır.

arkadaşlar heyet raporu almak için izlenilecek yolu aşağıda kısaca anlatmaya çalışacağım.
Engelli gelir vergisi indiriminden faydalanmak ve erken emekli olabilmek için alınacak heyet raporu için:

1 bulunduğunuz ilin gelir idaresi başkanlığından heyet raporuna başvuracağınız hastaneye sevk yaptırmak için başvuruda bulunuyorsunuz.
2 sevki alan hastane heyet raporu için işlemlerinizi başlatıyor.
3 ilgili polikliniklerde muayene oluyorsunuz.
4 bütün polikliniklerde muayene olduktan sonra heyet için gün veriliyor ve heyete çıkıyorsunuz.
5 heyet raporunuz %40'ın üzerinde olursa size özürlü sağlık kurulu raporu veriyorlar. fakat vergi indirimi ve erken emeklilik için bu rapor tek başına yeterli değil
5 özürlü sağlık kurulu raporunuz ankaradaki maliye bakanlığı gelir idaresi başkanlığına bağlı merkez sağlık kurulu gidiyor.
6 buradan da onay alındığında engelli raporunu almış oluyorsunuz.
bu süreç en az 4-5 ay sürüyor.

venöz yetmezlik te derin ven trombozu olma şartı varmı
sadece kronik preferik venöz yetmezlikte yüzde 20 oran alınabiliyormu
derin ven trampozu yok

teşekkürler merhaba ben ankara numuneden almıştım raporu ve aynen dediğim gibi oldu hastalığım sürekli ve tedavisi yok gibi

Arkadaşlar TANI: VENÖZ YETERSİZLİK KRONİK PERİFERİK --- DOPPLER sonucu sağ sol alt her iki bacaktada dizaltlari ve dizüstlerinde kısa süreli Reflü yazıyor. bende tıp 2 diabet hiperlipidemi Esansiyel Primer hipertansiyon 6 yıldır her iki yılda ilaç raporların yeniliyorum. Çok önemli. Bilgilendirirseni sevinirim Tesekkurler

Üst Alt